Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Ustalanie wysokości raty spłaty przez bank.

Napisany przez ADMCI4
Cześć drodzy czytelnicy forum, w ostatnich dniach byłem w banku, ponieważ chciałem przenieść moje przekroczenie debetu na kredyt ratalny. Moim zdaniem mogę przeznaczyć około 200 euro miesięcznie na ratę kredytu. Jednak pracownik banku był zdania, że mógłbym odłożyć tylko 120 euro i dlatego chciał z tego powodu zmniejszyć kwotę kredytu. Dlaczego nie mogę decydować, ile mogę przeznaczyć na ten kredyt? Przecież mam lepszy wgląd w moje finanse niż obcy bank! Czy to zawsze tak jest przy składaniu wniosku o kredyt? Pozdrowienia, Thorben

Re: Ustalanie wysokości raty spłaty przez bank.

Napisany przez MThiemann
Witaj Thorbenie, Bank przy sprawdzaniu zdolności kredytowej ustala minimalne egzystencjalne minimum, które musi pozostać Ci do życia. Są jednak ludzie, którzy nie radzą sobie z tym minimalnym egzystencjalnym minimum, ponieważ prowadzą wyższy standard życia, oraz ludzie - tak jak Ty - którzy radzą sobie z niższą kwotą. Niemniej jednak fakt, że bank faktycznie może określić, ile wg własnych obliczeń musi pozostać Ci do życia i jakie zatem mogą być raty kredytowe lub spłatowe. Jednak różne banki przyjmują różne wartości za podstawę i zazwyczaj nieco od siebie odbiegają. Może się zdarzyć, że w innej banku możesz uzyskać wyższą miesięczną ratę - co skróci okres spłaty. Czy porównałeś już oferty różnych banków (również warunkowo)? Na mojej stronie internetowej znajdziesz porównywarkę kredytów ratalnych online, dzięki której możesz porównać swoje życzenie kredytowe w kilku bankach i złożyć bezpośrednio wniosek. Decyzja wstępna banków zazwyczaj jest dostępna w kilka sekund do minut i zostanie wysłana do Ciebie e-mailem. Nie poniesiesz z tego żadnych kosztów - ani za zapytanie, ani w przypadku ewentualnego odrzucenia decyzji kredytowej. Pozdrawiam, M. Thiemann

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata