Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Umowa oszczędnościowa - 6,5 roku okres trwania - czy przyjąć przypisanie czy jeszcze poczekać?

Napisany przez rwi1963
Cześć, Masz oszczędności budowlane o następujących danych: BWH Dispo maXX3 Rozpoczęcie 05.12.2003 Kwota oszczędności budowlanych 25 tys. € Aktualny stan konta 24,5 tys. € Wskaźnik wyceny 94,34 Suma saldo 163.120 Oczywiście nie biorę żadnego pożyczki, tylko chciałbym wypłacić oszczędności, ale z premiowanym oprocentowaniem i jeśli możliwe, z zwrotem opłaty za założenie. W tym tygodniu otrzymałem powiadomienie o przydziale na 01.07.2010. Ponieważ muszę zachować 7 lat dla mojego planu, najwcześniej mógłbym wypłacić oszczędności 01.01.2011, ale żeby podnieść saldo do 10-krotności kwoty oszczędności budowlanych, muszę poczekać do 01.04.2011. Jak mam teraz postępować z akceptacją przydziału? Czy mam odesłać formularz z rezygnacją z pożyczki i wypłatą oszczędności na 01.04.2011? Kiedy mam odesłać formularz? Czy muszę zareagować w określonym terminie? Czy są inne pułapki, których jeszcze nie dostrzegam? Dziękuję za pomoc! Pozdrawiam, Richard Winkler

Re: Umowa oszczędnościowa - 6,5 roku okres trwania - czy przyjąć przypisanie czy jeszcze poczekać?

Napisany przez RSpecunia
Cześć Panie Winkler, zawsze polecam lepiej zainwestować pieniądze z konta oszczędnościowego albo zyskowniej ulokować. Dzięki temu będziesz bardziej elastyczny, a istnieją możliwości, że będzie równie bezpiecznie. Dlaczego miałbyś pozwolić Bausparkasse na zarządzanie Twoimi pieniędzmi, kiedy możesz to zrobić sam? Tylko dla dodatkowych odsetek poniżej 5%? Powinienem odesłać formularz z odmową kredytu i wypłatą środków na 01.04.2011? TAK. Jeśli masz pieniądze, najlepiej zainwestuj je ponownie. Ale wtedy poleciłbym Ci zyskowne lokowanie środków. Dla dokładniejszych informacji, możesz wysłać mi prywatną wiadomość.

Napisany przez MThiemann
Witaj rwi1963, Jeśli chcesz wypłacić środki w przyszłym roku, możesz już teraz zaakceptować alokację na 01.04.2011. Natychmiastowa akceptacja alokacji: Pamiętaj tylko, aby bezwzględnie zrezygnować z kredytu przy przyjęciu alokacji (co w przypadku niewielkiej kwoty kredytu, którą masz, ma sens). Możesz także zaakceptować alokację teraz i zrezygnować z kredytu hipotecznego później. Wtedy jednak stracisz premię odsetkową i zwrot opłaty za członkostwo. Późniejsza akceptacja alokacji: Jeśli teraz nie podejmiesz żadnych działań, Twój kontrakt oszczędnościowy zostanie przedłużony na czas nieokreślony, a Twoje środki będą nadal oprocentowane. Pod koniec 2010 r. możesz przekroczyć kwotę oszczędności przewidzianą w kontrakcie za sprawą odsetek. Środki powyżej kwoty oszczędności nie będą oprocentowane. Planując późniejszą akceptację alokacji, uwzględnij dwumiesięczny czas oczekiwania. Pozdrowienia M. Thiemann

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata