Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Dżungla różnych wersji kart kredytowych

Napisany przez ADMCI4
Cześć Kochani! Mam 26 lat i dotychczas nie miałem jeszcze karty kredytowej. Chciałbym jednak teraz, pomiędzy studiami a rozpoczęciem pracy, odbyć podróż na dłuższy czas, na której karta kredytowa byłaby bardzo przydatna. Moi rodzice również nie mają karty i nie mogą mi nic doradzić. Natrafiłem na takie pojęcia jak na przykład karta debetowa, debetowa lub karta kredytowa...... Co one oznaczają i na co trzeba się zdecydować, jeśli chcemy mieć zwykłą kartę kredytową? Czy powinienem zwrócić się do swojego banku czy gdzie muszę pójść, aby ubiegać się o taką kartę? Z poważaniem, Anton

Napisany przez 2Escorpio
Najpierw musisz wiedzieć, co planujesz zrobić z kartą? Tylko płatności? Czy chcesz płacić całe zaległe koszty miesięcznie, czy od razu, lub tylko kilka procent minimum z tego, co jest do zapłacenia, a ponadto zmiennie? Czy mają być załączone programy lojalnościowe? Zbieranie punktów czy ubezpieczenia?

Napisany przez ProperSoul
Cześć Grüß, jeśli chcesz prawdziwą kartę kredytową, to jest to Karta kredytowa. Jeśli interpretuję termin ChargeCard prawidłowo, jest to karta przedpłacona, na którą musisz wcześniej załadować środki, aby móc z niej korzystać. Kartę debetową raczej rzadko spotkasz u nas; jest to praktycznie karta debetowa i kredytowa w jednym, jeśli dobrze to rozumiem. Ale skąd masz zamiar wziąć kartę kredytową? Zazwyczaj każdy powiedziałby w Twoim banku., ale zazwyczaj tam pobierana jest roczna opłata, a wypłaty gotówki z bankomatów w krajach spoza strefy euro mogą być bardzo drogie - w zależności od tego, w jakim banku jesteś. A ponieważ z własnego doświadczenia wiem, że jako student zawsze trzeba być dość oszczędnym, to pewnie nie jest to najlepsza opcja. Moją radą w tym przypadku zawsze jest konto DKB Cash. Jest darmowe - nie ma opłat za prowadzenie konta ani inne opłaty - i ma również bezpłatną kartę VISA. Najlepsze w karcie VISA jest to, że możesz pobierać gotówkę bez dodatkowych opłat na wszystkich bankomatach z logo VISA na całym świecie. Innymi słowy: jesteś w USA i potrzebujesz gotówki. Po prostu znajdujesz najbliższy bankomat i wypłacasz kilka dolarów. Na swoim rachunku zobaczysz tylko kwotę w dolarach jako obciążenie lub kwotę w euro, całkowicie bez opłat. Niestety nie mam teraz rachunku pod ręką. Dla krótszych lub dłuższych podróży zagranicznych konto DKB Cash jest na pewno bardzo przydatne jako drugie konto, ponieważ jest prowadzone bez żadnego minimalnego wpływu. Mam nadzieję, że mogłem ci trochę pomóc. Pozdrowienia ps

Napisany przez 2Escorpio
Soulu, jesteś orzechem :P ... cały czas polecasz konto w comdirect... zgadnij, jaką kartę Visa mają na wyposażeniu? *g* Dokładnie - debetową ;-) ... i to oznacza tyle... zapłaciłeś dziś Visą, a jutro już może być ściągnięte z konta.

Napisany przez Doso
Karta kredytowa ? Wikipedia Czytanie rozwija. Na dole znajdziesz także wyjaśnienie rodzajów kart.

Napisany przez 2Escorpio
Doso pisze: Czy to samo jest napisane na temat karty debetowej, co ja napisałem?

Napisany przez ProperSoul
Cześć Escorpio Dzięki za wskazówkę dotyczącą karty comdirect. Do tej pory jeszcze nie korzystałem z niej... Z tego powodu Pozdrawiam PS

Napisany przez 2Escorpio
ProperSoul pisze: Cześć Escorpio Dzięki za wskazówkę dotyczącą karty comdirect. Jeszcze jej nie używałam... Z tego powodu Pozdrowienia PS
Nie ma problemu... jestem ciekawa co się stanie, gdy np. wypożyczysz samochód za pomocą takiej karty debetowej i zablokują dodatkowo 500 euro... czy bank pomoże, czy cała kwota zostanie zablokowana z dostępnych środków na koncie? Jeśli masz kartę Visa Comdirect i masz czas i ochotę... możesz zadzwonić i mi powiedzieć *patrzy z sympatią* :-)

Napisany przez WisteriaPearl
Cześć, tak, to naprawdę dżungla, ale różne strony porównywania mogą ci pomóc! Ponieważ istnieją różne karty dla różnych klientów. Samozatrudnieni często otrzymują inne warunki kont niż osoby prywatne. Pozdrowienia

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata