Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące ustawowego i prywatnego ubezpieczenia zdrowotnego oraz reformy systemu opieki zdrowotnej.

Re: Kryteria odmowy prywatnego ubezpieczenia zdrowotnego.

Napisany przez ADMCI4
Drodzy eksperci forum, Od czterech lat nie jestem już ubezpieczony w obowiązkowym ubezpieczeniu zdrowotnym w ramach publicznej kasy chorych. Dotychczas nie szukałem poważnie prywatnego ubezpieczenia zdrowotnego, ale interesuje mnie, czy taka polisa mogłaby być dla mnie opłacalna. Zanim jednak przystąpię do skomplikowanych porównań, chciałbym wiedzieć, czy istnieją określone kryteria wykluczenia dla prywatnych ubezpieczeń zdrowotnych. Jakie mogą być powody, dla których prywatna kasa nie zechce mnie u siebie ubezpieczyć? Z poważaniem, Hardliner

Re: Kryteria odmowy prywatnego ubezpieczenia zdrowotnego.

Napisany przez fvf-makler
Cześć Hardliner, powody są różnorodne. Już sam (jako pośrednik) doświadczyłem, że z powodu najmniejszych chorób pobierano dodatek ryzyka lub nawet (moim zdaniem śmiesznie) odmawiano zawarcia umowy. Jeśli wystąpił z którymkolwiek z tych problemów wcześniej, a inna firma zapyta o ofertę, w pytaniach dotyczących zdrowia znajduje się informacja, czy inna firma nałożyła dodatek ryzyka lub odmówiła. Jest to, przynajmniej w przypadku powszechnie dostępnych firm, jeden z powodów, dla których wniosek jest odrzucany. Jeśli udzielimy nieprawidłowej odpowiedzi, naruszamy obowiązek informacyjny przedumowny, a firma może wycofać się z umowy wstecz (nawet po X latach). Teraz o prywatnym ubezpieczeniu zdrowotnym: Istnieje wiele korzyści płynących z prywatnego ubezpieczenia zdrowotnego. Jednak istnieje również wiele sytuacji, w których prywatne ubezpieczenie nie jest korzystne. Ale jak zawsze: Udaj się do agenta ubezpieczeniowego i otrzymasz umowę ubezpieczenia, do kasy budowlanej = umowy oszczędnościowej itd.). (Prawdopodobnie) Rozsądne doradztwo uzyskasz tylko od niezależnego maklera finansowego (z największym prawdopodobieństwem), który w interesie klienta wyfiltruje najlepsze rozwiązanie dla niego (biorąc pod uwagę prawie wszystkie dostępne na rynku taryfy wraz z testem relacji jakości do ceny). fvf-makler

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata