Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Nanotechnologia

Napisany przez ADMCI4
Nanotechnologia ma potencjał wywołania nowego cyklu w historii świata. Badania nie są już w powijakach. Pierwsze obszary zastosowań zaczynają się już wyłaniać. Teraz chodzi głównie o zintegrowanie te technologiczne osiągnięcia w nasze zapotrzebowanie na dobra. Dla wszystkich, którzy dotąd nie mieli dużo do czynienia z nanotechnologią, poniżej kilka linków: - https://nano.ivcon.net/ - https://www.bmbf.de/de/nanotechnologie.php - https://www.br-online.de/wissen-bildung/thema/nano/index.xml

Napisany przez suggus
W zeszłym roku zakupiłem Tegal w cenie 0,67cts. Aktualnie wynosi 0,61cts. 9 lutego podane zostaną dane za Q3. Jestem głęboko przekonany, że sprzedaż ich produktów wzrośnie. Tytuł: Nasadq TGAL Suggus

Napisany przez Karat
Poniższe tytuły umieściłem na mojej WL, którą prowadzę od 17.06.2005 r. Od tamtej pory z wymienionych tytułów 4 są na plusie, a 3 na minusie. Najlepszy tytuł to 31% (Veeco) na plusie, a najgorszy to -11,5% (Jeol) na minusie. W przypadku nanotechnologii, dla mnie najważniejsze pytanie brzmi, kto najbardziej skorzysta z tej technologii. Czy będą to twórcy tej technologii, czy później użytkownicy tej technologii? Użytkownikami są m.in. producenci dużych towarów konsumpcyjnych i przemysły. Nanotechnologia może być stosowana w różnych dziedzinach. Postawienie na pojedyncze tytuły wydaje mi się tak samo ryzykowne jak na początku biotechnologii. Gdybym miał zdecydować się na inwestycję, wolę zdecydować się na koszyk, indeks, certyfikat lub fundusz. Nazwa (Symbol) FEI (FEIC) Flamel Tech Sp.Adr (FLML) Jeol (JELLF) Nanogen (NGEN) Symyx Technologies (SMMX) Varian (VARI) Veeco Instruments (VECO) Karat

Napisany przez ADMCI4
Obecnie wiele wskazuje na to, że użytkownicy będą mogli skorzystać z tej technologii. Sprawdź na przykład stronę Bayra: https://www.bayermaterialscience.de/internet/global_portal_cms.nsf/id/Home_de

Napisany przez suggus
Supere dobre wyniki Q3 przyniosły TEGAL (Tytuł: Nasadq TGAL) https://biz.yahoo.com/bw/060209/20060209005890.html?.v=1 Współczynnik książka-do-sprzedaży Tegalu wyniósł 2,9 do 1 w ciągu kwartału, a obecne zlecenia wynoszą 10,1 miliona dolarów...... Wczoraj wysłuchałem telekonferencji firmy i byłem przekonany, że firma dobrze sobie radzi, o ile to mogę ocenić i zrozumieć. Informacje: tutaj Wydaje mi się, że kurs ponownie przekroczy magiczną linię 1$, ponieważ zarząd jest przekonany, że w Q4 firma osiągnie zyski. Suggus

Napisany przez suggus
Cześć, Czy ktoś ma pojęcie, dlaczego wczoraj tytuł Tegal (Symbol Nasdaq: TGAL) wzrósł o 16% przy imponującym wolumenie prawie 3 milionów akcji? Nie mogę znaleźć informacji, jaki był powód tego wzrostu. Pozdrowienia, Suggus

Napisany przez beta
Tegal Corporation (TGAL) wzrósł o 16,1% przy obrocie 2,7 miliona akcji. Tegal dostarcza rozwiązania procesowe i sprzętowe dla wiodących dostawców zaawansowanych półprzewodników i urządzeń nanotechnologicznych. Tegal Corporation ogłosiła niedawno, że będzie ubiegać się o zatwierdzenie przez akcjonariuszy w celu wprowadzenia odwrotnej podziałki akcji na swoim dorocznym zgromadzeniu akcjonariuszy, które odbędzie się 21 lipca 2006 r., aby spełnić minimalne wymagania dotyczące ceny rynkowej na akcję dla kontynuacji notowania na rynku kapitałowym NASDAQ. Data ustalenia akcjonariuszy uprawnionych do otrzymania powiadomienia o zgromadzeniu i głosowania na nim to 19 maja 2006 r. ---------------- Jeśli dobrze rozumiem, to planuje się odwrotny podział akcji, aby pozostać notowanym na Nasdaq. Powszechna metoda...

Napisany przez richard100
Cześć Beta Tak, wygląda na to. Miałem podobną sytuację w przypadku NT. Kurs musi być przynajmniej przez pewien okres powyżej 1$, w przeciwnym razie tytuł zostanie usunięty. Pozdrowienia, Rich

Napisany przez suggus
beta pisze: Tegal Corporation (TGAL) wzrost o 16,1% przy obrocie 2,7 miliona akcji. Tegal dostarcza rozwiązania procesowe i sprzętowe dla wiodących dostawców zaawansowanych półprzewodników i urządzeń nanotechnologicznych. Tegal Corporation niedawno ogłosiła, że będzie ubiegać się o zatwierdzenie przez akcjonariuszy wdrożenia odwróconego podziału akcji na corocznym zgromadzeniu akcjonariuszy, które odbędzie się 21 lipca 2006 r., aby spełnić minimalne wymagania dotyczące ceny rynkowej na jedną akcję dla kontynuowania notowania na rynku kapitałowym NASDAQ. Data ustalenia akcjonariuszy uprawnionych do otrzymania zawiadomienia o corocznym zgromadzeniu i głosowania na nim to 19 maja 2006 r. ---------------- Jeśli dobrze rozumiem, to odbywa się odwrócenie podziału akcji, aby pozostać na Nasdaq. Powszechna metoda...
cześć beta, Mam świadomość odwrócenia podziału 8/1 lub 12/1 i tytuł i tak miałby wartość powyżej 1$. Musi być inny powód, dla którego nagle ten tytuł miał tak duży wolumen. Pozdrowienia, Suggus

Napisany przez suggus
Tytuł rośnie i rośnie! Ale nie mogę znaleźć żadnych nowości dlaczego. Masz jakiś pomysł? Nazwa strony internetowej Suggus

Napisany przez suggus
Dzisiejszy wolumen pokazuje duże zainteresowanie Tegal (Nasdaq: TGAL) Wolumen wynosi już 800 000 akcji (średnio: 40 000) zostały sprzedane. 14 listopada zostaną opublikowane dane. Kto wie, jakie zaskakujące dane zostaną opublikowane. Z drugiej strony Tegal pozwał Agilent Technologies o 100 mln USD za naruszenie patentu. W połowie grudnia 2006 roku ława przysięgłych wyda wyrok. Szanse na wygraną procesu przez Tegal są bardzo wysokie! Tegal mówi, że sprawa kradzieży tajemnicy handlowej przeciwko Agilent, Avago, AMS zostanie rozpatrzona na procesie SAN JOSE, Calif. (AP) - Firma Tegal Corp., producent systemów do techniki płaszczyzny wykorzystywanych do produkcji układów scalonych, ogłosiła w środę, że pozew złożony przez swoje stowarzyszenie, Sputtered Films Inc., przeciwko firmie Agilent Technologies Inc., Advanced Modular Sputtering i Avago Technologies, między innymi, będzie wysłuchany na procesie, ponieważ wnioski o nakaz wykonawczy zostały odrzucone. Tegal żąda odszkodowania w wysokości ponad 100 milionów dolarów. Skarga o kradzież tajemnic handlowych, złożona w Sądzie Okręgowym w Santa Barbara, Kalifornia, rozpocznie się 7 listopada. Tegal zarzuca, że Agilent współpracował z Advanced Modular Systems, aby wykorzystać tajemnice handlowe SFIs do wspólnego budowania niestandardowego systemu napylania. Proces ma trwać około sześciu tygodni, a werdykt można spodziewać się pod koniec grudnia. Połączenia do Agilent, Avago i AMS nie zostały natychmiast odbite. Suggus

Napisany przez suggus
Pierwszy kwartał 2008 roku przyniesie przełom i kurs akcji ruszy w górę. Z aktualną kapitalizacją rynkową poniżej 50 mln USD przyszłość wydaje się różowa. Łączne zamówienia powyżej 10 mln USD tylko w pierwszym kwartale 2008 roku wpłyną na dalszy wzrost ceny akcji. Więcej informacji: https://finance.yahoo.com/q/h?s=TGAL. Wykres: https://finance.yahoo.com/charts#symbol=TGAL;range=2y. Pozdrawiam, Suggus

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata