Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Średni czas trwania finansowania nieruchomości.

Napisany przez ADMCI4
Drogi Forum! Da absolut nie widzę sensu płacenia czynszu przez całe moje życie, chciałbym długoterminowo dowiedzieć się o zakupie nieruchomości. Obecnie mieszkam sam i musiałbym ją również sfinansować samodzielnie. Jednakże ze względu na moje dochody nie byłoby to problemem. Interesuje mnie przede wszystkim, z jakim obciążeniem odsetkowym muszę się liczyć oraz jak długi jest przeciętny okres finansowania nieruchomości. Zawsze słyszy się, że to około 30 lat, co oznacza również, że muszę zacząć wystarczająco wcześnie, aby nie spłacać pożyczki w wieku emerytalnym. Kto może udzielić mi pomocnych informacji? Frederick

Re: Średni czas trwania finansowania nieruchomości.

Napisany przez MThiemann
Cześć Frederick, to zależy przede wszystkim od wysokości spłaty, którą wybierzesz dla swojego kredytu. Przy stopie spłaty 1% przy obecnym poziomie oprocentowania czas spłaty wynosi około 33-35 lat. Im wyższa będzie stopa spłaty, tym krótszy będzie okres kredytowania. Kluczową kwestią jest więc kwota, jaką maksymalnie chcesz/możesz przeznaczyć na swoje warunki mieszkaniowe. Można dokładniej policzyć, gdy już będzie dostępna nieruchomość, która Cię interesuje, i będziesz wiedział, jaka będzie jej cena zakupu. Pozdrowienia M. Thiemann

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata