Cóż, czy to piąta cyfra PAN czy BIN, nie ma znaczenia
Jeśli chodzi o piątą cyfrę, to nie mogę być pewien - oto przykład z obszaru kart przedpłaconych (dla uproszczenia, łatwo porównać)
Emitent i odpowiednia 5. cyfra PAN lub BIN
Firma Usług Przedpłatnych: 6
TNL (m.in. Vexcard itd.): 4
Wirecard (Wirecard2go): 4
Payango (LBBW): 0
Paycenter (m.in. SupremaCard itd.): 8
Lista może być dowolnie dłuższa - więc to wszystko nie wydaje się naprawdę pasować... masz inny pomysł?
Hej,
cóż, pytanie dotyczy numeru BIN/IIN, a nie całego numeru PAN.
I jak już wcześniej napisałem
Pierwsze 4 cyfry oznaczają firmę karty kredytowej. Piąta cyfra oznacza rodzaj karty kredytowej (np. w American Express: niebieska, zielona, złota, platynowa). Szósta cyfra oznacza, czy jest to druga karta, karta partnerska, karta firmowa itp.
jest również tak. Skontaktuj się z Visa, Mastercard, Amex, które zapewne potwierdzą ci to (ponieważ nie jest to tajemnicą).
To, czy poszczególne banki przyporządkowują to wewnętrznie inaczej, nie interesuje handlowców... mogą oni jedynie przyporządkować wyżej wymienione cyfry. I tak, dla banku również istnieje możliwość, że nie zostaną oficjalnie przekazane żadne informacje na ten temat.
Co do Wirecard... nie jestem pewien, jak jest w przypadku produktu Wircard2Go, ale karta Visa do konta bieżącego z Wirecard z pewnością została określona jako karta przedpłacona na podstawie piątej cyfry.