Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Dyskusje na temat transakcji nieruchomościowych, takich jak rentowność (dom dochodowy), lokalizacja nieruchomości, rzeczoznawcy, pośrednicy nieruchomości, umowy kupna, ubezpieczenia nieruchomości i podatki. (Zakup nieruchomości w celu wynajmu)

Re: Kto zna firmę Triumph Financial GmbH??!

Napisany przez Roland1984
Cześć, czy ktoś z was zna firmę Triumph Financial GmbH TRIUMPH Financial Services GmbH - The Power of Financial Strategies lub ma z nią doświadczenia?! Zajmują się głównie subsydiowaniem podatkowym. Trafiłem na nią przypadkowo i ich oferty wydają się całkiem dobre, ale nie mogę znaleźć o nich nic w internecie, co trochę mnie niepokoi!!! Oczywiście, jest to jeszcze dość młoda firma, ale zanim skoczę do tego beczkowatego rozwiązania, byłyby mi bardzo przydatne opinie lub informacje!!!! Z góry dziękuję za wszelkie informacje!!!!!

Napisany przez Moneyman
Kupuj tylko to, co znasz! (nawet jeśli inni twierdzą, że to znają....) Z poważaniem! Moneyman

To prawda, ale niestety nie można wszystkiego wiedzieć!!? Dlatego mamy WWW

Napisany przez EuroPaule
Cześć, po zapoznaniu się z stroną internetową, mam następujące wrażenie: Jest to odłam jednej z dużych firm sprzedażowych (np. DVAG, AWD, OVB itp.), które teraz robią coś na własną rękę. Dlatego nie należy mieć zbyt wysokich oczekiwań co do doradztwa. Prawdopodobnie będzie to raczej dobrze przygotowana rozmowa sprzedażowa. Kiedyś w Hanowerze była taka grupa Russenstruckis, która ogłosiła upadłość. Jeśli są to ich następcy, lepiej uważać. Pozdrowienia, Paule

Napisany przez Krebsnebelwesen
Jak już napisałem w tym dziale wątku Czy fundusze V+ są wiarygodne i bezpieczne?, zostałem doradzony przez firmę, która miała siedzibę na tej samej ulicy co Triumph Financial GmbH, 3 numery domów dalej. Mianowicie był to CSI (strona ta nie jest już dostępna, ponieważ firma nie istnieje. Można ją znaleźć i odwiedzić tylko przez Google). Następcą CSI wydaje się być DWB, 2 ulice dalej. Mają nawet ten sam logo firmowe. Podobne adresy niekoniecznie świadczą o jakości danej firmy w porównaniu do innej, ale zgadzam się z postem Europaules. Co oznacza, że trafiłeś na nich przypadkiem? Czy dzwonili do Ciebie? Tak jak CSI dzwoniło do mnie 3,5 roku temu... Ja również popełniłem wtedy błąd i jedynie zapytałem o nazwę firmy na forum i potem zacząłem szukać w Google, gdy już byłem z nimi w kontakcie. Nie zapytałem o produkty, które chcieli mi sprzedać...

Na szczęście nie przez telefon, bo kiedyś również pracowałem dla firmy telefonicznej jako praca dorywcza i większość reagowała tak, jak się spodziewałem... Krzyczą i obrażają, ważne, żeby konsultant telefonowy szybko się poddał! Trochę zajmowałem się marketingiem sieciowym (tak, wiem, co o tym myśli większość ludzi) i miałem wtedy wiele kontaktów z agentami ubezpieczeniowymi, ponieważ gdy udało mi się przekonać jednego z nich, od razu mieliśmy kilkoro ciepłych kontaktów, dzięki którym nawiązałem z nimi współpracę!!! W sprawie produktów oszczędnościowych czy Riester nie mogę zbyt wiele powiedzieć, ale z tego, co wiem, pochodzą one od banku Max Sutor i Leontis! Sutor zdaje się dobrze wypaść w NTV Money, przeczytałem to gdzieś, ale nie zagłębiałem się bardziej w ten temat, ponieważ to, co przekonało mnie do spotkania z nimi, to fakt, że na przykład 1. Pośredniczą w systemach solarnych o wartości około 60 000 euro na około 160 m2 na zakupionej powierzchni dachowej! Z ceny zakupu otrzymuje się zwrot 19% VAT, czyli około 9500 euro, co daje możliwość skorzystania z usług doradcy podatkowego za darmo, ponieważ jest się wtedy małym przedsiębiorcą! Następnie cała sprawa ma polegać na uzyskiwaniu miesięcznego nadwyżki wynoszącej 200 euro, które się otrzymuje wypłacane. Gwarantowana jest określona wydajność instalacji oraz subwencje i dotacje państwowe! Serwis, ubezpieczenie, rozliczenia i wszystko, co się z tym wiąże, mają być już wliczone! Po upływie 20 lat instalacja zostaje spłacona, a zarobione pieniądze można wydać, ponieważ firma gwarantuje pełne pokrycie energii na 25 lat!!! 2. Nie inwestują swoich pieniędzy w różne fundusze czy inne oszczędności (jest ogromny wybór), lecz od razu w jedną z ich nieruchomości! Kupuje się w pewnym sensie jedno z ich budynków z kilkoma jednostkami lub 2 mieszkaniami! Oni dbają o to, żeby były zawsze wynajęte i zapewniają ubezpieczenie od utraty czynszu (zawsze są z tego dochody z najmu!). Dotacje od państwa na tworzenie mieszkań, rozliczenia roczne są wykonywane przez nich, ubezpieczenie i wszystko, co jeszcze z tym związane jest już wliczone! Kupuje się praktycznie mieszkanie za np. 250 000 euro, ale miesięczny nakład własny wynosi tylko około 150 euro, które pokrywają wszystko, ponieważ reszta pochodzi z wynajmu i od państwa. Kiedy około 15 lat po opłaceniu nieruchomości otrzymuje się pełne przychody z najmu. Mieszkanie można również samemu zamieszkać, ale wtedy trzeba płacić czynsz, więc bierze się je jako inwestycję (zysk na wartości i brak odsetek, ponieważ to inwestycja materialna)! O tak, wszystkie te mieszkania są całkowicie nowocześnie wyremontowane, czyli wszystko wróciło do stanu surowego, a potem zostało odnowione!!! Mam nadzieję, że udało mi się to w miarę zrozumiale wyjaśnić?! Brzmi to dla mnie całkiem nieźle, bo wiele rzeczy faktycznie można uzyskać od państwa w dziedzinie energii odnawialnej i tworzenia mieszkań. Co jest oczywiste, to że już sami na cenie (sprzedaży) robią spory zysk, ale czy można tym łatwo pokryć koszty rozliczeń i resztę, zwłaszcza na dłuższą metę?! Więc czy to oszustwo czy nisza na rynku, bo mogę sobie wyobrazić, że wiele osób chciałoby raczej zabezpieczyć się na starość za pomocą mieszkania niż przez Riester!!! Jeśli jest za dużo błędów gramatycznych, proszę o wybaczenie, dopiero co wróciłem z nocnej zmiany!!!

Roland1984 pisze: Kupuje się je praktycznie w jednym z ich domów wielorodzinnych lub w 2 mieszkania! Następnie dbają o to, żeby zawsze były wynajmowane i oferują ubezpieczenie na wypadek braku najmu (czyli zawsze dochody z najmu!). Dotacje od państwa na tworzenie miejsc mieszkalnych, rozliczenia roczne są przez nich przeprowadzane, ubezpieczenie i wszystko z tym związane jest już wliczone! W zasadzie kupuje się mieszkanie np. za 250 000 €, a miesięczny wkład własny wynosi około 150 €, którym spłaca się to wszystko, reszta pochodzi z czynszu i od państwa. Gdy po około 15 latach nieruchomość jest spłacona, cały dochód z najmu jest wypłacany. Można także zamieszkać w mieszkaniu, ale wtedy trzeba samemu płacić czynsz, aby bilans się zgadzał, dlatego bierze się je tylko jako inwestycję (z wartością zabezpieczoną i bezodsetkowej, jako inwestycja rzeczowa)! No i te mieszkania są wszystkie zupełnie nowo wyremontowane, czyli wszystko z powrotem do stanu surowego i potem na nowo robione!!!
Teraz opowiem Ci, jak przebiegła moja inwestycja w nieruchomość: Wszystko zostało mi dokładnie przedstawione. Miałem miesięczne niewielkie obciążenia do pokrycia, resztę miesięcznej raty kredytowej miał pokryć w dużej mierze czynsz oraz zwrot podatku. Został mi zaoferowany kredyt, który miał znacznie wyższe oprocentowanie niż średnie na rynku (Mój własny błąd, ponieważ nie byłem samodzielnie informowany, jaka jest średnia rynkowa stopa procentowa). Ponadto prawdopodobnie przepłaciłem za mieszkanie o jakieś 10-20%. Uważałem cenę za odpowiednią, ponieważ firma twierdziła, że ekspert był w mieszkaniu. Co prawdopodobnie nigdy nie miało miejsca. Firma znalazła potem bank, który zdaje się udzielać kredytów w tej wysokości bez sprawdzania. Dlatego, moim zdaniem, wysokie oprocentowanie. Hojnie firma, do której mnie skierowano poprzez CSI, pokryła wszystkie koszty, takie jak notariusz, wpisy do ksiąg wieczystych, itp. Gdy już miałem mieszkanie: Zarządca nieruchomości zajmuje się wszystkim. Czynsze wpływają do puli czynszowej. W pierwszym roku miałem jednak gwarancję czynszu i otrzymywałem pełny czynsz. To zakończyło się po roku i dochody z czynszu drastycznie spadły. Ponieważ czynsze wszystkich mieszkań są wrzucane do tej puli czynszowej. I każdy właściciel mieszkania otrzymuje wtedy część z tego. Bez względu na to, czy własne mieszkanie jest wynajęte, czy nie, czy własny najemca płaci czynsz, czy nie. Co miesiąc dostaję inną kwotę przelana na konto. W związku z tym trudno jest wyliczyć dochody. I ten mały nakład własny, który trzeba ponieść, przestaje być tak mały... To tyle na temat zakupu nieruchomości za pośrednictwem takich firm doradczych.

Dziękuję za odpowiedź! Hmm, to brzmi naprawdę fatalnie!!! Ale to też było to, co wydawało mi się podejrzane, skoro byłoby to takie proste, to zdecydowanie więcej ludzi by to robiło, prawda?! Dostałem oferty kredytowe od m.in. Commerz Bank, Deutsche Bank oraz kilku innych dużych banków na aktualnych warunkach! Co do wspomnienia o zbiorowisku najmu to prawda, ale o tych 12 miesiącach chyba zapomnieli wspomnieć, gdy to tłumaczyli.... Jak dawno to miało miejsce?! Może warto się skontaktować telefonicznie, może się okazać, że imiona się zgadzają! Zaraz postaram się przesłać Państwu mój numer przez PM.....

Napisany przez EuroPaule
Roland1984 pisze: ...ponieważ jesteś przedsiębiorcą działającym na małą skalę!
Cześć Rolandzie, to jest sedno sprawy! Z tych dwóch opisanych inwestycji stajesz się przedsiębiorcą. Czy małym, czy dużym, twoje pieniądze mają to w nosie. Jako przedsiębiorca trzeba coś rozumieć o swoim biznesie, aby odnieść w nim sukces. Zgadzasz się? Czy rozumiesz coś z branży produkcji energii? Jesteś profesjonalistą w branży nieruchomości? Jeśli właśnie dwukrotnie potrząsnąłeś głową, twoje szanse na sukces są niewielkie. Ponieważ znajdujesz się w konkurencji i rywalizujesz z zawodowcami. Chłopcy z Triumph nie rozumieją tych spraw tak samo jak Ty. Oni po prostu nauczyli się sprzedawać. Cokolwiek. Jeszcze jedna myśl: Codziennie na naszym świecie setki miliardów euro szuka inwestycji o rozsądnym stosunku zwrotu do ryzyka. Preferują niskie ryzyko przy dobrej stopie zwrotu (czy to jest to, czego Ty również chcesz?). Jeśli ktoś może zaoferować taką inwestycję, może bardzo łatwo zdobyć ogromne ilości kapitału na rynku kapitałowym, bez konieczności trudnej i kosztownej drogi poprzez dystrybutorów i małych inwestorów. Dlaczego więc wymienione konstrukcje muszą być sprzedawane właśnie w ten sposób? Oczywiście nie ma nic złego w inwestowaniu w fotowoltaikę czy nieruchomości. Ale moim zdaniem drogę do nich trzeba dokładnie (!) zbadać. I dokładnie trzeba zrozumieć, co się robi. Pozdrowienia, Paule.

Napisany przez RSpecunia
tylko informacja - moją informacją jest to, że każdy pośrednik musi być umieszczony na liście

Napisany przez erzengel13
Krebsnebelwesen pisze: Opowiem Ci zatem, jak przebiegła sprawa mojej nieruchomości: Wszystko zostało mi przedstawione w kalkulacjach. Miałem ponosić tylko niewielkie obciążenie miesięczne, reszta miesięcznej raty kredytowej miała być pokrywana w dużej mierze z czynszu i zwrotu podatku. Został mi zaoferowany kredyt, który był znacznie bardziej oprocentowany niż standardowo na rynku (Moja własna wina, bo nie zorientowałem się, jaka byłaby standardowa stawka). Dodatkowo prawdopodobnie przepłaciłem za mieszkanie o 10-20%. Uważałem cenę za odpowiednią, bo według firmy weryfikującej miała być przeprowadzona wizytacja przez rzeczoznawcę. Co też prawdopodobnie nigdy nie miało miejsca. Firma znalazła bank, który jak się zdaje, udziela kredytów w takiej wysokości bez weryfikacji. Stąd też moim zdaniem wynika wysoka stopa procentowa. Z hojności firmy, do której zostałem skierowany przez CSI, zostały pokryte wszystkie koszty, takie jak notariusz, wpisy do księgi wieczystej itp. Gdy już miałem mieszkanie: Zarząd budynku zajmuje się wszystkim. Czynsze trafiają do puli czynszowej. W pierwszym roku miałem jednak gwarancję czynszową i otrzymywałem pełen czynsz. Po roku to zakończono i dochody z czynszu drastycznie spadły. Ponieważ czynsze ze wszystkich mieszkań są zrzucone do puli czynszowej. Każdy właściciel mieszkania otrzymuje wówczas swoją część. Bez znaczenia, czy jego mieszkanie jest wynajęte, czy nie, czy jego najemca płaci czynsz, czy nie. Otrzymuję co miesiąc inną sumę pieniędzy. Obliczanie staje się więc trudne. A niewielki samodzielny nakład pracy, który trzeba włożyć, nie jest już taki mały... To tyle na temat zakupu nieruchomości poprzez takie firmy doradcze.
Po prostu poproś o dostarczenie opinii - rzeczoznawcę można też pociągnąć do odpowiedzialności, szczególnie ci, którzy są publicznie przysięgli, prawdopodobnie straciliby nawet swój status przy poważnym naruszeniu

Napisany przez erzengel13
Roland1984 pisze: Cieszę się, że nie dzwonisz, ponieważ kiedyś pracowałem też dla firmy monetarnej jako praca dorywcza i większość osób reagowała tak, jak się spodziewałem… Krzyczą i obrażają, liczyło się tylko szybkie zakończenie rozmowy przez konsultanta! Trochę zajmowałem się marketingiem sieciowym (tak, wiem co o tym myśli większość osób) i miałem dużo do czynienia z agentami ubezpieczeniowymi, bo gdy udało mi się przekonać jednego z nich, przy okazji pozyskiwałem kilkanaście ciepłych kontaktów, co ułatwiało mi rozpoczęcie rozmowy z nimi! Odnośnie programów oszczędnościowych lub Riester nie mogę powiedzieć wiele, to są produkty Max Sutor Bank i Leontis z tego co wiem! Sutor jak przeczytałem gdzieś, miał całkiem niezłe wyniki w NTV Money, ale nie zastanawiałem się nad tym bardziej, bo decydującym czynnikiem dla mnie, by się z nimi spotkać było to, że np. 1. Pośredniczą w instalacji paneli słonecznych około 60 000 € na około 160 m2 na zakupionej powierzchni dachu! Z tego cena zakupu otrzymuje się zwrot 19% VAT, czyli około 9500 €, czego nie robi się za darmo, bo stajesz się małym przedsiębiorcą! Następnie to się tak układa, że generujesz miesięczny nadmiar zysków około 200 €, które otrzymujesz wypłacone. Zapewniają ci określoną usługę, jaką przyniesie instalacja, dodatkowo państwowe dotacje i subsydia! Konserwacja, ubezpieczenie, rozliczenia i cała reszta są również już uwzględnione! Po 20 latach instalacja jest bez długów, a dodatkowe pieniądze są zapewnione, ponieważ firma gwarantuje pełną produkcję energii przez 25 lat!!! 2. Inwestowanie pieniędzy nie w różne fundusze czy inne oszczędnościowe opcje (jest ogromny wybór), ale od razu w jedną z ich nieruchomości! Kupujesz w pewnym sensie jedną z ich nieruchomości z kilkoma jednostkami mieszkalnymi lub 2 mieszkaniami! Oni dbają o to, żeby były zawsze wynajęte i oferują ubezpieczenie od utraty najmu (czyli zawsze dochody z czynszu!). Subwencje od państwa za tworzenie przestrzeni mieszkalnej, rozliczenia roczne są przez nich prowadzone, ubezpieczenie oraz wszystko inne z tym związane jest również już wliczone! Kupujesz praktycznie mieszkanie za 250 000 €, ale masz miesięczny wkład własny około 150 €, z którego spłacasz wszystko, resztę pokrywają czynsze oraz państwo. Gdy po około 15 latach nieruchomość jest spłacona, otrzymujesz pełne dochody z najmu. Można także zamieszkać w mieszkaniu, ale wówczas musiałbyś płacić czynsz, aby to się opłacało, dlatego oni oferują je tylko jako inwestycję (zysk z wartości i bezprocentowo, jako inwestycja materialna)! Ach, wszystkie mieszkania są całkowicie nowo wyremontowane, więc wszystko wróci do stanu surowego, a następnie zostanie odnowione!!! Mam nadzieję, że udało mi się to w miarę zrozumiale wyjaśnić?! To brzmi dla mnie całkiem dobrze, ponieważ wiele rzeczy jest faktycznie dotowanych przez państwo w przypadku odnawialnych źródeł energii i tworzenia przestrzeni mieszkaniowych. Co również jest jasne, to że one same, już po cenie (sprzedaży), osiągają spory zysk, ale czy można pokryć koszty rozliczenia i reszty, zwłaszcza na dłuższą metę?! Więc czy to oszustwo czy luka na rynku, bowiem mogę sobie wyobrazić, że wielu ludzi chciałoby zabezpieczyć przyszłość domem zamiast Riesterem!!! Jeśli jest zbyt dużo błędów w piśmie, proszę o wybaczenie, dopiero co skończyłem nocną zmianę!!!
Ile masz już takich instalacji i jak długo je już masz? Ciekawi mnie to.

erzengel13 pisze: po prostu poproś o dostarczenie opinii - można wziąć rzeczoznawców do odpowiedzialności, zwłaszcza tych publicznych, którzy prawdopodobnie straciliby swój status nawet w przypadku poważnego naruszenia
Hm... Problem w tym, że firmy zaangażowane w całą sprawę już nie istnieją. Ani CSI, ani firma nieruchomości. Jak więc zdobyć opinię, o której nie wiadomo nawet, czy istnieje?

So skoro minął prawie rok, chciałbym się ponownie odezwać! Firma składa się głównie z ludzi, przeciwko którym toczy się dochodzenie! Niestety, raport firmy konsultingowej nie jest już dostępny online! W okolicach Hanoweru grupa ta teraz działa indywidualnie! W Brunszwiku ich partnerem jest MABB, gdzie zasiada również pan Bewig! Nawet ja dałem się wpuścić w ich sidła i nie posłuchałem ostrzeżeń! Są znani w poradnictwie dla dłużników, ponieważ kompletnie ich wyzyskują! Niestety, wiele informacji dotyczących głównych oszustów musiało zostać usuniętych, ponieważ mają dobrą grupę prawników! Nie mogę chyba wymieniać nazwisk tutaj, prawda? MABB w Brunszwiku zajmuje się kupowaniem zagraconych nieruchomości, a Triumph i inni sprzedają je po zawyżonych cenach!

No tak, super jest również to, że na ich super wydarzeniach aż 98% samochodów jest w Leasingu, a niektórzy z kierownictwa nawet otrzymują zasiłek Hartz4! Informacje z własnych szeregów! Zobaczcie sami, ilu mało znajdziecie pod hasłem Triumph na Xing! Kiedyś było ich bardzo dużo! Niestety, jak już wspomniano, wiele zostało usunięte w internecie! =(

Napisany przez aewn
Cześć, właśnie przeczytałem twój post. Czy możesz podać mi kilka nazwisk? Szukam osób, które oszukały mnie, sprzedając zrujnowaną nieruchomość i zostawiając mnie z ogromnymi długami. Potrzebuję pilnej pomocy.

Napisany przez reeper
To wszystko nie jest pojedynczym przypadkiem..każdy chce dorwać się do cudzego pieniądza. Ja polecam korzystać tylko z lokalnych firm świadczących usługi doradcze w zakresie strategii...

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata