Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: kredyt hipoteczny z góry ze względu na korzystną stopę procentową.

Napisany przez ADMCI4
Dobry wieczór. Mieszkam samotnie, ale od pewnego czasu rozważam zakup małego domku. Finansowanie nie powinno być problemem, ponieważ mam trochę własnego kapitału i dobrze zarabiam. Niestety do tej pory nie znalazłem jeszcze tego idealnego miejsca dla siebie. Trochę szkoda, bo obecnie banki oferują bardzo atrakcyjne stopy procentowe. To może brzmi trochę głupio, ale czy istnieje możliwość zabezpieczenia dla mnie teraz już kredytu hipotecznego o atrakcyjnej stopie procentowej, mimo że nie znalazłem jeszcze obiektu? Czy może to być związane tylko z opłatami za przygotowanie kredytu? Pozdrowienia, Olli

Napisany przez NaTwoim13
Cześć Olli2409, bez obiektu zabezpieczenia nie ma kredytu hipotecznego, ponieważ nie można zabezpieczyć długu. Nawet jeśli bank nadal przetrzymuje pieniądze, nie ma jednak punktu odniesienia, na podstawie którego można by określić oprocentowanie. Nie byłoby również zagwarantowane, ilu pieniędzy faktycznie potrzebują, więc bank nie byłby w stanie się zrefinansować! Plan musi być dokładnie skalkulowany, wszystkie parametry muszą być ustalone i udokumentowane, a to jest możliwe tylko dzięki konkretnemu obiektowi zabezpieczenia!

Napisany przez ADMCI4
Cześć; Bez hipoteki nie ma finansowania z góry dla nieruchomości (zabezpieczeniem jest grunt lub nieruchomość) Jeśli masz obiekt na oku, możesz od razu ubiegać się o pożyczkę. Finansowanie teraz, budowa w krótkim czasie, to również możliwe. Opłaty za przygotowanie mogą w tym przypadku być naliczane dopiero po 6 - 8 miesiącach w niektórych bankach.

Napisany przez WisteriaPearl
Cześć, Obecnie nawet na saldo konta bieżącego są ponownie oprocentowanie! Co mnie bardzo cieszy, bo przynajmniej otrzymuje się coś za swoje pieniądze, a nie tylko wysokie odsetki od przekroczonego limitu debetowego :-)

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata