Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące ustawowego i prywatnego ubezpieczenia zdrowotnego oraz reformy systemu opieki zdrowotnej.

Re: Prywatne ubezpieczenie zdrowotne z bezpłatnym ubezpieczeniem dla dzieci.

Napisany przez ADMCI4
Cześć wszystkim Ponieważ jestem przekonanym zwolennikiem alternatywnych metod leczenia, poszukuję ubezpieczenia zdrowotnego, które w dużej mierze pokryje koszty tych metod leczenia. Obecnie jestem w ubezpieczeniu zdrowotnym na podstawie ustawy, ale planuję rozpocząć działalność własną od lata i wtedy i tak będę musiał zmienić ubezpieczyciela. Martwi mnie jednak, że w przypadku prywatnego ubezpieczenia zdrowotnego trzeba płacić składki za dzieci. Nie będę w stanie sobie na to pozwolić. Czy ktoś zna ubezpieczenie zdrowotne, które początkowo bezpłatnie ubezpiecza dzieci? Pozdrowienia, Arielle

Napisany przez Mike Spezi

Witam wszystkich

Jako przekonany zwolennik alternatywnych metod leczenia, poszukuję ubezpieczenia zdrowotnego, które w dużej mierze pokryje koszty tych metod leczenia.

Do tej pory byłem w ubezpieczeniu zdrowotnym publicznym, ale prawdopodobnie od lata zamierzam pracować na własny rachunek i wtedy i tak zmienię [url]ubezpieczenie[/url]. Jednak martwi mnie, że w prywatnym ubezpieczeniu zdrowotnym trzeba płacić składki także za dzieci.

Nie będzie mnie na to stać. Czy ktoś zna prywatne [url]ubezpieczenie[/url] zdrowotne, które początkowo daje możliwość bezpłatnego ubezpieczenia dzieci?

Pozdrowienia, Arielle
Witaj Arielle,

W zależności od wieku i liczby dzieci, może być wskazane pozostanie w ubezpieczeniu zdrowotnym publicznym jako członek dobrowolny po rozpoczęciu działalności gospodarczej. Wtedy Państwa dziecko/dzieci pozostaną nadal objęte ubezpieczeniem bez opłat. Jednakże [url]ubezpieczenie[/url] zdrowotne publiczne wymaga określonego minimalnego dochodu osoby prowadzącej działalność gospodarczą lub wykonywującej wolny zawód do obliczenia składki, więc muszą się Państwo przyzwyczaić do znacznie wyższej składki, niż byliście Państwo dotychczas przyzwyczajeni.
Jeśli jest Pani/Pan młody/młoda i zdrowy/zdrowa, a ma Pani/Pan tylko jedno dziecko, może się zatem opłacać zmiana na [url]ubezpieczenie[/url] prywatne! Dzieci są zasadniczo ubezpieczane indywidualnie w prywatnym ubezpieczeniu zdrowotnym. Jednak składka jest znacznie niższa niż dla osoby dorosłej.

Być może istnieje również możliwość ubezpieczenia dzieci przez ojca?
Jeśli na początku pracy na własny rachunek otrzymują Państwo wsparcie finansowe, zalecam początkowo pozostanie w ubezpieczeniu zdrowotnym publicznym, aż będziecie Państwo w stanie ocenić, czy dochód z działalności gospodarczej odpowiada Państwa oczekiwaniom.

Jeśli chodzi o pytanie dotyczące medycyny alternatywnej, istnieje możliwość zawarcia dodatkowych ubezpieczeń dla Państwa ubezpieczenia zdrowotnego publicznego u firm ubezpieczeniowych (heilpraktiker, okulary, leczenie homeopatyczne, leki dostępne bez recepty itp.). W naszym przypadku jest to na przykład taryfa GA.

Zobacz tutaj:
Debeka Versichern - Bausparen: Szczegóły
W razie dodatkowych pytań jestem do Państwa dyspozycji

Pozdrowienia
mike

Napisany przez Gerd
Cześć Mike ma w dużej mierze rację. Nie należy jednak oczekiwać cudów od taryf dla pracowników medycznych. Płaci się tutaj tylko za usługi, które są wymienione w taryfie. Tutaj tkwi sedno sprawy.

Napisany przez Mike Spezi
Gerd pisze: Cześć Mike ma w dużej mierze rację. Jednak nie należy oczekiwać cudów od taryf terapeutów naturalnych. Opłacane są tutaj tylko usługi określone w taryfie usług medycznych. Ale diabeł tkwi w szczegółach.
Na jakich krótkich odcinkach popełniam błąd!? Pozdrowienia mike

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata