Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Powody przeciwko wydaniu drugiej karty kredytowej

Napisany przez ADMCI4
Cześć cześć... Moja sytuacja finansowa wygląda tak, że muszę ciągle liczyć pieniądze. Razem z żoną posiadamy Dom jednorodzinny i dodatkowo mamy kredyt w wysokości około 20000 euro. Mam konto w banku spółdzielczym, a moja żona w Sparkasse. Przez mój bank posiadam kartę MasterCard, którą czasami używam. Czasami natknę się w internecie na oferty kart kredytowych z Ebaya lub Amazona, które wydają mi się wygodne do zakupów w tych sklepach. Czy jest coś, co przemawia przeciwko temu, abym dostał drugą kartę kredytową, mając długi? Pozdrowienia, SoulBrother

Napisany przez 2Escorpio
Jeśli masz uporządkowane długi... czyli na przykład kredyty, które są spłacane... możesz wziąć kolejną kartę kredytową... po prostu musisz je opłacić *g*. Jednak nie widzę sensu w posiadaniu kolejnej karty kredytowej. Do czego ci służy karta kredytowa Amazon lub Ebay? Zwłaszcza jeśli rzadko korzystasz z obecnej? To bezsensowne zaciąganie kolejnych zobowiązań. PS.: Karta Amazona czy karta Ebay są praktycznie takie same jak każda inna karta... te same zasady płatności... brak opłat za płatności itp.

Napisany przez Doso
Jeśli już tyle liczyłeś, przelicz ile was kosztują konta w Sparkasse i Volksbank. Następnie porównaj to z bezpłatnymi kontami osobistymi innych dostawców, które często zawierają także bezpłatną kartę kredytową w pakiecie.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata