Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Czas trwania wpisów w Schufa dotyczących kredytów

Napisany przez ADMCI4
Kochani znawcy! Mam 43 lata i już na początku lat 30-tych zaciągnąłem pierwszy kredyt. Wtedy była to konsolidacja mojego kredytu odnawialnego. Ten kredyt został oczywiście już spłacony. Jednakże w międzyczasie zdarzało mi się mieć kilka mniejszych kredytów i teraz znowu chcę ubiegać się o kredyt, interesuje mnie szczególnie, jak długo zwykłe kredyty ratalne są przechowywane w Schufa. Czy są one usuwane po spłacie? Kto ma dostęp do tych danych kredytowych? Dziękuję, Dreamer10

Napisany przez Moneyman
Dreamer10 pisze: Drogi ekspercie! Mam 43 lata i po raz pierwszy zwróciłem się o kredyt na początku mojego trzydziestego roku życia. Wtedy to dokonałem konsolidacji mojego kredytu ratalnego. Oczywiście został on już dawno spłacony. Jednak w międzyczasie kilkakrotnie korzystałem z mniejszych kredytów, a teraz znów chciałbym złożyć wniosek o kolejny. Dlatego szczególnie interesuje mnie, jak długo zwykłe kredyty ratalne są przechowywane w Schufie. Czy zostają one usunięte, gdy zostaną spłacone? Kto ma dostęp do tych danych kredytowych? Serdeczne podziękowania, Dreamer10
Cześć Dreamer10, Dla Ciebie istotny termin to koniec trzeciego roku kalendarzowego po całkowitym spłaceniu. Oto przykład zapisany w formie raportu Schufy: Cecha / Kwota / Sposób płatności / Okres spłaty / Data pierwszej raty KR / 5000 / M / 36 / 15.04.2004 zatem ostatnia rata kredytu przepada 15.04.2007. Dane przechowywane są jednak widoczne jeszcze do końca 2010 roku. Dostęp do tych danych mają wszyscy, którym udzieliłeś na to zgodę (np. sklepy internetowe podczas procesu zamawiania), lub ci, którzy udokumentują uzasadniony interes - na przykład Twoje własne bank. Z poważaniem! Moneyman

Napisany przez WisteriaPearl
Cześć, jak dotąd, o ile mi wiadomo, trzeba złożyć wniosek o usunięcie go. Jednak dzisiaj istnieje wiele możliwości na bezproblemowe prowadzenie kont bankowych lub transakcji finansowych pomimo ewentualnych wpisów w rejestrze dłużników. Pozdrowienia

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata