Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Dyskusje na temat transakcji nieruchomościowych, takich jak rentowność (dom dochodowy), lokalizacja nieruchomości, rzeczoznawcy, pośrednicy nieruchomości, umowy kupna, ubezpieczenia nieruchomości i podatki. (Zakup nieruchomości w celu wynajmu)

Re: Wiarygodność kalkulatorów finansowania nieruchomości w internecie

Napisany przez ADMCI4
Cześć i dzień dobry, planujemy zakupić Dom razem z moją żoną. Pod względem finansowym, oboje pracujemy, moja żona ma zatrudnienie na pół etatu. Zarabiamy razem około 3000 euro netto i mamy dodatkowo dwójkę dzieci. Zanim podejmiemy decyzję, chcielibyśmy niezobowiązująco zorientować się w Internecie o naszych szansach na uzyskanie finansowania. Czy te kalkulatory są wiarygodne, czyli możemy założyć, że otrzymalibyśmy finansowanie w „zwykłym” banku, jeśli kalkulator wykaże wynik pozytywny?

Re: Wiarygodność kalkulatorów finansowania nieruchomości w internecie

Napisany przez MThiemann
Cześć Christopher, Online kalkulatory mogą jedynie służyć jako początkowe wsparcie przy planowaniu finansowania nieruchomości. Istnieje zbyt wiele istotnych czynników osobistych i zbyt wiele różnych kryteriów banków, aby otrzymać jednoznaczną i wiążącą odpowiedź w ten sposób. Niemniej jednak, za pomocą kalkulatora online możesz dokonać porównania. Na przykład, możesz sprawdzić, jakie finansowanie możesz sobie obecnie pozwolić na podstawie dotychczasowego czynszu, a także często możliwe jest porównanie ofert kilku banków. Na mojej stronie internetowej znajdziesz niektóre narzędzia do obliczeń, które mogą dać Ci pierwsze wrażenie. Być może to Ci pomoże trochę. Możesz też zwrócić się o indywidualną ofertę finansowania. Nie zobowiązuje Cię to do niczego, ale może pomóc w bardziej precyzyjnym planowaniu. Dopracowanie będzie konieczne dopiero po znalezieniu odpowiedniej nieruchomości. Wiele pozdrowień M. Thiemann

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata