Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące ustawowego i prywatnego ubezpieczenia zdrowotnego oraz reformy systemu opieki zdrowotnej.

Re: Realistyczne porównanie świadczeń i opłat ubezpieczeń zdrowotnych.

Napisany przez ADMCI4
Cześć wszystkim, w przypadku ubezpieczeń zdrowotnych opartych na ustawie, raczej nie mam możliwości porównywania świadczeń i opłat. Składki są wszędzie takie same, więc sądzę, że sytuacja z świadczeniami jest podobna. Jeśli jednak chcę teraz przejść do prywatnego ubezpieczenia, muszę dokonać porównań, inaczej byłoby lekkomyślne. Gdzie mogę uzyskać realistyczne porównanie, z którego wynikną rzeczywiste świadczenia i związane z nimi ceny? Jeśli można, to jeszcze proste i przystępne, dla przeciętnego Kowalskiego.... Pozdrawiam, Windsurfer

Napisany przez Gerd
Cześć Pomysł z porównywaniem jest dobry. Jednak nie sądzę, że masz tutaj realistyczną szansę. Nawet świat taryf w przypadku ubezpieczenia zdrowotnego jest obszerny, a Ty musisz dowiedzieć się, jaka oferta jest dla Ciebie najlepsza. Świadczenia są jasno opisane na pierwszej stronie i są dla wszystkich widoczne. Warunki, które należy spełnić, aby otrzymać te świadczenia, są często zaokrąglone i dla większości niezrozumiałe, zajmując wiele stron. Tutaj również obowiązuje zasada, że taniość nie zawsze jest wskazana. Osoba, która chce solidne świadczenia, musi nieco głębiej sięgnąć do kieszeni.

Napisany przez fvf-makler
Cześć Wiatrołazie, w odniesieniu do prywatnego ubezpieczenia zdrowotnego i poszukiwań najlepszej oferty, chciałbym podzielić się z tobą następującą radą: Znajdź brokera, który naprawdę zna się na tym temacie. Możesz na przykład wybrać dwie lub trzy pytania, na które znasz już odpowiedź, które zadasz brokeroi. Na podstawie odpowiedzi można wcześniej oszacować, czy dana osoba ma odpowiednią wiedzę. Ponieważ istnieje tysiące kombinacji taryf, ważne jest, aby mieć ogólny pomysł na to, czego się oczekuje. Po ustaleniu usług i pożądanych pokryć wchodzi się w poszukiwanie odpowiednich taryf. Tutaj nie powinna decydować wyłącznie aktualna cena taryfy, ale powinno się również zastanowić nad stabilnością składki w przeszłości (nowe taryfy z reguły są tańsze niż te stare, jednakże podwyżki składek w przyszłości zazwyczaj są znacznie większe). Widać więc, że bez neutralnej, kompetentnej i szczerej porady trafienie w odpowiednią rekomendację oraz podjęcie właściwej decyzji jest czystym szczęściem. fvf-makler

Napisany przez Gerd
Cześć Mogę się tylko z poprzednikiem zgodzić. Ale muszę ostrzec, że rzadko można oczekiwać neutralnej porady od maklera. To raczej wyjątek.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata