Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Przejęcie długów z kart kredytowych w przypadku niewypłacalności.

Napisany przez ADMCI4
Cześć! Załóżmy, że jadę na zakupy i mam przy sobie swoją kartę kredytową. Przy limicie 2000 euro mogę długo robić zakupy, dopóki karta się nie wyczerpie. Jednak do następnej wypłaty okazuje się, że nie będę w stanie zapłacić, a firma kredytowa nie odzyska swoich pieniędzy. Co dzieje się z tymi długami i kto je przejmuje? Czy razem z wnioskiem o kartę kredytową podpisałam jakieś ubezpieczenie od zobowiązań? Dzięki z góry, Tini

Re: Przejęcie długów z kart kredytowych w przypadku niewypłacalności.

Napisany przez 2Escorpio
Nö... dlaczego ubezpieczenie miałoby to pokryć, jeśli wydajesz pieniądze, których w ogóle nie masz? Wręcz przeciwnie... jeśli idziesz na zakupy z kartą kredytową, wiedząc, że nie masz jak tego opłacić... to jest oszustwo związane z kartą kredytową... bank zablokuje ci kartę i będzie żądał zwrotu kwoty wraz z odsetkami, opłatami manipulacyjnymi itp... później może cię pozwać, zająć majątek (konto, wynagrodzenie, wizyta komornika) i w zależności od banku (głównie gdy sprawa trafi do windykacji) możesz otrzymać miłe odwiedziny od policji / prokuratury. Minimalna kara za oszustwo kartą kredytową wynosi 6 miesięcy więzienia... o ile wcześniej nie byłeś karany karnie i jest to pojedyncze zdarzenie... oczywiście w zawieszeniu! Natomiast jeśli dzisiaj wydajesz pieniądze z karty kredytowej i jesteś w stanie je spłacić... ale w ciągu kilku dni do wypłaty pojawiają się dodatkowe koszty, których nie mogłeś przewidzieć np. hospitalizacja lub nie dostajesz już wynagrodzenia... sytuacja wygląda zupełnie inaczej... Nie dotyczy to jednak spontanicznych wypadów na wakacje czy coś w tym stylu ; -)

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata