Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Obsługa klienta / bankowość internetowa / bankomaty.

Re: Bank z wieloma oddziałami w mojej okolicy.

Napisany przez ADMCI4
Cześć drodzy użytkownicy! Wszyscy zawsze chcą mieć tylko najtańsze banki i wszystko może być online. Ja jestem raczej konserwatywny i wciąż potrzebuję kontaktu osobistego..... Dotychczas byłem w Sparkasse, ale nie jestem tam do końca zadowolony. Dlatego szukam banku, który oferuje dobrą obsługę i ma kilka oddziałów w mojej okolicy. Jak mogę uzyskać tutaj jakąś formę przeglądu, która również dostarcza informacji o jakości banków? Mieszkam w przedmieściach Gelsenkirchen.

Napisany przez Mike Spezi
Cześć, Ano cóż, zapytaj dziesięć różnych osób, którą bank polecają, i prawdopodobnie usłyszysz dziesięć różnych odpowiedzi. Uważam, że jest to bardzo indywidualna sprawa i zależy od wielu czynników. Jak chcę korzystać z banku? Czy prowadzę głównie tylko rachunek bieżący? itp.... Jak sam piszesz, tanio nie zawsze oznacza lepiej. Również dla Ciebie istotny jest osobisty kontakt. Często osobiste znajomości w miejscu zamieszkania mają decydujące znaczenie przy wyborze banku. Ważne jest, aby bank był tam dla mnie, gdy go potrzebuję! Ja na przykład jestem klientem Vereins & Westbank od około 23 lat i na pewno nie jest to najtańszy bank. Ale kiedykolwiek miałem problem do rozwiązania lub potrzebowałem pomocy, zawsze była dla mnie dostępna. Po prostu dlatego, że się znamy osobiście. Jednak nigdy nie zdecydowałbym się na inne usługi, takie jak emerytury czy kontrakty budowlane, ubezpieczenia, przez bank. Używam banku głównie do spraw związanych z rachunkiem bieżącym, portfelem, płatnościami, sprawami z zagranicą itp. Czyli głównie transakcje pieniężne. Zresztą, Sparkasse to też tylko bank jak każdy inny, nawet jeśli nie lubią tego słyszeć! Pozdrawiam Mike

Napisany przez WisteriaPearl
Cześć, jasne jest, że znajdziesz wiele banków z licznymi oddziałami. Przez wiele lat byłam przekonana, że nic nie zastąpi osobistej rozmowy w oddziale, ale na przykład w przypadku konta DKB Cash masz możliwość skontaktowania się bezpośrednio przez telefon, co oszczędza Ci długich podróży do oddziału, a gotówkę możesz wypłacić wszędzie w swojej okolicy. Może to trochę pomoże.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata