Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Znasz się na inwestycjach? Wymieniaj się wiedzą z innymi użytkownikami forum.

Re: Czy fundusze V+ są rzetelne i bezpieczne?

Napisany przez cottbus13
Cześć wszystkim, jestem tutaj nowy i mam nadzieję, że jestem w odpowiednim miejscu. Chciałbym zainwestować pieniądze w sposób bezpieczny i jak najbardziej zyskowny. Ponadto chciałbym, jeśli to możliwe, korzystać z dywidendy każdego roku. Teraz zwróciła mi uwagę doradca na fundusze V+ (V+ GmbH & Co. Fonds 1 KG, V+ GmbH & Co. Fonds 2 KG oraz wkrótce V+ GmbH & Co. Fonds 3 KG, V+ BETEILIGUNGS 2 GMBH - Prolog). Tam wszystkie moje życzenia się spełniają. Czy ktoś ma już NEGATYWNE lub POZYTYWNE doświadczenia z tymi funduszami? Czy zarządzanie jest doświadczone i wiarygodne? Kto jest kluczowo odpowiedzialny za strategię i sukces tych inwestycji? Będę wdzięczny za każdą odpowiedź.

Napisany przez EuroPaule
Cześć, konkretnie ta firma jeszcze mi nie znana. Zasadniczo jest to fundusz inwestycyjny typu venture capital. Po niemiecku nazywany jest to również kapitałem wysokiego ryzyka. Inwestycje w tym segmencie są uzasadnione i mogą stanowić cenny wkład w ramach zrównoważonej strategii inwestycyjnej. Ale nawet ta forma inwestycji nie powinna być traktowana jako jedyna i cudownie rozwiązująca wszystkie problemy, jak to często bywa w przypadku innych inwestycji. Osobiście maksymalnie (!) 15 do 20% mojego całego portfela byłbym w stanie zainwestować w venture capital / private equity. Raczej mniej. Ponieważ jedną rzeczą, której ta klasa aktywów nie jest, bez względu na to, co mówi sprzedawca, jest bezpieczna. Można jednak, jeśli wszystko idzie dobrze, osiągnąć rozsądne stopy zwrotu. Ale równie dobrze może się nie udać. Większym ryzykiem jest oczywiście to, gdy zarządzanie jest słabe. Niestety, dopiero po fakcie jesteśmy w stanie to zauważyć. Ponieważ niestety, ten rynek inwestycji kapitałowych nie jest zbyt przejrzysty. Pozdrowienia, Paule

Napisany przez Dasdi1970
Okay, to chyba... Tak naprawdę chciałem założyć wątek samodzielnie, ale to się teraz skończyło. V+ to fundusz private equity, który z jednej strony inwestuje bezpośrednio w firmy, a z drugiej działa częściowo na rynku wtórnym, czyli kupuje używane udziały funduszy od klientów. I robi to zawsze za ułamek ich aktualnej wartości. Na tym z kolei zyskują nowi klienci V+. Co do ryzyka: Obecnie dywersyfikacja obejmuje niemalże 40 różnych firm. W ciągu najbliższych 25 lat ma to się zwiększyć do ponad 100 przedsiębiorstw. Istnieje wiele argumentów, że w takiej konstrukcji całkowita strata jest wykluczona, a ryzyko częściowej utraty jest minimalne. No i teraz nikt się nie rzuca na mnie, oczywiście teoretycznie możliwe jest, że stracę część pieniędzy. Ale wtedy można równie dobrze mówić o teoretycznych wygranych w lotto. Private equity to ogólna kategoria, która dotyczy także inwestycji w JEDNO przedsiębiorstwo, dlatego nie można w ogóle wyciągnąć ogólnych ocen ryzyka. Co do inwestycji: Inwestycje są realizowane wyłącznie w niemieckie przedsiębiorstwa średniej wielkości; a dokładniej tylko w te, które są wolne od zadłużenia bankowego, czyli założone na kapitale prywatnym. W czasach Basel II jest to zdecydowanym atutem. Na stronie internetowej można się dowiedzieć o zaangażowanych firmach za pośrednictwem linków. Jest tam wiele informacji na temat szczepionek, urządzeń do leczenia ADHD, epilepsji itp. oraz firmy axiogenesis w Kolonii, która posiada patent na hodowlę indywidualnych, osobistych komórek serca. Większość z tych inwestycji można nazwać zarówno moralnie bez zarzutu, jak i bardzo obiecujące. Tutaj więcej informacji: => Axiogenesis ogłasza światową umowę dystrybucyjną z Lonza Cologne <= Inny atut w porównaniu do innych funduszy private equity to brak agio. Inwestycje jednorazowe są możliwe od 2000 €, a systematyczne oszczędzanie od 30 € miesięcznie. Jeśli ktoś chce uzyskać więcej informacji, proszę pisać do mnie bezpośrednio. PS: W tym roku planowane są przynajmniej 2 wyjścia z firm, które z pewnością przyniosą bardzo zadowalający zwrot. (O czym z pewnością będę również informował.)

Napisany przez cottbus13
Dziękuję za odpowiedzi. Niestety dotychczas moje pytanie nie zostało odpowiednio z nim skonfrontowane. Znalazłem coś w innym forum. : Co się dzieje? | najnowsze posty | wallstreetnline TerraElast AG Otwarcie postępowanie upadłościowe dnia 29.09.2009 przed sądem w Monachium - Sąd upadłościowy-, Numer sprawy: 1508 IN 2421/09, Powody: Wniosek został złożony dnia 17.07.2009 przed Sądem Okręgowym w Monachium. Dłużnik ma swoją główną siedzibę w okręgu sądowym w Monachium. Według ustaleń sądu, dłużnik jest niewypłacalny i ma nadmiar zadłużenia. 2. Na syndyka upadłości mianowany zostaje: Pan Doktor Michael Jaffe, Franz-Joseph-Str. 8, 80801 Monachium. Telefon: 089/255487-00 Faks: 089/255487-10 https://www.insolvenzbekanntmachungen.de Na temat tego znalazłem coś bardzo interesującego. 3 dni przed złożeniem wniosku o upadłość, czyli dnia 14.07.09, został opublikowany następujący komunikat przez spółkę inwestycyjną V+ Beteiligungs 2 GmbH, która nie była mi wcześniej znana. Venture Plus 2owi udało się wymienić posiadane udziały w firmie Terraelast na pakiet firmowy od GRID TV AG i Gird Content Group AG. ... V+ BETEILIGUNGS 2 GMBH - NEWS Ktoś tu chytry, kto źle o tym myśli.

Napisany przez WisteriaPearl
Cześć, Moim zdaniem najłatwiejsze do obsługi jest konto oszczędnościowe. Należy jednak pamiętać, że musi to również pasować do indywidualnej sytuacji danej osoby. Powodzenia!

Napisany przez Dasdi1970
cottbus13 pisze: Dziękuję za odpowiedzi. Niestety, moje pytanie nie zostało dotąd w żaden sposób odpowiednio zaspokojone. Znalazłem coś na innym forum. : Co się tam dzieje??? | najnowsze posty | wallstreetnline TerraElast AG Otwarcie postępowania upadłościowego w dniu 29.09.2009 przed sądem rejonowym w Monachium - Insolvenzgericht -, numer sprawy: 1508 IN 2421/09, Powody: Wniosek został złożony w dniu 17.07.2009 przed Sądem Rejonowym w Monachium. Dłużnik ma swoją siedzibę ogólną w sądzie rejonowym Monachium. Sąd orzekł niewypłacalność i nadmierną zadłużenie. 2. Powołano syndyka upadłościowego: Pan Dr. Michael Jaffe, Franz-Joseph-Str. 8, 80801 Monachium. Telefon: 089/255487-00 Faks: 089/255487-10 https://www.insolvenzbekanntmachungen.de Na temat tego znalazłem również coś bardzo interesującego. 3 dni przed złożeniem wniosku upadłości, czyli 14.07.09, zostało opublikowane oświadczenie od spółki inwestycyjnej V+ Beteiligungs 2 GmbH, który do tej pory mi nie był znany. Venture Plus 2 udało się wymienić istniejące udziały w firmie Terraelast na pakiet firmowy od GRID TV AG i Griddy Content Group AG. ... V+ BETEILIGUNGS 2 GMBH - NEWS Ktoś ma złe intencje, ktoś złowieszczy.
Widzę, że interesujesz się tym tematem, co jest bardzo dobrze. Mam pewną wiedzę na temat Terraelast (choć wtedy jeszcze nie współpracowałem z V+). Warto zaznaczyć, że tam nie działo się nic nieprawidłowego. Natomiast zakup udziałów w grid-tv okaże się dla V+ krótkoterminowo bardzo opłacalny, na tyle wstępnie. Internet jest ogromny i każdy może wyrazić swoją opinię. Zdarza się, że można natrafić na negatywne opinie na temat V+. Jednak nie są to nic innego jak swobodnie wyrażane opinie lub związane z nieprawidłowym zachowaniem pośredników. Kto zasiada w komitecie inwestycyjnym i zarządzie i kieruje sprawami, można zobaczyć na stronie internetowej. I uwierz mi, dobrze sobie radzą!

Napisany przez EuroPaule
Dasdi1970 pisze: Zaletą w porównaniu do innych funduszy PE jest również brak agio.
Cześć, Czy następnie dystrybucja jest wynagradzana wyłącznie poprzez miękkie koszty? Co jeszcze mnie interesuje: Czy inwestycje są wyłącznie finansowane z własnych środków, czy też częściowo zaciągane z zewnątrz? Pozdrowienia, Paule

Napisany przez Dasdi1970
EuroPaule pisze: Cześć, A jak jest wynagradzany dystrybucja? Wyłącznie poprzez miękkie koszty? Co mnie jeszcze interesuje: Czy inwestycje są obsługiwane wyłącznie z zebranych pieniędzy, czy też część jest finansowana z zewnątrz? Pozdrowienia, Paule
Dokładne informacje dotyczące kosztów itp. można znaleźć w prospekcie emisyjnym dostępnym na stronie internetowej. Tyle tylko, że jeśli klient wpłaca 1000 €, otrzymuje później wypłatę na podstawie 1000 €, a nie jak w przypadku ubezpieczenia na życie na podstawie 700-800 €. Co do drugiego pytania: V+ inwestuje zebrane pieniądze w zależności od potrzeb w udziały w firmach. Udziały w firmach V+ stanowią tylko część całej firmy. Czasami więcej, czasami mniej. Jednak V+ zazwyczaj nabywa udziały w firmach po znacznie niższej cenie niż wycena firm obowiązująca w dniu zakupu. To jednak już bardzo szczegółowe informacje. Dokładniejsze informacje otrzymają zainteresowani klienci lub pośrednicy podczas regularnie organizowanych wieczorów prezentacyjnych na terenie całego kraju. Proszę zapytać mnie o dostępne terminy. Powiem tylko tyle: Kto poznał produkt we wszystkich jego aspektach, ten potem nie będzie już MYSLEĆ o starościowym ubezpieczeniu w LV/Rente. Tutaj mamy naprawdę sytuację win-win!

Napisany przez fvf-makler
Cześć Cotttbus13, po prostu zadaj sobie pytanie: Dlaczego miałbym/inwestować właśnie w tę inwestycję/firmę? Na rynku istnieje co najmniej 100 powiązanych inwestycji, które mają ten sam cel, ale być może w przeszłości udowodniły, że lepiej rozumieją swój biznes. Osobiście nie rozumiem w ogóle, dlaczego mówi się o inwestycji, która już teraz budzi wątpliwości. Pewne jest jedno: Przeszłość udowodniła, że warto preferować menedżera/spółkę, który/dziele odniósł/a sukces w przeszłości (patrząc długoterminowo). Udowodnił/a, że rozumie swój biznes. fvf-makler

Napisany przez Dasdi1970
fvf-makler pisze: Cześć Cotttbus13, po prostu zadaj sobie pytanie: Dlaczego akurat powinienem zainwestować w tę inwestycję/firmę? Na rynku istnieje co najmniej 100 podobnych inwestycji, które dążą do tego samego celu, ale być może w przeszłości udowodniły, że lepiej rozumieją swój biznes.
Bez obrazy, ale jeśli miałbyś podążać za Twoim argumentem, nigdy nie powinieneś inwestować w nowy fundusz, ale zawsze trzymać się starych rozwiązań - bez względu na to, jak obiecujący jest portfel. Skąd w ogóle wiesz, że inni lepiej rozumieją biznes? Jakie masz tego dowody?

Napisany przez fvf-makler
Hej Dasti1970, Jeśli dobrze rozumiem, moim zadaniem na tym forum jest udzielanie odpowiedzi dotyczących pytającego. Ale skoro pytasz tak grzecznie: Nie chodzi o to, żeby zawsze inwestować w stare sprawdzone rzeczy. Jednak jeśli pytający wspomina w swoim drugim wpisie, że coś jest nie tak z daną firmą, to zdrowy rozsądek podpowiada trzymanie się od tej firmy z daleka. Przeszłość pokazuje, że istnieją pewne konstelacje, gdzie należy zachować ostrożność i gdzie nawet spekulanci powinni poczekać. Jeśli, jak Cottbus13, w stosunkowo krótkim czasie zauważysz nieścisłości: trzymaj się z dala, w przeciwnym razie grozi Ci ewentualna strata całego kapitału. W Twojej dziedzinie istnieje wiele innych firm, które prezentują się bardziej rzetelnie i zapewne obiecują takie same zyski. Chciałbym także przypomnieć Ci jeszcze Twoje wpisy dotyczące Dividium na tym forum, które również polecałeś. Ta firma także była krytykowana, a co się z nią dzisiaj dzieje? Więc nie każdy błyszczący prospekt ani impreza handlowa z szampanem i kawiorem gwarantują sukces. (I jak zapewne oboje wiemy, tego typu działania sprzedażowe są głównie motywowane prowizjami.). fvf-makler

Napisany przez EuroPaule
Dasdi1970 pisze: Dokładne informacje dotyczące kosztów itp. można znaleźć w prospekcie emisyjnym, który jest dostępny na stronie internetowej dla każdego.
Miałem nadzieję, że jako specjalista będziesz w stanie odpowiedzieć mi na to zdecydowanie w krótszym czasie. Te oficjalne informacje są często bardzo trudne do zrozumienia, a szczególnie koszty miękkie są zazwyczaj starannie ukrywane. Interpretuję Twoją odpowiedź w taki sposób, że dystrybucja jest adekwatnie wynagradzana za koszty miękkie. Dlatego argument o braku agio jest tylko kosmetyczny i nie dodaje seriozności wrażeniu związane z tą inwestycją. Cytat z Dasdi1970 Co do drugiego pytania: V+ inwestuje pozyskane pieniądze w zależności od potrzeb w udziały firm. Udziały w firmach V+ stanowią tylko część danej firmy. Czasami więcej, czasami mniej. Jednak V+ zazwyczaj otrzymuje udziały w firmach znacznie poniżej ceny, jaką miała firma w chwili zakupu. To już jednak bardzo szczegółowe informacje. Wygląda na to, że źle sformułowałem swoje pytanie. Konkretnie interesuje mnie, czy fundusz oprócz środków klientów wykorzystuje również środki obce (kredyty). Przykład: Fundusz pozyskuje 50 mln euro. Czy tylko te środki zostają zainwestowane, czy też zaciąga się dodatkowe np. 25 mln z banków i w ten sposób dźwiga się inwestycję? Cytat z Dasdi1971970 Powiem tylko tyle: Kto poznał produkt we wszystkich aspektach, ten nie będzie potem już ANI RAZU myślał o zabezpieczeniu emerytalnym w formie LV/Rente. To prawdziwa sytuacja win-win! Więc to legendarny magikant, którego od dawna poszukujemy? Pozdrowienia, Paule

Napisany przez fakt2010
Cześć cottbus13, chcę pomóc, bazując wyłącznie na faktach. Koszty V+2jednorazowe koszty w odniesieniu do sumy udziału = 23.45 procent (Z informacji w prospekcie) plus bieżące roczne koszty = 539,070,- euro (Prognoza, szacunek zgodnie z prospektem) Koszty dodatkowe funduszu i bieżące koszty zarządzania funduszem, czyli dodatkowe koszty związane z zakupem, zarządzaniem i zbyciem inwestycji są pokrywane z wpłat inwestorów. (Z informacji w prospekcie) Okres trwania V+2 31.12.2035 (Z informacji w prospekcie)Zwyczajne wypowiedzenie w trakcie okresu trwania spółki funduszy jest zasadniczo wyłączone. Ponadto wspólnik odchodzi z końcem roku obrotowego, w którym wypowiedzenie stało się skuteczne. Tylko po upływie 10 lat, licząc od pełnej wpłaty sumy subskrypcyjnej, inwestor ma prawo jednorazowego wypowiedzenia umowy z mocą na koniec bieżącego roku. (Z informacji w prospekcie) Wyjaśnienie dotyczące okresu trwaniaZgodnie z talonami subskrypcyjnymi możliwe jest udzielenie klientowi terminów spłaty od 10 do 25 lat. Nie mylić z okresem trwania do 31.12.2035! (Czy każdemu klientowi lub pośrednikowi to jest jasne? Na pewno nie jest to szkolone!) Dotyczy to również płatników jednorazowych! (Klient chcący wcześniej zrezygnować musi skorzystać z prawa do jednorazowego wypowiedzenia i złożyć wypowiedzenie zaraz po pełnej wpłacie sumy udziału! Wtedy umowa wygasa po 10 latach.) TerraElast AG - UpadłośćWedług dostawcy, dla zawartych już istniejących i planowanych "udziałów na rynku wtórnym" nie istnieją opinie ekspertów ani firm co do obiektu inwestycyjnego, więc nie ma nazwiska osoby ani firmy, która opracowała opinię eksperta na temat obiektu inwestycyjnego, ani daty ani wyniku tego opracowania. Podobnie nie opracowano opinii eksperta dotyczącej zakupu akcji w firmie Terra Elast AG. (Z informacji w prospekcie) Nic dziwnego, że to nie mogło się udać.? To był wybór niektórych podstawowych faktów.

Napisany przez Krebsnebelwesen
W ostatnich dniach miałem również styczność z funduszem V+ 2. Po tym, jak zostałem praktycznie poszkodowany przez pozornie niesolidne doradztwo finansowe, zgłosiła się do mnie osoba, która chce mi pomóc z tej opresji. A mianowicie poprzez V+ 2. Przed 3,5 laty podpisałem dwie umowy (Fidelity Funds - European Growth Fund w Max Heinr. Sutor i Lux Vorsorge +4U w Aspecta Assurance Luksemburg). W tym czasie wpłaciłem około 3 600 euro (łącznie 90 euro miesięcznie). Jeśli spojrzeć na roczne rozliczenia i dodać do siebie, zostało mi około 1 100 euro (w przypadku Aspecty otrzymałbym pełną kwotę wpłaty z powrotem, gdybym teraz zmarł, ale uważam to za rozwiązanie suboptymalne). Ta osoba teraz doradza mi zerwać te umowy i zainwestować pieniądze w V+ 2, ponieważ firma ta doda kolejne 1 100 euro, co skróci czas trwania wpłat (o ile dobrze to zrozumiałem). Czy ktoś mógłby coś powiedzieć na temat powyższych produktów? Czy te liczby kiedyś się poprawią, nawet jeśli dalej będziemy zakładać kontynuację kryzysu w Europie / na świecie? Umowy będą przecież jeszcze przez jakiś czas obowiązywać. Czy jest jakiś sensowny powód, aby przyjąć propozycję i zainwestować ostatnie pozostałe pieniądze w V+ 2, 3 lub 4 w celu... eee... pomnożenia? Czy opłacałoby się płacić 25 lat co miesiąc 90 euro? Oczywiście już próbowałem znaleźć informacje na temat V+ w internecie, dlatego tu jestem. Jednak wiele odpowiedzi jest dla mnie mało pomocnych. Gdy czytam odpowiedź od Dasdi1970, brzmi to tak samo jak rozmowy z moim znajomym. Wszystko super! Jeszcze więcej zysków przy mniejszej wpłacie w krótszym czasie. No ale co za odkrywczy pomysł! Kiedyś dałem się zwieść pięknym liczbom. Nie musi oznaczać, że znowu na to się nabiorę. Już wtedy próbowałem szukać informacji w sieci, ale to chyba było mało skuteczne... Bardzo bym docenił odpowiedzi!

Napisany przez cottbus13
Krebsnebelwesen pisze: Ten ktoś teraz doradza mi zatem, aby zerwać te umowy i zainwestować pieniądze w V+ 2, ponieważ ta firma dodaje dodatkowo 1,100 euro, co skraca okres wpłat (jeśli dobrze to wszystko zrozumiałem).
W ten sposób dochodzi już do naruszenia obowiązujących wytycznych. Umowa staje się wówczas uchylna. Cytat od Krebsnebelwesen Czy istnieje sensowny powód, aby zaakceptować tę propozycję i pomnożyć ostatnie pozostałe pieniądze za pomocą V+ 2 lub 3 lub 4... hmm... pomnożyć? Czy opłacałoby się płacić za to 90 euro każdego miesiąca przez 25 lat? Da Du ja już sam masz wątpliwości, Nie rozumiem, dlaczego jeszcze zastanawiasz się, czy to stanowi dla ciebie alternatywę? Miałem te same wątpliwości i po przeanalizowaniu wszystkich faktów zdecydowałem się odrzucić tę możliwość. Jeśli nawet V+ nie przeprowadza solidnej oceny firm przed inwestycjami, mimo że Sprzedawca to gwarantuje, nie ma się czemu dziwić, że to beczka już nie ma dna. Cały koncept V+ jest dość podejrzany. Moje zdanie, TRZYMAĆ SIĘ Z DALEKA!

Nie ma jeszcze umowy dotyczącej V+ 2. Dziękuję za Twoją odpowiedź. Czy są jakieś inne wypowiedzi?

Napisany przez sportfels
Cześć Cottbus 13, wszystkie te doniesienia mnie przerażają lub sprawiają, że mam czujne anteny. Chcesz zarabiać pieniądze i je również otrzymać. Ulóz swoje pieniądze na rachunku oszczędnościowym (bezpieczeństwo-dostępność...) i otrzymasz znikome odsetki. Ja także szukałem lokaty i znalazłem odpowiednią. Tutaj są zabezpieczenia i wysokie dywidendy, które są normalne, jeśli się o nich poczyta w internecie. Do tej pory osiągnąłem sukces i jestem zachwycony. Mam nadzieję, że po przeczytaniu wszystkiego i z ewentualnym zadaniem mi pytania będziesz mądrzejszy. Życzę Ci dalszych sukcesów! sportfels

Krebsnebelwesen pisze: Czy są jakieś inne wypowiedzi?
Najlepiej do wtorkowego popołudnia, bo we wtorek wieczorem ta osoba przyjdzie po raz trzeci. Na pewno więcej niż 4 razy nie będzie tracić czasu, jeśli nie może dokonać transakcji.

Napisany przez fakt2010
Eks-członkowie rady zostały usunięci bez podania przyczyny Z 4 zrobiono 2 Na początku tego roku w radzie V+ Beteiligungs 2 GmbH byli jeszcze następujący członkowie. (V+ BETEILIGUNGS 2 GMBH - Rada) Dr. Heribert Bohlen Inż. Claus-Georg Müller Dr. Bernd Wahle Dr. Wolfgang D. Schmidt W międzyczasie 2 członków zostało cichaczem usuniętych ze strony internetowej bez podania przyczyny. Są to. Inż. Claus-Georg Müller, przewodniczący zarządu mic AG z siedzibą w Monachium Dr. Wolfgang D. Schmidt, członek zarządu AmVac AG z siedzibą w Zug od 2007 roku Czy te osoby ewentualnie oficjalnie się odcięły od V+ Beteiligungs 2 GmbH? Oczywiście nie musi to koniecznie oznaczać czegoś negatywnego. Niemniej jednak dziwne jest, że nie podano żadnego uzasadnienia.

Napisany przez EuroPaule
Krebsnebelwesen pisze: Przed 3,5 laty podpisałem dwa kontrakty (Fundusze Fidelity - Europejski Fundusz Wzrostu w Max Heinr. Sutor
Cześć, Przynajmniej w tym przypadku mogę coś powiedzieć. Mam nadzieję, że nie jest jeszcze za późno. Podpisałeś tutaj tzw. plan oszczędnościowy przedpłacony w wymienionych funduszach akcyjnych. Przedpłacony oznacza, że nie płacisz opłaty za emisję, na przykład 5%, przy każdej racie oszczędności przez cały okres trwania, ale płacisz ją z góry i później zawsze kupujesz bez opłaty za emisję. Dlaczego ktoś robi coś takiego? Jest na to tylko jedna poważna odpowiedź: Ponieważ pośrednik tego produktu inaczej nie będzie mógł zapłacić kolejnej raty Leasingu za swoje auto (symbolicznie dla pragnienia odpowiedniej prowizji). Oznacza to w przykładzie liczbowym: 90 € miesięcznie x 12 miesięcy x 25 lat = 27.000 € suma zamykająca. 5% od 27.000 € = 1.350 opłaty (prowizje) Te 1.350 € będą zrównoważone, jeśli nie zapłacisz oddzielnie, z pierwszymi miesięcznymi wpłatami. 1.350 / 90 = 15 Więc pierwsze 15 miesięcy z Twoich pieniędzy nie zostały jeszcze kupione jednostki funduszy. Bank Sutor zaliczył pośrednikowi 1.350 jako prowizję i teraz pobiera tę kwotę. Jeśli na przykład rozpocząłeś w styczniu 2006 roku, to od kwietnia 2007 roku nabywane są jednostki funduszy z Twoich pieniędzy. Podsumowanie dotyczące formy inwestowania: To jedno z plam w branie funduszowej. Wiedzą o tym, dlatego praktycznie sami rzadko oferują takie modele. Jednak dystrybutorzy pytają o nie, dlatego bank Sutor realizuje te plany. Dla inwestora taki plan jest prawie zawsze niekorzystny, ponieważ zwykle pierwsze wpłaty mają największy czas na korzystanie z ewentualnego efektu składkowego. Trzeba poczynić sporo działań matematycznych, aby wyciągnąć z tego korzyść dla inwestora. Z wieloma jeśli i kiedy może to jakoś działać. Sytuacja staje się szczególnie pikantna, gdy weźmie się pod uwagę, że w dzisiejszych czasach prawie nikt z dostępem do Internetu nie płaci pełnej opłaty za emisję dla planu oszczędnościowego funduszu. Tutaj niestety muszę Ci zarzucić jako inwestorowi, że przed podpisaniem nie poświęciłeś wystarczająco czasu na zdobycie wiedzy na temat inwestycji kapitałowych. Musiałeś za to teraz zapłacić. Czas to pieniądz. Co do funduszu: Europejski Wzrost (EG) to prawdziwy klasyk. Przez długi czas prowadził listę wyników w swojej klasie, ale w ostatnich latach trochę spadł. Mimo to, pracownicy Fidelity mają szansę nadal dostarczać rozsądną wydajność w przyszłości. To nie jest klub dla entuzjastów kliknięć. Musisz jednak zdawać sobie sprawę, że inwestujesz w europejskie akcje. Z natury będą one podlegać wahaniom. W ciągu ostatnich 10 lat z tego rodzaju inwestycji nie zarobiono pieniędzy. Przez poprzednie 20 lat było to jednak bardzo opłacalne. Nikt nie potrafi jednak przewidzieć przyszłości. Ale gdy jesteśmy w środku kryzysu, szanse na poprawę są prawdopodobnie większe niż wtedy, gdy wszystko układa się wspaniale od lat, prawda? Jeśli chcesz pozostać w akcjach, EG jest prawdopodobnie w porządku. Cytat od Krebsnebelwesen Teraz ta osoba doradza mi, żebym zerwał te umowy i zainwestował pieniądze w V+ 2, ponieważ ta firma dorzuci dodatkowe 1.100 euro, a dzięki temu skraca się okres wpłat (jeśli dobrze zrozumiałem). Ta osoba myśli: Ktoś już opłacił ratę Leasingu komuś innemu, niech teraz zrobi to samo dla mnie! Około 24% kosztów, o których mówił wypowiedź z 2010 r., to jedyny powód tej rekomendacji (w Sutor było to tylko 5%). I to, że firma daje Ci pieniądze, to bajka, w rzeczywistości wygląda to tak, że ty rozdajesz! Cytat od Krebsnebelwesen Na pewno ucieszyłbym się z odpowiedzi! Pozwól mi powiedzieć coś szczerze, ryzykując, że nie sprawi ci to zbyt wielkiej radości: Jeśli chodzi o inwestycje kapitałowe, jesteś kompletnie zagubiony. Tak pokazują twoje pytania. To nie jest ocena, ani też zarzut. Po prostu opis stanu rzeczy. Nawet prosty fundusz akcyjny jak EG jest dla Ciebie zbyt dużym wyzwaniem z uwagi na Twoje doświadczenie i wiedzę. A ty chcesz od razu przejść dwa lub trzy kroki dalej i zainwestować w rynek szary nieobjęty regulacjami ryzyka kapitałowego lub private equity? To jest świat, którego szans i ryzyk nie jesteś w stanie nawet zbliżonym stopniu ocenić. Nie ma znaczenia, jak renomowana jest wspomniana firma. To naprawdę nie jest w złej wierze. Jednak jako klient dokładnie pasujesz do schematu ofiar bezwzględnych dystrybutorów (w razie wątpliwości do banków i kas oszczędnościowych). Raczej wzbogacisz tych ludzi niż osiągniesz coś dla siebie. Jedynym wyjściem: Zacznij inwestować w siebie i ucz się, co istnieje, jak działają różne formy inwestycji i jakie szanse, ryzyka i koszty niosą za sobą. Do momentu, aż uznasz, że masz sensowną strategię zarządzania swoim EG, nie ma sensu ruszać na wyższy poziom inwestowania. Pozdrowienia, Paule P.S.: Odnalazłeś błędy ortograficzne? Zachowaj je!

EuroPaule pisze: Tutaj muszę niestety zarzucić Ci jako inwestorowi, że przed podpisaniem nie poświęciłeś wystarczająco czasu na naukę na temat inwestycji kapitałowych. Teraz musisz zapłacić w euro. Czas to pieniądz. ... Nie mam Ci za złe. Wręcz przeciwnie: Dziękuję za szczere słowa. Chociaż w ciągu ostatnich dni sam już się nad tym zastanawiałem. Tak, stałem się ofiarą własnej niewiedzy. Wówczas, zanim podpisałem umowy, zrobiłem research tylko na temat firmy doradczej i nie znalazłem nic negatywnego, zamiast szukać informacji o produktach. Ale jak wiadomo: niewiedza nie zwalnia z kar. W tym przypadku karę płacę twardymi eurowymi. Na szczęście kwota nieprzekraczalna. Około 4 razy po 200 km/h przez strefę autostradowej budowy... Dla umowy z Sutorem jest już trochę za późno, ponieważ dzisiaj, zanim mogłem to przeczytać, wypowiedziałem umowy z Sutorem i Aspectą. To proste, jak dowiedziałem się dzisiaj z rozmów telefonicznych z odpowiednimi firmami. Wystarczy wysłać faks! Co również przeczy temu, co ktoś mi mówił, że wypowiedzenie w Aspecta mogłoby nastąpić tylko poprzez nieważną klauzulę umowną. Próbuję przynajmniej uratować 1/3 dotychczas wpłaconych pieniędzy. Być może pokrzyżuję plany mojemu byłemu pośrednikowi. Jeśli nie, to też nie szkodzi. Najważniejsze, żeby coś się odzyskało. Odwołałem powyższy termin komuś i wyraziłem brak zainteresowania V+ 2. Brzmiał trochę smutno. W każdym razie ja nie sfinansuję jego następnych wakacji ani raty Leasingowej. Cytat od EuroPaule Jedyny wyjście: Zacznij inwestować w siebie i dowiedz się, co istnieje, jak działają formy inwestycji oraz jakie szanse idą w parze z jakimi ryzykami i kosztami. Chętnie przyjmę tę radę do serca i wprowadzę w życie. Chociaż chyba nie będę na razie zainteresowany kolejnymi inwestycjami finansowymi. Jednak mam nadzieję, że sama wiedza ochroni mnie przed błędami, jakie popełniłem 3,5 roku temu. P.S. Twój przykład obliczeniowy: Czerwone liczby są rzeczywiste... 90 € / mies. x 12 mies. x 25 lat = 27.000 € suma zakończeniowa. 40 € / mies. x 12 mies. x 18 lat okres składkowania = 9.120 € 5% z 27.000 € = 1.350 opłat (= prowizje) 5% z 8.640 € = 432 opłat Te 1.350 € (432 €), jeśli nie zostały dodatkowo opłacone (nie, nie zapłaciłem nic dodatkowego), zostały zwrócone wraz z pierwszymi opłatami miesięcznymi (tak, zostały. Teraz też wiem, co oznacza opłata zakończenia w rocznym rozliczeniu. 10 x 40€ + 1 x 20€). 1.350 / 90 = 15 432 / 40 = ~11 Według rozmowy, moje udziały wynosiły wczoraj około 1.000 €. Dotychczas wpłaciłem 1720 €. Pomniejszone o prowizję i opłaty za prowadzenie konta, zgadza się całkiem nieźle. Być może więc był to błąd, że wszystko wypowiedziałem. Ale teraz lepiej zakończyć to z przerażeniem niż żyć w ciągłym strachu. P.P.S. Przepraszam, że 2/3 mojego posta w zasadzie nie dotyczą tematu wątku.

Napisany przez EuroPaule
Krebsnebelwesen pisze: Więc może to było błędem zrezygnować z tego wszystkiego.
Cześć, Jeśli chodzi o umowę z Sutor, można to naprawić. Możesz spróbować wyszukać Fondsdiscount. Znajdziesz tam dostawców, poprzez których możesz otworzyć konto, na przykład w ebase lub Frankfurter-Fondsbank. Za pomocą tego konta możesz np. kupić EG bez opłaty za emisję. Tak samo jak na drogim koncie Sutor. Pozdrowienia, Paule

Napisany przez fakt2010
W piątek, 07 maja 2010 r. fundusz V+ GmbH & Co. Fonds 3 KG został zatwierdzony przez BaFin. W porównaniu z funduszem V+ GmbH & Co. Fonds 2 KG koszty uległy następującym zmianom. Pośrednictwo w kapitale własnym: 9,5% (V+2 = 5,75%) Koszty dystrybucji: 6,75% (V+2 = 6,75%) Koordynacja dystrybucji: 2,023% (V+2 = 1,79%) Wynagrodzenie za odpowiedzialność: 1,0% (V+2 = 0,76%) V+ Management GmbH*: 1,0% (V+2 = 1,19% wcześniej Komitet Inwestycyjny) Wynagrodzenie dla komandytariusza powierniczego*: 0,55% (V+2 = 0,67%) Rozliczenie dystrybucji*: 1,5% (V+2 = 1,55%) Przedsięwzięcia inicjatywne*: 1,5% (V+2 = 2,01%) Koszty marketingowe*: 0,0% (V+2 = 2,98%) plus podatek VAT*: 0,865% (V+2 = wliczone) Całkowite koszty: 24,688% (V+2 = 23,45%) -Wniosek: W funduszu V+ 3 koszty procentowe wzrosły o 1,238%. Wszystkie informacje zgodnie z prospektami! Dodatkowe roczne koszty bieżące (szacunkowo). 539.070,00 EUR (V+ 2 = 539.070,00 EUR) -Wniosek: Szacunkowe bieżące koszty pozostają w przypadku V+3 przewidywalnie niezmienione w porównaniu z V+2. Wszystkie informacje zgodnie z prospektami! Dodatkowe wynagrodzenia zależne od wyników: Wypłaty zysku na rynku wtórnym: Komplementariusz (V+ Beteiligungs 2 GmbH) = 5,0% z zysku i 5,0% z bieżących wypłat zysku (V+2 = po 19,9%) Wypłaty zysku na rynku pierwotnym: Komplementariusz (V+ Beteiligungs 2 GmbH) = 15,0% z zysku i 15,0% z bieżących wypłat zysku (V+2 = po 15,0%) oraz V+ Management GmbH (wcześniej niezależny Komitet Inwestycyjny) = 10,0% z zysku i 10,0% z bieżących wypłat zysku (V+2 = po 10%) -Wniosek: Dodatkowe wynagrodzenia zależne od wyników pozostają w przypadku V+3 niezmienione w obszarze rynku pierwotnego i zmniejszają się o 14,9% w obszarze rynku wtórnego. Wszystkie informacje zgodnie z prospektami! Przedstawiony bilans wydajności funduszu V+ GmbH & Co. Fonds 2 KG na marzec 2010 r. (fragmenty). Kwota subskrypcji: 145.000.000 euro (prognoza na 31.12.2009 r. = 100.000.000 euro) Wypłaty: brak (prognoza: brak) Dokonane inwestycje: rynek wtórny = 7.544.500 euro + rynek pierwotny = 7.763.600 euro = Łącznie 15.308.100 euro (prognoza na 31.12.2010 r. = 16.957.200 euro przy kwocie subskrypcji 100 mln euro) Wszystkie informacje zgodnie z prospektami! -Wniosek: Biorąc pod uwagę, że kwota subskrypcji została przekroczona o 45%, i porównując ją z dokonanymi inwestycjami, można zauważyć znaczące odstępstwo od prognozy. Zgodnie z tym powinno być zainwestowane około 24,5 mln euro zamiast około 15,3 mln euro. Oznacza to odchylenie w wysokości około 10 mln euro. Co to oznacza i czy jest to negatywnie oceniane, nie jestem w stanie ocenić.

Napisany przez fakt2010
Ten post znalazłem na stronie Kod HTML: https://www.gutefrage.net/frage/wer-kennt-die-v-beteiligungs-2-gmbh-den-v-gmbh-co-fonds-2-kg NOWE INFORMACJE O V+3: UMOWA O ROZPRAWIE dla pośredników Dokładnie zanalizowałem nową umowę pośrednictwa w sprzedaży funduszu V+ 3 i przekazałem ją do sprawdzenia w kancelarii prawnej. Rezultat: Zalecono mi nie podpisywać tej umowy w tej formie! - Umowa jest ukierunkowana na wyłączność - Naruszane są prawa umów sprzedaży V+1 i V+2 (niemożliwość odstąpienia) - Kary umowne są częściowo możliwe bez uzasadnienia (z podejrzenia) Jeśli ta umowa sprzedaży ma być sprawiedliwa dla obu stron, to DOBRA NOC! Moim osobistym zdaniem; 95% pracowników sprzedaży nie czyta tej umowy dokładnie przed podpisaniem lub nie rozumieją jej treści! Umowa została stworzona dla firmy V+ i pośrednik jest tu traktowany jako zło konieczne! Podsumowanie: Odradzam podpisanie! herbert.meier@z1p.biz

Napisany przez fakt2010
Ze względu na wzmożoną liczbę zapytań dotyczących rozwiązania zawartej umowy w ostatnich tygodniach, ponownie należy odnieść się do odpowiedniego statutu spółki. V+1, §26 Rozpoczęcie i czas trwania spółki, wypowiedzenie (1) Spółka rozpoczyna się wraz z zawarciem tej umowy i trwa do 31.12.2032 r. Zwyczajne wypowiedzenie jest wykluczone. V+2, §26 Rozpoczęcie i czas trwania spółki, wypowiedzenie (1) Spółka rozpoczyna się wraz z zawarciem tej umowy i trwa do 31.12.2035 r. Zwyczajne wypowiedzenie jest wykluczone. V+3, §29 Rozpoczęcie i czas trwania spółki, wypowiedzenie, podział (1) Spółka rozpoczyna się wraz z zawarciem tej umowy i trwa do 31.12.2028 r. Do tego czasu zwyczajne wypowiedzenie jest wykluczone. Każdy wspólnik powinien to sobie jasno uświadomić PRZED zawarciem umowy. Wszystkie prospekty funduszy oraz wszystkie warunki i klauzule można znaleźć pod adresem HTML-Code: https://venture-plus.de/Downloads.n6.html widzieć, pobrać lub wydrukować.

Napisany przez Dasdi1970
Każdy wspólnik powinien być ŚWIADOMY tego PRZED podpisaniem umowy. Dziękujemy za ponowne podkreślenie tego faktu. Oczywiście każdy klient jest związany warunkami funduszu! I to dotyczy nie tylko V+, ale każdego funduszu private equity! Jednak dzięki udziałowi w rynku wtórnym w V+ masz różne możliwości sprzedania swojego udziału w funduszu z powrotem do V+ przed czasem. Jeśli chodzi o współpracę z pośrednikami: Tutaj powinno się powstrzymać od negatywnego porównywania wiarygodności inwestycji za pomocą przyjętych kryteriów. Jestem pośrednikiem w V+ i PRZECZYTAŁEM umowę pośrednictwa. Oczywiście tam określone są pewne reguły dotyczące dystrybucji, na przykład że nie powinno się próbować rekrutować kolegów. Dobra, pokaż mi firmę, która aprobuje ten punkt w swoich umowach pracowniczych! NIE zabrałbym sobie prawa do krytykowania lub oczerniania produktu, którego naprawdę nie znam. Ale dokładnie to jest tu robione z wielu stron. Zanim więc ktokolwiek naprawdę chce wyrazić uzasadnioną opinię na temat V+, musi się postarać o przeczytanie prospektu (i zrozumienie go), zaznajomienie się z firmami inwestycyjnymi oraz nawet odwiedzenie prezentacji. Wtedy może się faktycznie przedyskutować...

Napisany przez fakt2010
Dasdi1970 pisze: I to nie tylko w przypadku V+, ale w przypadku każdego funduszu Private Equity! Jednak dzięki udziałowi na rynku wtórnym w V+, masz różne możliwości, aby sprzedać swoje udziały w funduszu z powrotem do V+ przed czasem.
Oczywiście po cenie od 30 do maksymalnie 70 procent. Jaka to ma być atrakcyjna oferta? Cytat od Dasdi1970 Jestem pośrednikiem w V+ i PRZECZYTALAM umowę pośrednictwa. Oczywiście tam są ustalone pewne pożądane zasady dotyczące dystrybucji, np. że nie powinno się starać zwerbować kolegów. Dobrze, pokaż mi firmę, która zaakceptuje ten punkt w umowach pracowników! Firma, która jest tak wspaniała i oferuje tak atrakcyjne inwestycje, wcale nie powinna obawiać się, że pracownicy, koledzy czy partnerzy dystrybucyjni będą zwerbowani. Nie rozumiem tego. Pewnie dlatego istnieje bardzo duży potencjał strachu, czy jak to należy zrozumieć? Cytat od Dasdi1970 JA nie zrobiłbym sobie przyjemności krytykowania lub obrażania produktu, którego nie znam naprawdę. Ale dokładnie to jest tutaj robione z wielu stron. Zanim więc ktoś naprawdę chce mieć uzasadnione zdanie na temat V+, musi sobie zadać trud przeczytania prospektu (i zrozumienia go), dowiedzieć się więcej o firmach inwestycyjnych i nawet uczestniczyć w prezentacji. Wtedy można naprawdę prowadzić dyskusje... Tutaj chodzi tylko o to, aby przedstawiać fakty nie tak, jak na wewnętrznych prezentacjach, ale tak jak one naprawdę są. Nie chodzi więc w żadnym wypadku o dyskusje. Można dyskutować na temat opinii, nie na temat faktów. Zawsze pomaga przeczytanie prospektu. Cytat od Dasdi1970;Cytat z twojego posta z dnia 06.05.2010 PS: Na ten rok planowane są co najmniej 2 wyjścia z firm, które z pewnością przyniosą bardzo zadowalającą stopę zwrotu. (O których pewnie też będę relacjonować.) Gdzie jest zatem Twój na pewno przewidywany raport o planowanych 2 firmowych wyjściach na pewno?

Napisany przez Dasdi1970
fakt2010 pisze: Oczywiście, od 30 do maksymalnie 70 procent. Jakie to ma być atrakcyjne oferty?
Spróbuj sprzedać swoje ubezpieczenie na życie z powrotem spółce po 2 latach za 70%! Poza tym, to nie musi oznaczać straty, jeśli wcześniej były wypłacane dywidendy! PS: Kto mówi o 30-70%? Cytat fakt2010 Gdzie jest twój pewnie przewidziany raport o planowanych dwóch pewnych wyjściach z firmy? Wynika z tego, że ostatecznie nie masz pojęcia o V+, bądź ich firmach partnerskich lub po prostu cię to nie interesuje. W innym wypadku wiedziałbyś, że kilka tygodni temu miała miejsce debiut giełdowy jednej z firm. Więcej na ten temat później, aby móc przekazać Ci dokładny zwrot z inwestycji... PS: Jedną z cech PE jest to, że sprzedaż udziałów NIGDY nie może być dokładnie przewidziana. Raczej chodzi o uzyskanie najlepszej ceny podczas sprzedaży. I może się zdarzyć, że odrzuci się ofertę kupna, jeśli np. pojawią się inni zainteresowani. I dokładnie tak jest w tej chwili z drugą pewną sprzedażą na rok 2010. Więcej na ten temat później, aby móc przekazać Ci dokładny zwrot z inwestycji...

Napisany przez fakt2010
Dasdi1970 pisze: Spróbuj sprzedać swoje ubezpieczenie życiowe po 2 latach z powrotem do firmy w 70%! Poza tym, nie oznacza to koniecznie straty, jeśli wcześniej otrzymałeś już wypłaty! PS: Kto mówi o 30-70%?
Po pierwsze, nie mam ubezpieczenia na życie, a po drugie, nie można porównywać jabłek do gruszek. To wszystko są argumenty z reklamowanych prezentacji, które z pewnością mogą imponować zwykłemu Kowalskiemu. Co do tego PS, powiedzmy, że po prostu wiem. Cytat Dasdi1970 Wynika z tego, że ostatecznie nie masz pojęcia o V+, ani o ich spółkach zależnych, ani nie interesujesz się nimi. Jest to czysta spekulacja z twojej strony i ma niewiele sensu, jeśli spojrzysz na forum. Cytat Dasdi1971970 W przeciwnym razie wiedziałbyś, że kilka tygodni temu miało miejsce debiut giełdowy jednej firmy. Więcej informacji później, aby móc przekazać ci dokładny zwrot z inwestycji... Grupa Deutsche Börse - Grupa Deutsche Börse Chyba chodzi ci o notowanie w SWOBODNYM OBROCIE (Open Market) na giełdzie frankfurckiej spółki Grid Content Group AG, Akcja, ISIN DE000A0XXUL7, WKN A0XXUL, GCJ, z dnia 24.05.2010 r. z ceną wejścia 3,150 EUR. Dane historyczne DataCenaHandel w sztukachWartość 30.06.20103,080-- 29.06.20103,060-- 28.06.20103,080-- 25.06.20103,000-- 24.06.20103,000-- 23.06.20103,000-- 22.06.20103,000-- 21.06.20103,000-- 18.06.20103,000-- 17.06.20103,000-- 16.06.20103,000-- 15.06.20102,980-- 14.06.20102,980-- 11.06.20102,980-- 10.06.20102,980-- 09.06.20102,980-- 08.06.20102,980-- 07.06.20102,960-- 04.06.20102,960-- 03.06.20102,960-- 02.06.20102,960-- 01.06.20102,960-- 31.05.20102,8209002.559,00 28.05.20102,980-- 27.05.20102,980-- 26.05.20102,900-- 25.05.20102,900-- 24.05.20102,900-- 21.05.20102,850-- 20.05.20103,1501.1003.465,00 To wygląda obiecująco. Jeśli przyjrzysz się następującym definicjom debiutu giełdowego, zrozumiesz dlaczego. Definicja źródło Wikipedia: Freiverkehr ? Wikipedia Freiverkehr Freiverkehr to niemiecki segment giełdowy niebędący oficjalnym ani regulowanym zgodnie z § 48 ustawy o giełdzie. Na platformach handlowych prowadzonych przez Deutsche Börse AG, takich jak giełda papierów wartościowych we Frankfurcie i system Xetra, Freiverkehr to Open Market. W Freiverkehru głównie notowane są akcje zagraniczne, papiery wartościowe o stałym oprocentowaniu emitentów niemieckich i zagranicznych, a także certyfikaty i opcje. Freiverkehr wyróżnia się następującymi cechami: Ceny ustalane są przez wolnych maklerów. Podstawą prawną są zasady Freiverkehr obowiązujące na poszczególnych giełdach. Freiverkehr nie jest zorganizowanym ani regulowanym rynkiem zgodnie z § 2 ust. 5 ustawy o obrocie papierów wartościowych. Papierów wartościowych nie wolno jednocześnie notować na rynku regulowanym. Z powodu braku regulacji i wynikającej z niej braku transparentności rzecznicy akcjonariuszy zalecają niedoświadczonym inwestorom indywidualnym powstrzymanie się od inwestowania w papiery wartościowe notowane w Freiverkehru, ponieważ oferują one znacznie mniej transparentności i są mniej kontrolowane niż spółki notowane na rynku regulowanym. Definicja źródło ARD-Lexikon: boerse.ARD.de : Lexikon - Freiverkehr Freiverkehr W odróżnieniu od rynku oficjalnego i rynku regulowanego, Freiverkehr jest segmentem giełdowym regulowanym przez samą giełdę. Według ustawy, firmy objęte tym segmentem nie są uważane za notowane giełdowo. Nie muszą publikować prospektu emisyjnego i nie podlegają ani obowiązkom informacyjnym, ani obowiązkowi publikowania informacji poufnych. Jednak rynek podlega nadzorowi nadużyć. Od października 2005 roku Freiverkehr na giełdzie we Frankfurcie nosi nazwę Open Market i ma Entry Standard, w którym obowiązują nieco ostrzejsze przepisy. Lepiej tego nie mogłem wytłumaczyć. Cytat Dasdi1970 I dokładnie tak jest w tej chwili z drugą pewną sprzedażą na rok 2010. Więcej informacji później, aby móc przekazać ci dokładny zwrot z inwestycji... Wszyscy inwestorzy, w tym i ja, trzymamy kciuki i liczymy na wysokie wypłaty. Szczerze. PS: Nie mam zamiaru przeprowadzać ani tobie, ani innym wykładu na temat obowiązków informacyjnych pośrednika w sprawie przeprowadzanych przez niego transakcji. Jednak uważam za pomocne i sensowne, żeby inwestor oraz ewentualnie pośrednik mógł dowiedzieć się o tle innych źródeł informacji niż stale oferowane prezentacje firmy V+. Staram się ogólnie operować faktami i dowodami, aby podkreślić wiarygodność informacji. To także jest powód, dla którego głównie pracuję z odnośnikami do źródeł. Wtedy każdy sam może lepiej ocenić, czy inwestycja w firmę V+ jest dla niego opłacalna.

Napisany przez cottbus13
Jak to możliwe, że pośrednicy nie wiedzą, co to jest debiut giełdowy? Czy nie są w ogóle przeszkoleni? Dlaczego V+ twierdzi, że notowanie w Alternatywnym Systemie Obrotu Grid Content Group AG to debiut giełdowy?

Napisany przez fakt2010
cottbus13 pisze: Jak to możliwe, że pośrednicy nie wiedzą, co to jest debiut giełdowy? Czy w ogóle są szkoleni? Dlaczego V+ twierdzi, że notowanie w wolnym obrocie grupy Grid Content AG to debiut giełdowy?
Kto ma na to odpowiedzieć? Można tylko spekulować. Wyraźnie V+ jest na tyle napięta presją sukcesu, że pozytywne wiadomości muszą być publikowane za wszelką cenę. Można tylko mieć nadzieję, że klienci i pośrednicy nie dadzą się ogłupić takimi komunikatami. Krytyczne śledztwa powinny zawsze być na pierwszym miejscu przy takich informacjach.

Napisany przez vplusler
1000 procent zysku!!! Kto teraz jeszcze ma wątpliwości? V+M-AKTUELL - Częściowa sprzedaż spółki ProximusDA GmbH Blog z Zagłębia Ruhry: Znowu fundusz Venture Plus AddPublic: Klub: Klub Biznesowy w Kolonii

Napisany przez Dasdi1970
Cześć Panie Müller! Dobrze, że inni również biorą udział tutaj. Jednakże zrezygnowałem z raportowania tutaj każdej pojedynczej sprzedaży; nawet jeśli przebiegałaby ona wspaniale. Ponieważ i tutaj znowu sceptycy będą krzyczeć przedstawcie dowody albo ile każdy dostaje. Nie będę też marnował czasu na reakcje osób, które próbują interpretować zawsze na zło to coś, nie mając wiedzy tła. Na koniec roku można będzie przeprowadzić bilans, który prawdopodobnie będzie znacznie lepszy i bardziej wymowny. PS: Zwrot 1000%, czyli zysk wynosi tylko 900%! Dla skrupulatnych liczydłowych tutaj na forum...

Napisany przez fakt2010
To teraz wreszcie czas. Myślałem już, że nikt nie podejmie się tego tematu. Kiedy dowiedziałem się o tym 04.08.2010 roku, byłem trochę sceptyczny, a nadal jestem. Oto oryginalny tekst pierwszej wiadomości. Drodzy pośrednicy, drodzy pośrednicy, wreszcie nadeszła ponownie ta chwila. Chciałbym dziś z radością ogłosić udany i imponujący częściowy sprzedaż ProximusDA GmbH. Jak wiecie, V + GmbH & Co Fonds 2 KG nabył 12,7% udziałów w ProximusDA GmbH. Z tego teraz sprzedano 100 000 EUR udziałów (3,09%) za 1 mln EUR. Odpowiada to 1000 procent*. Jaka to wydajność! Kolejny dowód, że wszyscy razem wybraliśmy właściwą strategię i intuicję. Tylko razem jesteśmy silni i możemy osiągnąć jeszcze wiele więcej w przyszłości. W chwili obecnej V + Beteiligungs 2 GmbH przewiduje kolejne dochodowe sprzedaże udziałów do końca roku. Wszystkim zaangażowanym serdecznie dziękuję za odwagę i zaangażowanie w naszą sprawę. Twój ... Kierownik personalny V + Beteiligungs 2 GmbH * przed odliczeniem podatków, kosztów nabycia/sprzedaży i opłat zależnych od sukcesu Jak na razie tak dobrze. Następnego dnia, 05.08.2010, została przekazana taka informacja. Szanowni Państwo, po wczorajszych wielkich sukcesach dzięki częściowej sprzedaży ProximusDA GmbH – którą wszyscy gorąco gratulujemy - chcielibyśmy dodać kilka z naszej strony uwag: Sprzedaliśmy 3,09% udziałów w Proximus DA GmbH. Imię kupującego będziemy mogli podać Państwu dopiero po finalizacji całej sprzedaży ProximusDA GmbH, ponieważ jest to spółka notowana na giełdzie. Kontynuujemy proces sprzedaży całości ProximusDA GmbH, którego nadal oczekujemy wkrótce. Nie jesteśmy w stanie na chwilę obecną określić dokładnie, kiedy i za jaką wartość sprzedamy „resztę” naszych udziałów. Cena sprzedaży w wysokości 1 mln EUR pomniejszona o koszty będzie wypłacona razem z oczekiwanymi dochodami ze sprzedaży jeszcze w tym roku, aby zminimalizować koszty wielu wypłat. Cieszmy się razem z nami na nadchodzące miesiące. Życzymy Państwu dalszych sukcesów! Twój ... Dyrektor zarządzający V + Management GmbH Powód mojej sceptyczności: Tak, nastąpił wielki spektakl z dodatkowym przyciskiem, który automatycznie otwierał się podczas odwiedzania strony internetowej Vplus i wskazywał na 1000 procentów. Od około tygodnia zapanowała całkowita cisza. Brak przycisku, brak informacji na stronie internetowej, a informacje trzeba wręcz szukać. To w ogóle nie przypomina faktycznego wystąpienia. Wszystko jest owiane tajemnicą, dlatego każdy musi pozostać sceptyczny. Teraz do liczb: Załóżmy, że do chwili wyjścia wpłynęło około 18 mln euro od klientów, to wyjście przyniosłoby wypłatę po wszystkich kosztach i podatkach w wysokości około 3 procent od wpłaconych pieniędzy. Jeśli wysokość wpływających pieniędzy od klientów wynosi około 35 mln euro (jak twierdzono w prezentacjach), oczywiście wypłata zostaje zredukowana o połowę do około 1,5 procenta wpłaconych pieniędzy. Lepsze to niż nic! Moja opinia: Ponieważ niezadowolenie i niepewność w handlu i wśród klientów ogromnie wzrosły, być może konieczne było szybkie przedstawienie takiego komunikatu, aby uniknąć jeszcze większej rotacji. Trzeba jednak pamiętać, że teraz ciśnienie na doniesienia o sukcesach jest znacznie większe. Nie można z pełną 1000-procentową pewnością powiedzieć, czy faktycznie w tym roku nastąpi wypłata dla inwestorów i jaka będzie jej wysokość. Mam nadzieję, że wszystko się pozytywnie potoczy!

Napisany przez vplusler
Dasdi1970 pisze: Jednakże postanowiłem nie raportować tutaj o każdej pojedynczej sprzedaży częściowej; nawet jeśli przebiegła tak pięknie.
Dlaczego twierdzisz takie rzeczy? Tym samym tylko wspierasz sceptycyzm wszystkich! Do tej pory był tylko ten jeden Teilverkauf! Dlatego też rosnąca arogancja również nie przyczynia się korzystnie do wizerunku zewnętrznego Vplus.

Napisany przez Dasdi1970
vplusler pisze: Dlaczego twierdzisz takie rzeczy? Tym samym wspierasz jedynie sceptycyzm wszystkich! Jak dotąd był tylko jeden częściowy wyprzedaż! Stąd twoja rosnąca arogancja nie przyczynia się do zewnętrznego wizerunku Vplus.
Przepraszam?! Jakie rzeczy ja twierdzę? Wspomniałem tylko, że nie będę informował o każdym potencjalnym wypłacie, albo nie będę o nich informował. Może źle to zrozumiałeś. Oczywiście, do tej pory w tym roku była tylko częściowa wyprzedaż Proximus! Więc jeszcze raz: podsumuję to pod koniec roku, uwzględniając wszystkie (ewentualne) zyski z wyjść do tej pory osiągnięte. PS: Co ma moje stwierdzenie do arogancji? Aroganckie byłoby stwierdzenie: Ludzie, V+ jest najlepsze pod słońcem, zapomnijcie o innych, jesteśmy najlepsi. Chyba nie było tego w moim tekście, prawda? Uważam V+ za dobrą okazję inwestycyjną, z wszystkimi zaletami i wadami, co również już wielokrotnie tutaj pisałem. Mam coś przeciwko ludziom, którzy bez rzeczywistej wiedzy atakują na coś, co być może znają tylko z przekazów ustnych lub internetu (co znane jest jako najszczersza i najprawdziwsza platforma na świecie ;-) ). A jeśli wyrażam swoje niezadowolenie, jest to moja osobista opinia, nie arogancja.

Napisany przez fakt2010
Dla lepszego zrozumienia zasady wypłat, przedstawiamy przykład. Przykład obliczeń potencjalnych wypłat w przypadku pozytywnego przebiegu V+ 3. Źródło: Wyciąg z prospektu sprzedaży V+3, strona 7 ... Przykład: W dniu 01.06.2010 następuje sprzedaż inwestycji pierwszego rynku, za którą emitent zapłacił 300 000 euro, po cenie 3 mln euro. Do dnia 01.06.2010 inwestorzy wpłacili 16,12 mln euro. Na podstawie obliczeń zysku w wysokości 2,7 mln euro, podatek u źródła i opłata solidarnościowa wynoszą 712 260 euro. Z zysku ze sprzedaży w wysokości 2,7 mln euro przypada 25% wynagrodzenia zależnego od sukcesu (10% dla V+ Management GmbH i 15% dla komplementariusza), co daje 675 000 euro. Oto obliczenia: Cena sprzedaży 3 000 000 euro Podatek u źródła - 712 260 euro Wynagrodzenia zależne od sukcesu - 675 000 euro _________________________________________ Wypłata netto 1 612 740 euro Te 1,612 mln euro zostaną teraz podzielone równo na wpłacone 16,12 mln euro kapitału inwestorów, dzięki czemu każdy klient (ewentualnie jeszcze w bieżącym roku) otrzyma wypłatę w wysokości 10% od wpłaconych brutto środków. ... To nie jest mała kwota, którą wszyscy zaangażowani sobie przyznają jako wynagrodzenie zależne od sukcesu. Ponadto, w V+ 2 jest to podobnie traktowane.

Napisany przez cottbus13
Inne forum z opiniami znajdziesz tutaj: V+ GmbH & Co. Fonds 3 KG | Strona 1 | wallstreetnline

Napisany przez fakt2010
Dziś otrzymałem informację dotyczącą wypłaty z 2010 roku dotyczącej funduszu V+2 od aktywnego pośrednika. Tylko prawnik może ocenić, czy ta procedura jest zgodna z prawem. 26.08.2010 Wypłata V+ 2010 Szanowni partnerzy sprzedaży, Jak Państwo wiedzą, przeprowadziliśmy już częściową sprzedaż udziałów w Proximus DA GmbH. Spodziewamy się kolejnych zysków z tych sprzedaży na ten rok. Nie możemy obecnie powiedzieć, czy będą kolejne sprzedaże i ile zysku będzie zrealizowane. Do 30.09.2010 prześlemy inwestorom V+2 sprawozdanie roczne za 2009 rok. W październiku odbędzie się głosowanie. Protokół z tego głosowania zostanie przesłany od początku listopada do połowy listopada tego roku. Wraz z tą przesyłką (oszczędności) prześlemy listy z wypłatami do wszystkich inwestorów V+2, gdzie cały zysk, który dotarł do funduszu do 15.10.2010 roku, jest gotowy do wypłaty. Po otrzymaniu polecenia wypłaty od inwestorów V+2 fundusz wypłaci środki uprawnionym do wypłaty inwestorom. Uprawnieni do wypłaty są wszyscy inwestorzy, którzy dotąd nie zostali upomniani o zaległe wpłaty. Dla inwestorów, którzy są zaległości z niewielką ilością nieopłaconych rat i którzy jeszcze nie zostali oficjalnie upomniani, V+2 zrówna wypłatę z zaległymi ratami.

Napisany przez Skeptiker123
Cześć. Od kilku dni śledzę ten wątek i muszę powiedzieć, że jestem dość zaniepokojony i martwię się o pieniądze, które moja mama od stycznia 2010 roku nieustannie przekazuje V+ GmbH + Co. Fonds 2 KG, a w szczególności o sumę 68 400,00 €, która zostanie wypłacona po 19 latach! Wpłaca teraz 300 € miesięcznie ze swoich ciężko zarobionych pieniędzy - w model inwestycyjny, w który już nie ma zaufania! I to tylko dlatego, że zaufała miłemu panu na progu. Teraz staram się jej pomóc i od wielu nocy szukam rzeczywistej możliwości wyjścia! Chce zdecydowanie wycofać się! Co myślicie - i w związku z tym chciałbym szczególnie zapytać Fakt2010, EuroPaule i Krebsnebelwesen - o propozycji V+, aby odkupić udziały?? ---------------------------------------------------------------------------------- Moja mama założyła także w styczniu 2006 roku umowę o oszczędzaniu w papierach wartościowych w Sutor Bank, której okres blokady (co to jest?) kończy się w styczniu 2012 roku! Ta umowa zawiera również to EG-Dingsda, o którym już kilka razy mówiliście. Czy powinna ją wypowiedzieć? Pozdrowienia i wielkie dzięki! P.S.: Naprawdę nie mam pojęcia o tych sprawach i staram się wesprzeć moją wyraźnie zaniepokojoną matkę i wskazać jej rozwiązania! Byłbym bardzo wdzięczny za waszą pomoc!

Napisany przez Graufell
Cześć, Skeptiker123! Po pierwsze, polecam zajrzeć do lokalnego biura stowarzyszenia konsumentów, aby dokładnie przejrzeć umowy i szukać luk prawnych.

Napisany przez vplusler
Graufell pisze: Cześć, Skeptiker123! Jako pierwsze zalecam skontaktowanie się z biurem konsumenckim w twoim mieście, aby przeanalizować umowy i poszukać luk.
Co mogę powiedzieć - Absurd! Bez doświadczonego prawnika żaden klient tutaj nie osiągnie pożądanego sukcesu. Projekt umowy jest wodoszczelny! Jedynym punktem ataku może być tutaj sprzedaż. Dopóki ta działa prawidłowo i przede wszystkim podkreśla zwyczajne ryzyko całkowitej utraty przy tego rodzaju formach inwestycji, sprzedaż jest również bezpieczna. Każdy klient ma co najmniej 18 lat i powinien wiedzieć, co robi. Kto nie zorientuje się wcześniej we wszystkich okolicznościach, ten w końcu sam jest winny, jeśli zobowiązuje się do tego konceptu na wiele lat.

Napisany przez cottbus13
Zgodnie z ostatnimi informacjami z kręgów sprzedaży, liczba niezadowolonych klientów i pośredników przed wypłatą 1. V + 2 rośnie coraz bardziej. Wielu zastanawia się, czy wypłata od 1,5% do 2% po 3 latach (średnio 0,5% do 0,7% rocznie) ma sens. Sądzę, że z takim odsetkiem rozczarowanie jest zrozumiałe. Słowa zachęty: wkrótce będą kolejne duże wypłaty, aby zachować entuzjazm w sprzedaży, coraz bardziej marnują. Ponieważ większość klientów jeszcze nic nie wie o tegorocznej minimalnej wypłacie, można przypuszczać, że niezadowolenie będzie jeszcze większe pod koniec roku. Zatem pozostaje nadal interesujące.

Napisany przez fakt2010
cottbus13 pisze: Dziękuję za odpowiedzi. Niestety moje pytanie nie zostało dotychczas w żaden sposób odpowiedziane. Znalazłem coś w innym forum. : Co się dzieje??? | najnowsze posty | wallstreetnline TerraElast AG Rozpoczęcie postępowania upadłościowego dnia 29.09.2009 r. przed AG Monachium - Sądem Upadłościowym -, numer sprawy: 1508 IN 2421/09, Powody: Wniosek został złożony dnia 17.07.2009 r. do Sądu Rejonowego w Monachium. Dłużnik ma swoją siedzibę w Monachium. Niewypłacalność i nadmierna zadłużenie są stwierdzone przez sąd. 2. Na syndyka upadłości został powołany: Pan adwokat dr. Michael Jaffe, Franz-Joseph-Str. 8, 80801 Monachium. Telefon: 089/255487-00 Faks: 089/255487-10 https://www.insolvenzbekanntmachungen.de Na temat tego znalazłem również coś bardzo interesującego. 3 dni przed złożeniem wniosku o upadłość, czyli 14.07.09, została opublikowana następująca informacja od funduszu inwestycyjnego V+ Beteiligungs 2 GmbH, którego dotąd nie znałem. Fundusz Venture Plus 2 zdołał wymienić posiadane udziały w firmie Terraelast na pakiet firmowy od GRID TV AG oraz Gird Content Group AG. ... V+ BETEILIGUNGS 2 GMBH - NEWS Niech ten, kto złe myśli, rzuci pierwszy kamień.
Wysyłka sprawozdania rocznego za 2009 r. do wszystkich klientów Z następującymi słowami Szanowny Panie ..., w załączeniu otrzymuje Pan sprawozdanie roczne za 31.12.2009 r. V+ GmbH & Co. Fonds 2 KG, które kontynuuje dotychczasową historię sukcesu spółki. W ubiegłym roku obrotowym 2009 funduszowi udało się ponownie przewyższyć wszystkie przewidywania. Cieszę się, że mogę dzisiaj poinformować, że V+ GmbH & Co. Fonds 2 KG zrealizował częściową sprzedaż udziałów w Proximus DA GmbH. Nie możemy jeszcze ocenić, czy będą następne sprzedaże i jaki z tego tytułu będzie zysk. Wraz z wysłaniem wyników głosowania z bieżącej procedury obiegu informacyjnego zostanie Państwu powiedziano, ile zysku przypada Państwu do wypłaty. Dodatkowo otrzymają Państwo instrukcje wypłaty, dzięki którym będą mogli wypłacić swój udział w zysku. sprawozdanie roczne za 2009 r. zostało już wysłane do klientów. 1. Pytanie: Dlaczego wymiana niewypłacalnej TERRAELAST na udziały Grid nie została wspomniana w sprawozdaniu finansowym? 2. Pytanie: Jakie przewidywania zostały przekroczone? Znane mi są przewidywania, zgodnie z którymi w roku 2009 musiałyby nastąpić 3 do 4 wypłaty dywidendy. Takie zapowiedzi również padły na rok 2010. Być może źle usłyszałem lub zostałem źle poinformowany. Źródło pracowników Vplus: Informacja ogólna dla wszystkich partnerów handlowych: 30.03.2009 mic News; Inwestycja w firmę neuroConn GmbH Szanowni Państwo, mic AG zgłasza wejście nowego strategicznego inwestora w neuroConn GmbH. W ten sposób wartość i możliwość sprzedaży neuroConn znacząco wzrasta, a my oczekujemy sprzedaży neuroConn w przyszłym roku. Źródło pracowników Vplus: Informacja ogólna dla wszystkich partnerów handlowych: Uroczystość Top 100 w dniu 10.10.2009 r. Szanowni Państwo, w sobotę, 10.10.2009 r., odbyła się u nas uroczystość Top 100. Uczestniczyło w niej 160 pracowników. Pan ... z AMVAC AG przedstawił nam 2 nowe obiecujące wskazania dotyczące AMVAC. Pan ... z MIC AG (neuroConn & Proximus GmbH) z Monachium omówił obszar działalności Proximus GmbH i poinformował, że trwają negocjacje sprzedaży i fundusz V+ może oczekiwać zysku na poziomie nawet 10-krotności wkładu. Planuje się sprzedaż Proximus w przyszłym roku. Samo to wydarzenie przyniosłoby wszystkim klientom V+2 wypłatę w dwucyfrowym zakresie w 2011 r. Co to oznacza dla Państwa jako sprzedawcy w dzisiejszych czasach, nie muszę być pewien, że wyjaśnić. Pan ... z Grid Content Group AG przedstawił szczegółowo grupę firmową i dał nam bardzo optymistyczne prognozy na przyszłość. Jako gwóźdź programu zapowiedział, że za kilka miesięcy zostanie uruchomiony internetowy kanał telewizyjny o nazwie V+ TV. Na tym kanale telewizyjnym każdy człowiek na świecie będzie mógł dowiedzieć się o firmach, w które fundusz V+ zainwestował, oraz o samych funduszach V+. To historyczny krok w historii V+ i da wszystkim zaangażowanym tyle wsparcia, jak nigdy dotąd. ... Źródło pracowników Vplus: Informacja ogólna dla wszystkich partnerów handlowych: 20.05.2010 NEWS Grid Content Group AG Rusza...! Czwartek, 20.05.2010 r., 9:10: Grid Content Group AG otrzymała zgodę na notowanie na giełdzie. Akcje będą notowane na giełdzie frankfurckiej w ciągu najbliższych dni. To oznacza, że sprzedaż naszych udziałów niczemu nie stoi już na przeszkodzie i liczymy na pierwsze zyski pod koniec czerwca. Kolejne zapowiedzi wypłat zostały już wspomniane na forum.

Napisany przez vplusler
Na temat Tausch udziałów TERRAELAST w Grid TV można powiedzieć, że w bilansie istnieją sposoby ukrywania takich nieprzyjemnych informacji. Tutaj zostały one wykorzystane. Takie wiadomości po prostu nie pasują do różowej narracji społeczeństwa. Jeśli klientowi i pośrednikowi obiecuje się średnio 16% zwrotu rocznie, oferując inwestycję jako zabezpieczenie emerytalne, a następnie wabi klienta wątpliwymi bonusami i zasadami dotyczącymi gwarancji, jednocześnie anulując bieżące renty i polisy na życie, zazwyczaj oznacza to sprawę dla prokuratury. Moim zdaniem to tylko kwestia czasu.

Napisany przez fakt2010
Roczne rozrachunki za 2009 rok dla V+ 1 i V+ 2 Kolejna uwaga dotycząca wskaźnika kosztów: W funduszu V+ 1 zainwestowano 35,33% a w funduszu V+ 2 zainwestowano 36,23% wpłaconych środków klientów w udziały. Reszta środków została zainwestowana w rezerwę płynnościową oraz przede wszystkim w koszty i prowizje. Stopa zwrotu z udziałów musi przekroczyć 200% w przyszłości, aby nawet zacząć odzyskiwać wpłaty klientów. Jeśli niektóre udziały okażą się bezwartościowe, to stopa zwrotu z pozostałych udziałów musi być odpowiednio wyższa. Podsumowując, czy to nie jest jak granie w lotto?

Napisany przez fakt2010
Zgodnie z weryfikowanymi wewnętrznymi informacjami uzyskanymi od nadal aktywnych pracowników V+, odpływ klientów i pracowników sprzedaży nadal trwa. Przyczyny tego należy przede wszystkim szukać w regularnych, lecz niespełnionych obietnicach ze strony zarządu. W międzyczasie klient, który znajduje się zaległy z ratami, jest bezwzględnie zwalniany z umowy wyjątkowo po dwukrotnym lub trzykrotnym przypomnieniu, z potrąceniem od 500 do 600 euro. Zdarzają się również przypadki, gdy oprócz kosztów ogólnych potrącana kwota zostaje ustalona na stałą sumę po potrąceniu od 500 do 600 euro. Jeśli klientowi jest tak łatwo zrezygnować, to ta praktyka może się przyjąć. Dla pośredników ta praktyka generuje przynajmniej częściowy storno. Czyżby teraz bajka o braku rezygnacji została definitywnie zakończona?

Napisany przez vplusler
Czy istnieją tutaj splątania czy połączenia? Aktualnie na łamach HANDELSBLATT Fonds-Anleger geraten in die Teldafax-Affäre Absolutnie pewne: Fonds-Anleger geraten in die Teldafax-Affäre - Finanzen - Fonds + ETF - Fonds-Nachrichten - Handelsblatt.com Niektóre połączenia są tutaj jasno widoczne. 1. Miejsce zarządzania V+ nadal jest obsługiwane przez FIT GmbH z Landshut (z siedzibą w 2005 Porschestr. 21, 84030 Landshut, obecnie przeniesioną). Tutaj pan Markus Fischer trzyma w rękach nici. 2. FIT GmbH zarządza również klientami Alfred Wieder AG. 3. Pan Markus Fischer jest dyrektorem zarządzającym GAF i GCF i ma tym samym znaczący wpływ na inwestycje. 4. Wszystkie wymienione wcześniej firmy korzystają z tego samego oprogramowania administracyjnego dostarczanego przez firmę Xpecto AG. Tutaj także pan Markus Fischer ma swoje palce w grze. Na liście klientów jasno widać, dlaczego tutaj muszą istnieć połączenia. Oto lista adresów internetowych niektórych klientów: Chętnie nawiążemy kontakt z jednym z naszych klientów. Po prostu się z nami skontaktuj. Active Select Landshut Active Select Fonds - Strona główna AHW Krefeld www.ahw.de Alfred Wieder AG ALFRED WIEDER AG Berlin Atlantic Capital Berlin Strona główna | BAC Berlin Atlantic Capital BIG Fonds BIG - Fonds Boesche Hamburg SKL BOESCHE | NKL BOESCHE Debi Select Landshut Debi Select Verwaltungs GmbH - Strona główna Deutsche Finance Deutsche Finance - Strona główna - Strona główna - Strona główna - Strona główna Deutsches Finanzkontor Kaltenkirchen DFK AG Etkon Gräfelfing Straumann CARES Digital Solutions F+R München F&R Vermögensverwaltung KG - Serdecznie witamy! FinanceMining financemining.de Financial Store Senden FinancialStore - Strona główna EuroInvest Senden www.eur-invest.net Global Asset Fund Global Asset Fund - Serdecznie witamy na stronie Global Asset Fund. Global Chance Fund Global Chance Fund - DER GLOBAL CHANCE FUND Genoviva Genoviva e.G. Inova www.inova-patente.de MIG Fonds MIG Fonds: Strona główna pro4you Sinabelkirchen, Austria pro4you.at - Informacje na temat pro 4 you. Ta witryna jest na sprzedaż! Proindex Suhl ProIndex Capital AG SIP Group www.SIPGROUP.de TelDaFax Troisdorf TelDaFax - Strona główna Trend Capital Mainz Strona główna Venture Plus V+ www.venture-plus.de

Napisany przez VplusGegner
Cześć drodzy ludzie! Dołączam do waszej sprawy dotyczącej firmy V+Mysterium-GmbH. Zawartość umowy tej spółki jest wszystkim, tylko nie przejrzysta, a inwestor ponosi zbyt wysokie koszty przy bardzo niepewnym wyniku (całkowita strata - jak już wcześniej wspomniano i jest to znane). Moim zdaniem zarówno pośrednicy, jak i w szczególności komandytariusze są całkowicie oślepieni przez zarząd tej spółki. Ponadto ciągłe obietnice wypłat lub zwlekanie z nimi mówią same za siebie. Niestety, moje myśli zostały kiedyś również oczyszczone przez zbawicieli. Niestety... Moje pytanie brzmi: Czy skarga o odszkodowanie przeciwko tej pozornej i oszukańczej organizacji miałaby szansę powodzenia (w odniesieniu do oszustwa z art. 123I BGB lub błędnej pouczenia o odstąpieniu od umowy)??? Czy ktoś ma doświadczenie z postępowaniem sądowym przeciwko tej spółce???

Napisany przez fakt2010
Znalezione pod adresem: Kancelaria adwokacka Seimetz & Kollegen, Kancelaria Prawna ds. Prawa Bankowego i Rynku Kapitałowego, Ottweiler: Prawnik / Adwokat ds. Prawa Bankowego, Prawa Inwestycyjnego, Prawa Giełdowego, Prawa Kredytowego, Ochrony Inwestorów, Oszustw Inwestycyjnych, Doradztwa Finansowego, Zarządzania Majątkiem, Prawa Inwestycyjnego Wyciąg ze strony internetowej: Przegląd aktualnej sytuacji prawnej orzeczenia: Jeśli inwestor, podczas dokonywania inwestycji kapitałowej, nie został w pełni lub błędnie poinformowany lub doradzony przez swojego doradcę lub pośrednika inwestycyjnego o ich specyfice i ryzyku, a nawet został podstępnie oszukany, to przysługuje mu w stosunku do doradcy lub pośrednika, lub ewentualnie stojącej za nimi firmy doradczej zasadnicze roszczenia o odszkodowanie w wysokości poniesionych przez niego strat. Taki błąd w informowaniu i doradzaniu występuje, według wyroku Federalnego Sądu Najwyższego (BGH, wyrok z dnia 19.10.2006, sygn. III ZR 122/05), na przykład wtedy, gdy doradca inwestycyjny nazwał inwestycję, którą poleca, jako bezpieczną, mimo że jest ona bardziej lub mniej spekulacyjna, lub obarczona ryzykiem całkowitej utraty. Nawiasem mówiąc, wskazówki dotyczące ewentualnych ryzyk takiej inwestycji zawarte w prospekcie emisyjnym nie stanowią zgody dla doradcy lub pośrednika na przedstawienie ryzyk innych niż te w prospekcie i stworzenie obrazu, który obniża wartość tych wskazówek lub wpływa na decyzję inwestora (BGH, wyrok z dnia 19.06.2008, sygn. III ZR 159/07). Błąd w informowaniu i doradzaniu występuje również wtedy, gdy doradca lub pośrednik nie poinformował lub źle poinformował inwestora o ekonomicznej uzasadnieniu zaproponowanej inwestycji kapitałowej lub o wiarygodności i uczciwości inicjatorów i poszukujących kapitału (między innymi BGH, wyrok z dnia 11.09.2003, sygn. III ZR 318/02; OLG Saarbrücken, wyrok z dnia 08.03.2006, sygn. 5 U 257/05). Niekiedy niepełne i w konsekwencji błędne informowanie i doradzanie występuje również wtedy, gdy inwestor nie został poinformowany lub utrzymany w nieświadomości przez swojego doradcę lub pośrednika o tym, że tylko niewielki część środków inwestorów jest faktycznie wykorzystywana w celach inwestycyjnych, podczas gdy większość środków jest przeznaczona na tzw. koszty miękkie (BGH, wyrok z dnia 21.03.2005, sygn. II ZR 310/03). Dodatkowo doradca i pośrednik mają obowiązek poinformować inwestora, któremu zalecają podjęcie takiego zaangażowania, że sprzedaż tej inwestycji jest ograniczona ze względu na brak odpowiedniego rynku, a zatem podstawowo brakuje jej fungibility (handlowalności) (BGH, wyrok z dnia 18.01.2007, sygn. III ZR 44/06). W sprawie takich i podobnych błędów informacyjnych i doradczych oraz rodzaju i zakresu wynikających z tego roszczeń o odszkodowanie poszkodowanych inwestorów istnieje obecnie szeroka orzecznictwo Federalnego Sądu Najwyższego i różnych sądów instancyjnych. Obecnie nie posiadamy żadnych wyroków związanych z tą inwestycją kapitałową. Osoba do kontaktu: Adwokat Michael Strauß Informacje zgodnie z *§ 5 TMG, lub § 2 DL-InfoV * Informacje o wydawcy:* * Adwokat Klaus Seimetz Im Alten Weiher 5-7 66564 Ottweiler * Telefon:* 06824/300488 Faks: *06824/300480 E-mail: *k.seimetz@seimetz-rechtsanwaelte.de Strona internetowa: www.seimetz-rechtsanwaelte.de*
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata