Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Co się dzieje z finansowaniem, gdy poręczyciel umiera?

Napisany przez schmurchen
Cześć Mój mąż odziedziczył Dom po swoich rodzicach. W 2008 roku wszystko zostało sfinansowane przez BHW. Mój teść został wpisany jako poręczyciel. Teraz, jakieś 10 tygodni temu, zmarł. Mój mąż jeszcze nic nie powiedział bankowi, bo boi się, że wtedy finansowanie zostanie unieważnione. Ze względu na nasz negatywny wpis nie otrzymalibyśmy również nowego finansowania. Czy ktoś ma z tym doświadczenie? Co może się stać? Pozdrowienia, Christina

Re: Co się dzieje z finansowaniem, gdy poręczyciel umiera?

Napisany przez NaTwoim13
Cześć Schmurchen, na razie nie musicie się martwić, bank nie ingeruje w istniejące pożyczki przy regularnych płatnościach. Nawet po zakończeniu okresu obowiązywania hipoteki bank musi przedłużyć pożyczkę - jeśli jest to kredyt ratalny. W przypadku kredytu hipotecznego związanego z umową budowlaną sprawa wygląda nieco inaczej, wówczas należy wziąć nową pożyczkę do spłaty hipoteki. Ogólnie rzecz biorąc, zmiana powinna zostać zgłoszona bankowi, ale myślę, że nie musicie się martwić, jeśli dotychczas sumiennie spłacaliście swoją pożyczkę!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata