Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Dyskusje na tematy związane z pracą i zawodem.

Re: Czy regularne płatności z tytułu alimentów są odliczalne?

Napisany przez ADMCI4
Cześć ludzie, jestem tutaj pierwszy raz na forum, mam jednak duży problem i mam nadzieję, że tutaj znajdę pomoc. Mam pracę oddaloną o 100 km, dlatego wynająłem tam małe mieszkanie. Teraz mam płacić mojemu studiującemu synowi 488 euro alimentów z moich 1450 euro netto. Jednakże wtedy ledwo będę w stanie opłacić czynsz w wysokości 200 euro na miejscu pracy, nie głodząc się. Czy ktoś zna przepisy dotyczące takich przypadków? Dzięki. Pozdrawiam.

Re: Czy regularne płatności z tytułu alimentów są odliczalne?

Napisany przez Mike Spezi
Cześć drogi Tato, więc te 488 euro nie musisz płacić w pełnej wysokości. Ustawa przyznaje Ci odpowiednią kwotę, którą możesz zatrzymać! Różnice występują w zależności od statusu zatrudnienia - czy jesteś pracujący czy bezrobotny. Samoocena dla pracującego wynosi więcej, 1100 euro, niż dla bezrobotnego, 890 euro. Zatem po odjęciu tej kwoty od Twojego 1450 euro netto, zostaje Ci tylko 350 euro zdolności do płacenia. Koszty działalności mogą być również dodatkowo wzięte pod uwagę. Kto otrzymuje państwowe świadczenie na dziecko??? To również jest zaliczane!! Gorąco zalecam skorzystanie z porady prawnej w tej sprawie. Skorzystaj z możliwości konsultacji w urzędach socjalnych. Jeśli to nie przyniesie rezultatów, skontaktuj się z prawnikiem specjalizującym się w prawie socjalnym. W określonych przypadkach możesz mieć nawet prawo do pomocy prawnej na pokrycie kosztów procesu. Aby uzyskać więcej informacji, możesz także zajrzeć tutaj: Utrzymanie dla pełnoletnich - Utrzymanie - Dzieci - pełnoletni - Ranga - Utrzymanie na dziecko płatne w gotówce - Utrzymanie związane z opieką - Praca - Kształcenie - Szkoła - Studia - Samoocena - Gospodarstwo domowe - Rodzice - Kieszonkowe - Powiązanie - Drugie kształcenie - Edukacja szkolna Z poważaniem, Mike

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata