Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych tematów związanych z finansami.

Re: Masz zapewnione życie na starość?

Napisany przez milfordsound
Cześć, jestem tu nowy i mam proste pytanie: ile pieniędzy muszę teraz zarobić, żeby mieć zabezpieczenie finansowe? nie dążę do luksusowego stylu życia, chcę po prostu tyle, żeby móc żyć z odsetek i kilka razy w roku wyjechać itp. Dziękuję!

Napisany przez Axeman
Dzielenie proporcjonalne to twój przyjaciel. Weź sumę, jaką potrzebujesz rocznie brutto (lub najlepiej netto) i oblicz ją następnie na podstawie realistycznej stopy procentowej na potrzebny kapitał. Przykład: Potrzebne brutto = 50.000 rocznie Przy 26,375% podatku od zysków kapitałowych = ~36.800 rocznie netto =~ 3.066 netto miesięcznie (należy odjąć składki na ubezpieczenie społeczne) Ale czy to wystarczy na normalne życie? Więc nadal liczmy. Załóżmy bardzo ostrożnie oprocentowanie tylko 2% p.a. ... (możesz pobawić się tą stopą procentową) 100% = X 2% = 50.000 ------ x = 50.000 x 100 / 2 = 2.500.000 euro Powodzenia w osiągnięciu tego

Napisany przez marketmaker2
Axeman pisze: Zasada trzech liczb jest Twoim przyjacielem. Weź sumę, którą potrzebujesz rocznie brutto (najlepiej netto) i oblicz ją z realistyczną stopą procentową na potrzebny kapitał. Przykład: Potrzebne brutto = 50,000 rocznie Przy 26,375% podatku od zysków kapitałowych = ~36,800 rocznie netto =~ 3,066 netto miesięcznie (trzeba jeszcze odjąć składki ubezpieczeniowe) Ale czy to wystarczy na normalne życie? Czyli liczymy dalej. Zróbmy sobie bardzo ostrożne obliczenia przy zaledwie 2% oprocentowaniu r.o. ... (możesz pobawić się stopą procentową) 100% = X 2% = 50,000 ------ x = 50,000 x 100 / 2 = 2,500,000 euro Powodzenia w osiągnięciu tego celu
Nie zapomnij o inflacji podczas obliczeń... Pozdrowienia, marketmaker2

Napisany przez altria
To zależy, gdzie i jak go zainwestujesz, ale powinno być co najmniej 250000 euro, jeśli planujesz regularne wyjazdy na wakacje.

Napisany przez WisteriaPearl
Cześć, tak, to byłoby super! Mam małą wskazówkę dla wszystkich, którzy nie są milionerami, dotyczącą małego salda: istnieje możliwość otrzymywania odsetek na koncie oszczędnościowym. Uważam, że to świetne i musiałem to od razu przekazać dalej. Pozdrowienia

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata