Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Obsługa klienta / bankowość internetowa / bankomaty.

Re: Termin wpłaty na konta oszczędnościowe

Napisany przez ADMCI4
Dzień dobry, Mam konto oszczędnościowe w banku spółdzielczym Volks- und Raiffeisenbank, gdzie nie ma już książeczek oszczędnościowych, tylko SparCards. Jeśli wpłacam pieniądze na moje konto oszczędnościowe przy pomocy tej SparCard w okienku, czy pieniądze zostaną od razu zaksięgowane i zaksięgowane? Kiedyś, gdy miałem jeszcze książeczkę oszczędnościową, mogłem dokładnie to zobaczyć, ale teraz jestem zmuszony do wyciągania wyciągu, aby uzyskać wgląd w moje wpłaty i wypłaty. Poza tym ograniczonym serwisem mam wrażenie, że banki pracują w tym obszarze również mniej przejrzyście. Czy ktoś z Was wie na ten temat coś konkretnego? Pozdrowienia, DerHandwerker

Napisany przez RSpecunia
Mogę tylko powiedzieć tyle: Czy zakładanie dzisiaj książeczki oszczędnościowej z przeciętnym oprocentowaniem poniżej 1% w CA ma sens? Tak, banki po prostu pracują na pieniądzach...

Napisany przez ADMCI4
Produkcja odbywa się dzień przed wpłatą. Przykład: wpłata 15.04. Produkcja 14.04

Napisany przez fincat
Aby uzyskać przejrzystość w moich wpłatach i wypłatach, możesz również (jeśli nie jest to już automatycznie uwzględnione) złożyć wniosek o monitorowanie online. W ten sposób będziesz mógł zobaczyć, co zostało wpłacone i wypłacone w każdej chwili.

Napisany przez 2Escorpio
fincat pisze: Aby uzyskać przegląd swoich wpłat i wypłat, możesz (jeśli nie jest to już automatycznie uwzględnione) poprosić o monitorowanie online. W ten sposób zawsze możesz zobaczyć, co zostało wpłacone i wypłacone.
Co to jest? Nigdy o tym nie słyszałem...

Napisany przez fincat
Teraz mnie zdezorientowałeś, mam nadzieję, że się nie pomyliłem. Sam nie posiadam czegoś takiego, ale rozmawiałem o tym tylko z znajomym. Usłyszałem o tej funkcji, ale sam jej nie znam. Sprawdzę jeszcze raz i wrócę tutaj, aby to opublikować.

Napisany przez 2Escorpio
fincat pisze: Teraz mnie zdezorientowales, mam nadzieje, że się nie pomyliłem. Sam nie mam takiego czegoś, tylko rozmawiałem z kolegą na ten temat. Usłyszałem o tej funkcji, ale sam jej nie znam. Jeszcze raz zapytam i napiszę tutaj.
Tak, zapytaj jeszcze raz... to byłoby miłe

Napisany przez fincat
@ Escorpio: Więc obiecałem Ci zapytać o moją uwagę dotyczącą możliwości „monitorowania kart oszczędnościowych online”. Muszę przyznać, że oczywiście było to błędne. Usłyszałem jedynie część rozmowy i skojarzyłem złe fakty. Jedna sprawa dotyczyła kart oszczędnościowych, a druga dotyczyła przekazywania środków z konta bieżącego na dodatkowe konto (co zazwyczaj jest realizowane online). Tych dwóch rozmów usłyszałem jedynie częściowo i nieco pomieszałem tematy. Tak więc zdecydowanie nie jest możliwe monitorowanie online wpłat i wypłat z karty oszczędnościowej.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata