Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Obsługa klienta / bankowość internetowa / bankomaty.

Re: Odszkodowanie za nadużycie korzystania z bankomatu

Napisany przez ADMCI4
Cześć! Za każdym razem, gdy wypłacam gotówkę z bankomatu za pomocą mojej karty debetowej, mam dziwne uczucie. Zawsze dokładnie przyglądam się bankomatom i naprawdę nie jestem pewien, czy zauważyłbym dobrze wykonaną zmianę. Jeśli faktycznie kiedyś padnę ofiarą takiego nadużycia, kto ponosi winę? Czy będę musiał pokryć szkodę, czy w tym przypadku mój bank będzie zobowiązany do wypłacenia mi odszkodowania? W końcu nie jestem ekspertem od bankomatów... Pozdrowienia Böbbes

Napisany przez Doso
Nie ma obowiązku, ale z tego co przeczytałem, banki zawsze to robią na zasadzie dobrej woli w przypadku zmodyfikowanych bankomatów.

Napisany przez ADMCI4
Cześć Doso, banki powinny codziennie sprawdzać bankomaty. Jeśli coś się stanie, to przecież klient banku nie może być za to odpowiedzialny. Pozdrowienia Böbbes

Napisany przez Doso
Oczywiście, mogą to zrobić. Oczywiście, jeśli bank spełnia swoje obowiązki staranności (mówiąc krótko: regularnie sprawdza automat) i przekazał odpowiedzialność za to klientowi, co zresztą zrobiły wszystkie banki. Teoretycznie. W praktyce banki są zazwyczaj bardzo wyrozumiałe, ponieważ zdają sobie sprawę, że sądy zazwyczaj orzekają na korzyść konsumentów. Ktoś, kto nie jest całkowicie głupi, powinien więc odzyskać swoje pieniądze. Oczywiście są też banki, które tutaj są bardzo uparte - patrz również: DasErste.de - Plusminus - Bankkarten (19.01.2010)

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata