Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: kredyt na rozpoczęcie działalności gospodarczej pomimo istniejących prywatnych kredytów

Napisany przez ADMCI4
Wesołego dnia. Ponieważ od trzech lat niechcący pracuję zawodowo tylko na wolnych obrotach i zarabiam znacznie mniej niż wcześniej, myślę o założeniu własnej działalności. Mam już kilka pomysłów, które można by w miarę łatwo przekształcić w opłacalne koncepcje. Nie jestem jednak pewna, jak zrealizować moje pomysły pod względem finansowym. Wspólnie z mężem mamy dwie prywatne pożyczki i finansowanie nieruchomości. Czy mam mimo to szansę otrzymać kredyt na rozpoczęcie działalności gospodarczej od banku? Pozdrowienia, PrinzessinLeia

Re: kredyt na rozpoczęcie działalności gospodarczej pomimo istniejących prywatnych kredytów

Napisany przez 2Escorpio
Tak... istnieje taka szansa... ponieważ w przypadku pożyczek dla przedsiębiorców, państwo ponosi wysoki procent ryzyka... pozostałe procenty są zazwyczaj pokrywane poprzez ubezpieczenie na życie, które jest zawierane na miejscu.

Napisany przez tomtom70
Cześć.

Oczywiście istnieje taka możliwość.
Ważne jest opracowanie koncepcji lub biznesplanu. Dotacje można uzyskać w banku KfW lub odpowiednim banku regionalnym. Więcej informacji znajdziesz na MoneyPlanet24.de

Napisany przez 6Bankkaufmann
Istnieją również mikropożyczki, gdzie osobiste wrażenie decyduje do kwoty do 20 000 EUR

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata