Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Aktualne tematy do rozmów towarzyskich. Bez reklam.

Re: Zgoda na budkę gastronomiczną!

Napisany przez ADMCI4
Dobry wieczór, Chciałbym otworzyć budę z fast foodami i poszukuję odpowiedniego miejsca. Oczywiście zastanowiłem się już nad kilkoma opcjami i rozejrzałem. Przed bardzo znanym centrum handlowym znajduje się duży parking, gdzie bardzo dobrze mogłaby zostać umieszczona kontenerowa budka z jedzeniem. Dodatkowo na terenie nie ma obecnie żadnych innych sklepów oprócz jednej budki z jedzeniem. Jaką najlepiej drogę powinienem obrać? Do kogo powinienem się zwrócić w pierwszej kolejności, aby uzyskać zgodę na postawienie kontenera? Czy wystarczy, jeśli pozyskam zgodę od odpowiedniej rady ds. handlu? Oczywiście chciałbym jak najszybciej rozpocząć działalność! Dziękuję z góry za wszystkie wskazówki!

Napisany przez ADMCI4
Jeśli myślisz, że wszystko będzie takie proste, to się grubo mylisz. Lepiej od samego początku przygotuj się na długotrwały proces. Najpierw musisz uzyskać zgodę właściciela nieruchomości lub zarządcy centrum handlowego. Nawet nie będę zagłębiał się w proces uzyskiwania koniecznych pozwoleń zdrowotnych. Rozpoczęcie działalności w branży spożywczej wymaga szczególnej cierpliwości. Może warto skorzystać z usług specjalistów do załatwienia tych kwestii. Normalny człowiek w takiej sytuacji by oszalał! Życzę powodzenia! Do widzenia, Arno.

Napisany przez micheldeutscher
Cześć, kiedyś zjadłem currywurstę u właściciela wózka z jedzeniem i miło z nim porozmawiałem - jak się sprawy mają - pogawędka - był bardzo miły. Większość miejsc stanowiskowych należy do marketów itp., a opłata za postój wynosi 50 euro za dzień. Trzeba pracować od 9:00 rano do 21:00 wieczorem. Myślę, że nie da się z tego dużo zarobić. Dużo pracy - mało pieniędzy. Lepszy byłby serwis imprezowy, smarowanie kanapek i dostarczanie ich firmom na przykład podczas uroczystości otwarcia, wieczorów przyjęciowych itp. Wypożyczanie krzeseł, ławek, stołów, naczyń itp. za opłatą, ewentualnie także namioty imprezowe. W kwestii inwestycji myślę, że kosztowałoby to około 10 000 euro, i można by zacząć + auto z przyczepą + kuchnia. Czekanie na kilka osób, które podejdą i zjedzą kiełbasę, jest zbyt nieopłacalne, aby z tego żyć. Pozdrowienia

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata