Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Karta kredytowa od którego organizatora i o jakim oprocentowaniu?

Napisany przez ADMCI4
Moja obecna karta kredytowa nie jest właściwą kartą kredytową. Jeśli muszę zapłacić pieniądze jednorazowo raz w miesiącu, mogę równie dobrze zapłacić kartą debetową. Dlatego poszukuję karty kredytowej odroczonej płatności. Oferuje ona zaletę polegającą na tym, że trzeba zwrócić tylko część kwoty, a reszta pozostaje jako kredyt. Czy wszystkie organizacje oferują karty odroczonej płatności i jeśli tak, to jakie jest oprocentowanie? Czy istnieją znaczące różnice?

Napisany przez 2Escorpio
Nie... chociaż wiele firm już to oferuje... to nie wszystkie. Oprocentowanie zazwyczaj wynosi około 12-18%

Napisany przez yamahama
No cóż, istnieją pewne różnice. Czy są one istotne, to już zależy od własnych preferencji.

Jedną z różnic jest okres, w którym kredyt jest bezodsetkowy, czasami zdarzają się dostawcy, którzy nie pobierają odsetek do 6 tygodni, inni zazwyczaj nakładają je szybciej.

Napisany przez 2Escorpio
yamahama pisze: No cóż, istnieje kilka różnic. Czy są istotne, to trzeba chyba ustalić samemu. Jedną z różnic jest okres, przez jaki kredyt pozostaje bezodsetkowy, tutaj zdarzają się dostawcy, którzy nie pobierają odsetek nawet do 6 tygodni, inni zazwyczaj wymagają wcześniejszej spłaty.
Faktycznie, to z tych 6 tygodni to prawda... ale to gra z ogniem... musisz prowadzić bardzo dokładne zapisy, żeby nie musieć płacić odsetek... w tej grze zazwyczaj przegrywa klient lub zniechęcony rezygnuje

Napisany przez WisteriaPearl
Taką kartę kredytową znajdziesz w różnych kombinacjach. Między innymi z kontem osobistym. Pozdrowienia

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata