Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Karta Payback można używać jako kartę debetową lub kartę kredytową?

Napisany przez ADMCI4
Cześć... Około dwóch lat temu dostałem nową kartę Payback. Jest wyposażona w różne gadżety, z których jeszcze nie skorzystałem. Zrozumiałem, że teraz mogę nimi płacić przy kasie. Czy pieniądze są od razu ściągane z mojego konta, czy działa to bardziej jak karta kredytowa, gdzie kwoty są pobierane raz w miesiącu i ma się trochę czasu na uregulowanie salda na koncie bieżącym? Być może ktoś tutaj może mi dokładnie wyjaśnić, jak działa płatność tą nową kartą Payback. Dziękuję

Napisany przez 2Escorpio
Sprzed 2 lat? - Czy to karta Payback PLUS? ... Czy ma napisane Plus z ewentualnym złotym paskiem z przodu? Nie musimy o tym rozmawiać... ponieważ zostało to przerwane około 4 miesiące temu i zastąpione inną wersją karty „Maestro”.

Napisany przez Doso
Z mojej wiedzy wynika, że karta Payback+ została automatycznie zmieniona na kartę Payback Maestro. Otrzymałeś więc nową kartę przesłaną pocztą. Możesz używać karty jak karty debetowej, a pieniądze zostaną pobrane z Twojego konta - proces ten może potrwać kilka dni. Punktów nie zbiera się. Cały proces działa podobnie jak w przypadku karty debetowej. Jednak jako karta Maestro zawsze konieczne jest podanie numeru PIN. Nie wszystkie sklepy akceptują kartę Maestro, ale wiele z nich tak. Jedyną zaletą jest to, że otrzymuje się kilka punktów Payback za każde użycie.

Napisany przez 2Escorpio
Ale powiedział, że dostał tę kartę 2 lata temu *g* więc nie może to być Maestro. Maestro umożliwia zarówno płatności ratalne (jak karta kredytowa), jak i płatności natychmiastowe.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata