Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Karty kredytowe również oferowane przez banki internetowe?

Napisany przez ADMCI4
Zastanawiam się od pewnego czasu, czy nie przenieść mojego konta z obecnej Sparkasse do banku internetowego. Moja Sparkasse jest w porządku, ale opłaty są dla mnie zbyt wysokie. Obecnie mam pakiet konta osobistego, który obejmuje również kartę kredytową. Jeśli przeniosę się teraz do banku internetowego, czy będę musiał zwrócić kartę kredytową do mojej Sparkasse, czy też mogę te rzeczy rozważać niezależnie od siebie? Czy w banku internetowym mogę również otrzymać kartę kredytową?

Napisany przez Doso
Nie znam żadnego banku internetowego, który NIE oferuje karty kredytowej. Często nawet bezpłatne konta osobiste obejmują darmową kartę kredytową.

Napisany przez 2Escorpio
A w 99% przypadków karty kredytowe są powiązane z kontem bieżącym w bankach oszczędnościowych.. więc musisz się z nimi rozstać.

Napisany przez ProperSoul
Doso ma całkowitą rację. Istnieje wiele ofert banków internetowych, które oferują bezpłatne karty kredytowe (MasterCard lub VISA-Card) do swoich bezpłatnych rachunków oszczędnościowych. Każde konto ma pewne zalety i (czasami niewielkie) wady. Na przykład w przypadku konta DKB Cash pobierana jest opłata za wypłaty gotówki kartą debetową, podczas gdy z kartą kredytową jest to bezpłatne na całym świecie. Innym przykładem jest comdirect, gdzie wypłaty gotówki kartą debetową z bankomatów Cash-Group są bezpłatne, natomiast z innych bankomatów jest naliczana opłata. Inne interesujące oferty w tej dziedzinie pochodzą m.in. od netbank, pierwszego internetowego banku oraz od 1822direkt, spółki-córki Frankfurckiej Kasy Oszczędnościowej. Moim zdaniem: Po prostu rozejrzyj się i porównaj oferty i cenniki opłat. Pozdrawiam

Napisany przez WisteriaPearl
Cześć, karty kredytowe są również oferowane przez banki internetowe. Konieczne jest zdecydowanie, w jakim zakresie chcesz korzystać z kart lub gotówki. Użycie gotówki i karty kredytowej różni się dla każdego. Pozdrowienia

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata