Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące innych form finansowania, leasingu, oszczędzania na budowę domu, narzędzi finansowych itp.

Re: Oferta finansowania / Podsumowanie kredytu

Napisany przez Quattro
Cześć Specjaliści od Finansów, Mam do was pytanie i mam nadzieję, że moje obawy zostaną tutaj wzięte pod uwagę. Obecnie mam dwa kredyty w toku. Pierwszy kredyt: (Finansowanie samochodu) Pozostała kwota 1765,78 €, spłacana miesięcznie w wysokości 222 euro. Drugi kredyt: Pozostała kwota 1531,29 €, spłacana miesięcznie w wysokości 220 euro. Teraz potrzebuję dodatkowych 4500 euro. Moja bank poleciała mi teraz następujące rozwiązanie. Połączenie wszystkich kredytów i złożenie wniosku o nowy kredyt. Oferta wygląda następująco: Nowa suma kredytu: 4500 euro Spłata 1: 1531,29 euro Spłata 2: 1765,78 euro Opłata wstępna: 121,30 euro RSV: 864,20 (raczej nie chcę!? Mam ubezpieczenie na życie i od nieszczęśliwych wypadków) Opłata manipulacyjna: 303,20 euro Oprocentowanie: 597,03 euro (9,98%) Łącznie: 24 raty w wysokości 403,45 euro Co myślicie o tej ofercie? Mam nadzieję, że mogę to tutaj wszystko napisać i byłbym wdzięczny, gdybyście mogli mi odebrać to nieco złe poczucie. Przecież są ludzie, którzy lepiej się na tym znają!! Z góry dziękuję!! Pozdrowienia Robert

Napisany przez MThiemann
Cześć Robert, moja pierwsza myśl po przeczytaniu Twojego zapytania była taka, że nie warto spłacać obu istniejących kredytów ratalnych, ponieważ dzięki stosunkowo wysokim ratom pozostał Ci już krótki okres spłaty. Ale ponieważ nowy kredyt również jest rozłożony tylko na 24 miesiące, uważam to za akceptowalne. Opłata manipulacyjna w wysokości 303 EUR (co odpowiada około 6,7% kwoty kredytu) wydaje mi się zdecydowanie zbyt wysoka. Również oprocentowanie w wysokości 9,98% uważam za zbyt wysokie. Mimo że większość banków obecnie ustala warunki kredytów ratalnych zależnie od zdolności kredytowej, dla wielu kredytów ratalnych moich klientów miałem stawkę 6 przed przecinkiem. Na mojej stronie internetowej znajdziesz porównywarkę online kredytów ratalnych, dzięki której możesz porównać swoje zapotrzebowanie na kredyt w kilku bankach i złożyć wniosek bezpośrednio. Wstępna decyzja kredytowa banków zazwyczaj jest dostępna w kilka sekund lub minut i zostanie Ci przekazana drogą mailową. Nie ponosisz żadnych kosztów - ani za zapytanie, ani w przypadku ewentualnego odrzucenia decyzji kredytowej. Uwzględnienie ubezpieczenia od niespłacenia kredytu jest możliwe, ale nie jest konieczne!!! Pozdrowienia, M. Thiemann

Napisany przez Quattro
Cześć M. Thiemann Dziękuję za odpowiedź! Bardzo mi pomogłeś!! Byłem niepewny, ponieważ w ostatnim czasie przeczytałem wiele negatywnych opinii na temat tego banku i nie chciałbym skakać na głęboką wodę. Piszesz, że oprocentowanie często zależy od zdolności kredytowej........w moim przypadku oznaczałoby to, że w przypadku niemal 10%, ten bank określiłby mnie jako mniej dobrego. Co to może oznaczać? Czy może za niskie wynagrodzenie? Praktycznie nie jest to możliwe, ponieważ kwota kredytu jest stosunkowo niska, a poza tym składam wniosek razem z moją żoną. Czy możliwe jest, że bank obniży oprocentowanie podczas kolejnej rozmowy? Jeśli tak, to jednak poczułbym się trochę oszukany. Dziękuję za Twoje zaangażowanie!! Pozdrowienia, Robert

Napisany przez MThiemann
Cześć Robert, To, że zaoferowano Ci relatywnie wysoki oprocentowanie, nie musi koniecznie mieć związku z Twoją zdolnością kredytową. Do jakiego banku złożyłeś wniosek? (Norisbank czy Targobank)? Niektóre banki mają z reguły relatywnie wysokie stawki procentowe. Bez bezpośredniego porównania nie można na to jednoznacznie odpowiedzieć. Czy możesz negocjować oprocentowanie, nie mogę Ci na to dokładnie odpowiedzieć. Może po prostu zapytaj. Ale jak już napisałeś... to od razu mogli Ci zaproponować lepszą stopę procentową. Pozdrowienia M. Thiemann

Napisany przez Quattro
Cześć To jest Bank Santander. Przy jednym z powyższych jeszcze trwających kredytów otrzymałem w grudniu 2005 r. 7,5% odsetek. Opłata za obsługę wynosiła wtedy 332,30 euro. Pozdrowienia Robert

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata