Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Kwota netto - pożyczka

Napisany przez AndyT
Cześć, we wrześniu 2009 roku wziąłem pożyczkę w wysokości 13 000 euro. Do kwietnia 2010 moje saldo wynosi 11 700 euro. Ponieważ znów jestem w dobrej sytuacji finansowej, zdecydowałem się na dodatkową spłatę, czyli spłaciłem całą kwotę na raz. Podano mi kwotę netto w wysokości 10 500 euro. Moje pytanie brzmi: co oznacza w tym przypadku kwota netto? Czy to oznacza, że dzięki dodatkowej spłacie otrzymałem korzystniejszą kwotę? Dziękuję z góry za udzieloną pomoc.

Napisany przez halhal
Cześć AndyT, 10.500,- powinno być oprocentowanym pozostałym kredytem. Saldo z kwietnia prawdopodobnie obejmuje odsetki za faktyczny okres kredytowania. Ponieważ jednak spłacisz pożyczkę wcześniej, nie musisz oczywiście płacić całych odsetek. To samo dotyczy w większości przypadków ewentualnego ubezpieczenia na wypadek pozostałego zadłużenia (RSV). Może się jednak zdarzyć, że będziesz musiał skontaktować się bezpośrednio z odpowiednim ubezpieczycielem. Z pozdrowieniami, halhal

Napisany przez AndyT
Dziękuję bardzo, Na stronie Santander otrzymałem informacje, że otrzymam zwrot reszty składki RSV, co również zostało mi powiedziane przez doradcę bankowego, który również napisał wypowiedzenie RVS. Jednak po tygodniu dostałem pismo od ubezpieczyciela RSV, w którym stwierdzono, że zgodnie z umową wypowiedzenie jest nieważne. W związku z tym nie otrzymam zwrotu reszty (1300 euro), mimo że ubezpieczenie jest zbędne ze względu na wcześniejszą spłatę kredytu. Po prostu irytujące.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata