Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Obsługa klienta / bankowość internetowa / bankomaty.

Re: Powody zmiany nazw znanych banków WHEN Citibank / Targobank)

Napisany przez ADMCI4
Cześć, prawdopodobnie to moja wina, że czasami zajmuje mi dużo czasu, aby zrozumieć pewne rzeczy. Od jakiegoś czasu regularnie dostaję reklamy kredytów od Targo Bank w skrzynce. Zastanawiałem się, skąd znów mają mój imię i adres. Nigdy nie miałem do czynienia z takim bankiem. Wczoraj przypadkowo dowiedziałem się, że chodzi tutaj o dawny Citibank. Chociaż także nie miałem z nią nic wspólnego, czasami też docierały do nas reklamy stamtąd. Dlaczego stosunkowo znane banki nagle zmieniają nazwę? Czy ta stara może być negatywnie oceniana?

Napisany przez Graufell
To proste: Citigroup Inc. (USA) sprzedała swoje niemieckie działania klientów francuskiemu bankowi spółdzielczemu Credit Mutuel. Nazwy jednak nie zmieniono. Po pewnym czasie przejściowym Credit Mutuel potrzebował nowej nazwy dla oddziałów Citibank w Niemczech. Wybrano nazwę Targo Bank.

Napisany przez Doso
To była jedna z przyczyn zmiany nazwy. Innym powodem było to, że Citibank w Niemczech zdobyła dużo negatywnej prasy w trakcie kryzysu finansowego, ponieważ masowo sprzedawała certyfikaty Lehmann Brothers. W takiej sytuacji nowa nazwa była oczywiście praktyczna.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata