Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Finansowanie przy zakupie nieruchomości na aukcji

Napisany przez ADMCI4
Kochani zainteresowani! Ponieważ chciałbym kupić Dom dla siebie i mojej rodziny, postanowiliśmy przyjrzeć się bliżej aukcjom domów. Jednak całkowicie nie jest mi jasne, jaki powinien być proces finansowania w tym przypadku. Zazwyczaj mamy konkretną nieruchomość na oku i już dysponujemy wszystkimi z nią związanych danymi. Następnie udajemy się do banku. Jednak jeśli idę na aukcję, to byłoby bardzo praktyczne, gdybym już wiedział, jaką kwotę kredytu mogę uzyskać. W przeciwnym razie nie będę w stanie licytować w ogóle. Ktoś, kto już kupił nieruchomość w ten sposób, mógłby udzielić nam wskazówki? Pozdrowienia, BennoB

Napisany przez NaTwoim13
Drogi BennoB, w takich przypadkach wymagamy potwierdzenia wiarygodności kredytowej oraz oceniamy nieruchomość na podstawie danych zawartych w ekspertyzie, dodatkowo do wyznaczonej wartości ekspertyzy. Dodatkowo sprawdzamy bazę dłużników oraz udzielamy zgody na finansowanie we współpracy z dużym niemieckim bankiem. Następnie, tak jak w przypadku zwykłych klientów, przeprowadzamy selekcję rynku i uzyskujemy najlepsze warunki kredytowe. Nasz klient wchodzi na aukcję z fikcyjnym kapitałem finansowym, otrzymuje maksymalną cenę, za jaką może licytować, po czym może spokojnie podjąć decyzję!

Napisany przez MThiemann
Cześć BennoB, zgadzam się w pełni z moim poprzednikiem. O zakupie nieruchomości opublikowałem dwa artykuły na moim BLOGU. Być może znajdziesz tutaj dodatkowe przydatne informacje, które mogą Ci pomóc. Raport z doświadczenia z licytacji komorniczej Porady i wskazówki dotyczące zakupu z licytacji komorniczej Pozdrowienia M. Thiemann

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata