Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Dyskusje na temat transakcji nieruchomościowych, takich jak rentowność (dom dochodowy), lokalizacja nieruchomości, rzeczoznawcy, pośrednicy nieruchomości, umowy kupna, ubezpieczenia nieruchomości i podatki. (Zakup nieruchomości w celu wynajmu)

Re: Całkowity koszt zakupu domu z finansowaniem

Napisany przez ADMCI4
Cześć, czytając często słyszy się, że w dłuższej perspektywie lepiej i taniej jest kupić Dom niż płacić czynsz co miesiąc. Jednak dla mnie opłata czynszu związana z dodatkowymi kosztami jest bardzo przystępna. Płacę ją każdego miesiąca i koniec. Ale jakie koszty ogólne wynikną, gdy kupię Dom? To nie tylko koszty finansowania, które wydają mi się bardzo niejasne, ale również regularne opłaty i opłaty, które na początku pewnie nie zawsze są uwzględnione, ale potem trzeba je opłacać. Dlatego chciałbym wiedzieć, na co się przygotować, jeśli mam zamiar kupić. Pozdrowienia, Hodowca pszczół

Napisany przez fvf-makler
Hallo pszczołarzu, nikt nie jest w stanie przewidzieć, jak będą się rozwijać ceny najmu. Istnieje jednak prawdopodobieństwo, że w ciągu następnych dziesięcioleci wystąpi nieco większa inflacja, niż to obecnie się wydaje (patrz Grecja itp., ale przede wszystkim zadłużenie wszystkich państw, także Niemiec). W związku z tym ceny najmu również wzrosną w takim samym tempie. Decydując się dzisiaj na nieruchomość do własnego użytku (w połączeniu z dłuższym okresem wiążącym stopę procentową), przynajmniej wyeliminowaliby Państwo ryzyko zmian cen najmu/inflację. Co do kosztów dodatkowych, nie mieliby Państwo również żadnych strat, ponieważ wszelkie koszty związane z wynajmowanym obiektem i tak są przerzucane na najemcę (podatek od nieruchomości, ubezpieczenia, utrzymanie, amortyzacja itp.). Jakie dokładnie koszty dodatkowe mieliby Państwo przy zakupie/budowie domu: Koszty finansowania, które można obliczyć przy rozsądnym finansowaniu Koszty nabycia, takie jak podatek od nabycia nieruchomości, notariusz... (ok. 5%) bieżące inne koszty, takie jak te, jakie ponoszą również najemcy, ponieważ są one przerzucane na nich Koszty dodatkowe, takie jak wywóz odpadów, ogrzewanie, prąd, woda, ścieki, telewizja, telefon, internet, tak jak w przypadku najmu Rezerwy/koszty zarządzania, które są równoznaczne z amortyzacją w przypadku obiektu wynajmowanego ewentualne koszty dla sąsiadów (odnawianie zaopatrzenia, drogi...), które jednak również są przerzucane na najemcę (w ciągu lat) Wyliczenie nie jest wyczerpujące. Chcę tylko zwrócić uwagę, że wszelkie koszty, jakie pojawiają się, i tak są przerzucane na najemcę. Proszę zastanowić się, dlaczego inwestor inwestuje w nieruchomości? Na pewno nie z miłości bliźniego. I z pewnością nie po to, by ponosić część kosztów samodzielnie Jedyną zaletą mieszkania wynajmowanego, jaką widzę, jest elastyczność najemcy jeśli chodzi o lokalną niezależność. Natomiast w stosunku do tego stoi znacznie większe bezpieczeństwo finansowe posiadania. fvf-makler

Napisany przez NaTwoim13
Bardzo dobry post od fvf-makler, super!

Napisany przez IQ Hausbau GmbH
Również z mojej strony komplement. Dobry post. Wielu klientów pędzi do finansowania lub budowy domu, nie wiedząc, co ich czeka. A wiele banków po prostu przemilcza ryzyka.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata