Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Czas przelewu bankowego

Napisany przez ADMCI4
Kochani przyjaciele! Zauważyłem już kilka razy, że moje przelewy, jeśli nie dokonuję ich online, zawsze zajmują różną ilość czasu, zanim dotrą do odbiorcy. Nasuwa mi się myśl, że bank może przeprowadzać przelewy zawsze o określonej porze, a nie wtedy, gdy je dostarczam do niego. Ale to przecież nie powinno być tak, prawda? Gdy składam przelew w oddziale banku, zakładam, że zostanie zaksięgowany najpóźniej następnego dnia. Czy to źle??? Dziękuję za odpowiedzi Rotfrosch

Napisany przez 2Escorpio
Cześć... najpierw istnieje znaczenie godziny, o której zostanie złożony przelew. Następnie zależy to od tego, czy jest składany pisemnie czy za pomocą terminala / bankowości internetowej. Wpływa również na to, do jakiego banku idzie... z Sparkasse do Sparkasse lub z Spardabank do Spardabank itp. zawsze przebiega znacznie szybciej niż do innych banków.

Napisany przez Doso
Zgodnie z przepisami przelew może trwać maksymalnie 3 dni robocze, a jeśli zostanie złożony w formie papierowej, to o jeden dzień dłużej. Jak zawsze, niektóre banki są szybsze, a inne wolniejsze.

Napisany przez WisteriaPearl
Cześć, ustawę zmieniono niedawno. Przelewy online mogą teraz trwać maksymalnie 3 dni (oczywiście dni robocze), podczas gdy te tradycyjne złożone w oddziale banku mogą zająć o jeden dzień dłużej. Jeśli Twoim zdaniem Twoje obecne bankowanie jest zbyt wolne, rozważ zmianę. Istnieją też świetne banki internetowe, które działają szybciej.Z pozdrowieniami

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata