Do Gerda...
aha, wiedziałem, że to jest agent ubezpieczeniowy z praniem mózgu.
W każdym przypadku wątku składasz wnioski, które są całkowicie bez związku z rynkami.
Emerytura Riester ma zalety polegające na otrzymywaniu dodatkowych świadczeń, za które sami nie musisz nic robić. Ustawodawca przewidział to jako zachętę, aby zainteresowane strony dodatkowo oszczędzały na swoją przyszłość.
Emerytura Riester jest właściwie jednoznacznym wyjaśnieniem pierwotnej emerytury Bismarcka. Jednak nie nazywa się jej tak. Nazywanie emerytury od nieudanego polityka jest już farsą.
Jeśli użytkownik ma dzieci, otrzymuje obecnie niesamowite wsparcie. Kiedy dzieci opuszczą
Dom, oszczędzający musi pokryć różnicę w pierwotnym wsparciu z własnych środków.
Emerytura Riester jest wypłacana tylko w kraju. Jeśli emeryt zdecyduje się emigrować i przenieść swoje miejsce zamieszkania za granicę, z emerytury Riester nie zostanie wiele.
Emerytura Rürup może mieć swoje zalety, jeśli inwestor ma duże regularne dochody, ale tylko dlatego, że można go amortyzować degressywnie. Jeśli ktoś chce dowiedzieć się więcej, po prostu zapytać.
Moim zdaniem, i proszę pamiętać, że jest to tylko moje zdanie, należy rozważyć różne możliwości. Całkowicie zgadzam się z Gerdem.
Związane z zatrudnieniem emerytury to już dobre narzędzie dla pracownika. Jeszcze lepiej, jeśli pracownik je finansuje.
Każdy powinien zdawać sobie sprawę, że obecnie mogą być doświadczone podatkowe potrącenia lub obciążenia.
Żyjemy dzisiaj, nikt nie wie, co następny rząd wymyśli, aby dostać się do naszych pieniędzy.
Rządowe środki oszczędnościowe niewątpliwie nie wydają się być rozwiązaniem dla bieżących planów budżetowych.
Nie można udzielić konkretnej rekomendacji, ponieważ każdy obywatel RFN jest już zdezorientowany przez niezliczone opinie.
Jeśli ktoś zapytałby mnie o moje własne zdanie?
Faktycznie, również bym dywersyfikował.
1. Związane z zatrudnieniem emerytury dla pracowników jest w porządku. Pochodzi od brutto. Jednak jeśli ktoś z powodu niskich dochodów nie płaci podatku dochodowego, to pozostaje mu tylko oszczędność na ubezpieczeniu społecznym, która prawdopodobnie zostanie ponownie obliczona w wieku emerytalnym.
2. Emerytura Riester: Moim zdaniem przeznaczona tylko dla osób ubogich.
3. Emerytura Rürup: Tylko dla najlepiej zarabiających.
Dla pozostałych oszczędzających pozostaje tylko inwestycja w ocenę osiągalnych wartości.
Wierzę w zachowanie wartości tylko na wartościach materialnych. Proszę pamiętać, że to jest moje zdanie.
Dzisiejsza nieruchomość nie jest już nic warta, jeśli ma służyć do wynajmu i modeli oszczędzania podatkowego.
Niemniej jednak: Uważam, że nieruchomość, na przykład w obrębie peryferyjnym miasta z maksymalnie 4-6 jednostkami mieszkalnymi bez windy, z małym terenem i dodatkowo zamieszkała i opłacona ze 50% kapitału własnego, aby móc mieszkać taniej nawet w czasach inflacji, może być co najmniej jednym rozwiązaniem i spełniać funkcję filara zabezpieczenia starości.
Koszty dodatkowe są tu bardzo niskie. W niektórych przypadkach zarządzanie nieruchomością może być zlecone komuś z wspólnoty mieszkaniowej. W okresie zawirowań finansowych takie mieszkania można również sprzedać za dobrą cenę.
Drugim punktem jest inwestycja w surowce takie jak złoto, srebro, miedź, drewno lub ropę naftową.
Tutaj popyt jest ciągły, a podaż zbyt niska, z wyjątkiem ropy.
Nawet jeśli cena złota ciągle się zmienia, siła nabywcza pozostaje stabilna, ponieważ nawet rządy gwarantują swoje
waluty złotem.
Jednak inwestycja w energię jest również bezpieczną inwestycją kryzysową.
Energetyka atomowa powinna zostać wyłączona, a coraz więcej energii odnawialnej powinno być wytwarzane. Dla mnie to jest rynek wzrostu na najbliższe 20 lat.
Istnieje wiele wiarygodnych dostawców w tej dziedzinie.
Chętnie udzielę oświadczenia w tej sprawie, jeśli jest taka potrzeba.
Na początek wszystkim czytelnikom życzę wszystkiego dobrego.
Brotherhood