Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jakie ubezpieczenie samochodowe wybrać? Opinie, wskazówki, triki i rekomendacje.

Re: ubezpieczenie komunikacyjne na pełną wartość dla pięcioletniego samochodu?

Napisany przez ADMCI4
Dobry wieczór. Dowiedziałam się wczoraj, że mogę przejąć stare auto mojego teścia. Kupił je nowe w tamtym czasie i zawsze miało pełne ubezpieczenie do tej pory. W przypadku nowego auta to oczywiście bardzo sensowne, ale nie jestem pewna, czy opłaca się kontynuować pełne ubezpieczenie w przypadku pięcioletniego auta. Czy składki w pełnym ubezpieczeniu nie wzrastają w miarę starzenia się auta? Kto ma z tym doświadczenie i może mi powiedzieć, co dla mnie ostatecznie jest tańsze? Pozdrowienia, Mufti

Re: ubezpieczenie komunikacyjne na pełną wartość dla pięcioletniego samochodu?

Napisany przez PI112
Dzień dobry, Beiträge in der VK zazwyczaj spadają, gdy samochód się starzeje. Ogólnie rzecz biorąc, nie popieram reguły, że samochód powinien przestać być ubezpieczony w VK po osiągnięciu pewnego wieku. Poproś o oferty ubezpieczenia zarówno z VK, jak i bez niej. Wtedy możesz zdecydować, czy warto Ci jest posiadać VK. Jeśli stosunek składki do wartości samochodu jest odpowiedni, nawet 10-letni pojazd może być opłacalny ubezpieczony w VK. Istnieje kilka samochodów, które dzięki klasyfikacji grup ryzyka są tańsze w VK niż tylko w TK. Dzieje się to dlatego, że moc ubezpieczenia TK pozostaje zawsze na 100%, ale w połączeniu z VK zyskuje od procentów. Oznacza to, że przy niższej klasie zniżek ubezpieczenie w całości może być tańsze niż tylko część. Przykładem jest VW EOS. Pozdrowienia, Chris

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata