Cześć Myszkozębny,
bez wchodzenia w konkretne stawki, muszę najpierw zauważyć:
To wcale nie jest tak drogie, jak mogłoby się wydawać.
Wziąłem pierwszy lepszy kalkulator i doszedłem do wniosku:
ubezpieczenie dodatkowe na zęby zdecydowanie się opłaca dla ciebie!
Z tego, co piszesz, wnioskuję, że na pewien czas będziesz mógł zatrudnić swojego dentystę do wykonania niezbędnych zabiegów.
Kiedy myślę tylko o protezach dentystycznych i o wysokości świadczeń na ten cel udzielanych przez ubezpieczenia dodatkowe na zęby oraz porównuję składki ubezpieczenia na kilka lat, wychodzi na to, że jest to całkiem spory zysk.
Jak już zostało wspomniane, istnieje wiele różnych stawek oferowanych przez wielu różnych dostawców, a zwłaszcza w przypadku ubezpieczeń dodatkowych na zęby istotne jest, jak już słusznie zauważono, zapoznanie się z ogólnymi warunkami umowy (tzw. drobny druk).
Ważne jest, aby skorzystać z porady specjalisty, który dobrze zna się na tematyce dodatkowego ubezpieczenia zdrowotnego.
I jak zawsze, zalecam naturalnie niezależne doradztwo, ponieważ ten, kto ma w ofercie tylko jabłka, poleci jabłka, gdy przyjdzie co do czego.
Podsumowując: Nawet dla osoby po czterdziestce
ubezpieczenie dodatkowe na zęby ma sens. Ale nie uogólniając, ponieważ tylko ten, kto przeanalizuje koszty i zwroty oraz skorzysta z odpowiedniej porady, jest na dobrej drodze.