Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Prywatne zabezpieczenie emerytalne jest konieczne, ale jak to zrobić? Renta Rürup czy Riester, a może tradycyjne ubezpieczenie na życie?

Re: Wypłata z funduszu emerytalnego do końca życia?

Napisany przez ADMCI4
Kochani Czytelnicy! Dotąd nie zastanawiałem się nad kwestią emerytury, ponieważ przecież mam dopiero 32 lata. Jednak teraz, po zmianie firmy, mogę wpłacić część mojej pensji do funduszu emerytalnego, więc być może muszę zdobyć trochę informacji. Jeśli będę teraz wpłacać do funduszu emerytalnego do mojej emerytury, czy otrzymam wtedy płatności do końca mojego życia? Czy kwota ta w pewnym momencie się „wyczerpie” i koniec? Chciałbym mieć emeryturę, która będzie mnie niezawodnie wspierać do końca moich dni. Dziękuję za odpowiedzi.

Re: Wypłata z funduszu emerytalnego do końca życia?

Napisany przez Mike Spezi
Cześć Wolko, Wypłaty emerytur z funduszy emerytalnych są wypłacane dożywotnio. Ponadto fundusze emerytalne są zabezpieczone przed bankructwem. Odnośnie sensu funduszy emerytalnych można mieć podzielone zdanie. Czy FE jest jedynym modelem oferowanym przez Twojego pracodawcę w ramach dodatkowego zabezpieczenia emerytalnego? Pozdrowienia Mike

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata