Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Obsługa klienta / bankowość internetowa / bankomaty.

Re: Czy systemy bezpieczeństwa we wszystkich bankach są takie same?

Napisany przez ADMCI4
Cześć wszystkim. Ponieważ prawie co drugi dzień czytam o tym w gazecie lub natrafiam na to w internecie, postanowiłem się temu przyjrzeć. Wady w zabezpieczeniach banków wydają się być dość poważne. Regularnie ostrzega się przed nadużyciami na bankomatach. Dlatego chciałbym się teraz dowiedzieć, czy systemy bezpieczeństwa we wszystkich bankach są jednakowo dobre, czy może istnieją różnice. Które banki działają szczególnie dobrze, a które gorzej? Być może ktoś już się tym zajął wcześniej i mógłby mi podać informacje??? Pozdrowienia, Balou

Napisany przez Doso
Uważam, że nie wszystkie banki są takie same pod względem standardów bezpieczeństwa. Ale nie znam naprawdę dobrych badań na ten temat. Widziałem/odczytałem kilka raportów, które jednak skupiają się tylko na pojedynczych punktach, takich jak bezpieczeństwo bankowości internetowej. Ale nie wydaje mi się, żeby istniały tam duże różnice. W szczególności, ponieważ wiele banków korzysta z tych samych centrów danych. Szczególnie Sparkassen, banki spółdzielcze (Volks und Raiffeisenbanken) oraz banki Sparda skupiły wiele swoich działań w jednym miejscu i są pod tym względem równie bezpieczne.Większość luk w bezpieczeństwie wynika z nieostrożności lub głupoty klientów, którzy podają swoje numer TAN na różnych stronach internetowych, zapisują PIN na karcie itp. Czytelnicy tych raportów są przestrzegani, aby zachować ostrożność. Uważam, że nieprawidłowe jest wnioskowanie z tych raportów, że istnieją tak ogromne luki w bezpieczeństwie w bankach.

Napisany przez WisteriaPearl
Cześć, na pewno istnieją różnice pomiędzy nimi. Jeśli chcesz być pewny, po prostu zapytaj podczas otwierania konta? Wszyscy powiedzą, że są równie dobrzy, ale porównanie ujawni znaczące różnice, nawet w obsłudze. Jeśli coś pójdzie nie tak, bank musiałby ponieść za to odpowiedzialność, co jednak jest zaznaczone w regulaminie oraz odpowiedniej umowie. Jakie są zasady odpowiedzialności itp. Pozdrowienia

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata