Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Wiarygodność kalkulatorów online do finansowania nieruchomości

Napisany przez ADMCI4
Cześć i dobry wieczór... Moglibyśmy sobie dobrze wyobrazić, że w najbliższym czasie kupimy mały domek. Mam pełny etat w sprzedaży, a moja żona pracuje na pół etatu za 400 euro. Dodatkowo mamy dwoje dzieci. Zanim zwrócę się z naszym życzeniem do banku, chciałbym obliczyć w internecie, jak wysoki musiałby być nasz kredyt i czy w ogóle dostalibyśmy go. Czy mogę polegać na wynikach takich kalkulatorów online i pójść z tym wynikiem do banku? Czy rzeczywistość będzie jednak zupełnie inna?

Re: Wiarygodność kalkulatorów online do finansowania nieruchomości

Napisany przez NaTwoim13
Cześć Manuel, te kalkulatory mogą zawsze służyć jedynie jako wyznacznik, ponieważ każdy bank stosuje różne metody obliczeń, jeśli chodzi o określenie dostępnych środków na raty odsetkowe i kapitałowe. W grę wchodzą tutaj różne stawki dla kosztów gospodarstwa domowego, a także koszty zarządzania, które są różne w zależności od banku. W niektórych bankach musi pozostać tzw. nadmiar płynności po odjęciu wszystkich obciążeń. Czasami tylko określony procent dochodu może być przeznaczony na raty odsetkowe i kapitałowe, nawet jeśli dostępne środki pasują w innych aspektach do obliczeń domowych. W przypadku częściowego wynajmu, uznawane są również różne stawki najmu. Brzmi to wszystko skomplikowanie, ale tak naprawdę nie jest, ponieważ niezależny pośrednik finansowy oblicza za pomocą tzw. platformy finansowej - po uwzględnieniu wszystkich danych - indywidualne możliwości w poszczególnych bankach. A co więcej, nie tylko na podstawie wykonalności, ale także według najlepszych oferentów w danym przypadku!!!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata