Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Klasyczna karta kredytowa także bez sprawdzania w Schufa

Napisany przez ADMCI4
Cześć Nie szukam tych informacji dla siebie, po prostu mnie to po prostu interesuje, bo nie mogę sobie wyobrazić, że to możliwe. O ile mi wiadomo, można otrzymać tylko karty kredytowe typu prepaid bez sprawdzania w Schufa. Ale ostatnio w internecie przeczytałem o karcie kredytowej, która nie jest kartą prepaid. Chodzi o kartę MajorCard od MasterCard. Czy ktoś może mi powiedzieć, czy rzeczywiście jest to normalna karta kredytowa, którą można otrzymać bez sprawdzania w Schufa? Dziękuję, pozdrowienia.

Napisany przez Finanzmaus
Cześć, to karta przedpłacona Schwäbische Bank, więc nie jest to karta kredytowa w tradycyjnym sensie. Pozdrowienia

Napisany przez 2Escorpio
Prawdziwa karta kredytowa z limitem dostępu bez sprawdzania BIK / zdolności kredytowej jest często oferowana... ale do tej pory każdy, kto ją zamówił, tylko zapłacił i karta nigdy nie została dostarczona. To jest logiczne... czy dałbyś kredyt komuś zupełnie obcemu, kto ma potencjalnie złą zdolność kredytową? Otrzymanie karty kredytowej z negatywną historią w BIK i mimo sprawdzania w BIK przez systemową usterkę... jest możliwe, ale bardzo bardzo rzadko!

Napisany przez yamahama
Escorpio ma w każdym punkcie rację. Gdy udzielany jest kredyt w jakiejkolwiek formie, czy to w postaci tzw. finansowania 0% w sklepie elektronicznym, debetu, kredytu ratalnego czy kredytu na karcie kredytowej, zawsze zostaje sprawdzona twoja zdolność kredytowa. Zawsze! I zazwyczaj wiąże się to również z sprawdzeniem w Biurze Informacji Kredytowej (Schufa). Ten, kto obiecuje coś innego, jest w 99,9% przypadków oszustem. I nie ma co liczyć na te nieliczne wyjątki, prawda?

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata