Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Prywatne zabezpieczenie emerytalne jest konieczne, ale jak to zrobić? Renta Rürup czy Riester, a może tradycyjne ubezpieczenie na życie?

Re: Budowa jakościowego i efektywnego zabezpieczenia emerytalnego

Napisany przez ADMCI4
Cześć, Nie należę do ludzi, którzy wierzą, że za 20 lat nadal będzie wystarczająco dużo emerytur dla nas wszystkich. Dlatego bardzo ważne jest dla mnie, aby teraz zacząć budować solidne zabezpieczenie na moją starość, które pozwoli mi utrzymać obecny standard życia. Jest mi jasne, że nie wystarczy po prostu założyć Renta Riester. Dlatego chciałbym otrzymać w tym forum wskazówki, jak powinno wyglądać odpowiednie zabezpieczenie i jak najlepiej je budować. Mam 36 lat, jestem singlem i obecnie zarabiam około 2600 euro netto. Mogę przeznaczyć około 300 euro na zabezpieczenie. Kto ma dobre pomysły? Olaf M.

Re: Budowa jakościowego i efektywnego zabezpieczenia emerytalnego

Napisany przez Gerd
Cześć To pytanie nie może być tak po prostu i ogólnikowo odpowiedziane. Istnieje wiele sposobów, aby finansowo zadbać o swoją starość. Ale zależy to także od Twojej mentalności inwestycyjnej i od Twoich wyobrażeń na temat zabezpieczenia emerytalnego. Można to ustalić tylko w ramach indywidualnej konsultacji.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata