Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Tematy dotyczące surowców, metali szlachetnych i metali.

Re: Złoto - pewny krok w przyszłość.

Napisany przez e-toro.de.tl
Każdy pewnie już wie, że sytuacja gospodarcza nie jest najlepsza, ale są sposoby na zarabianie pieniędzy, hasło brzmi: handel walutami, kupowanie i sprzedawanie walut lub surowców takich jak złoto i srebro. Przy niewielkim wkładzie można zarobić nawet kilkaset euro dziennie. To naprawdę proste, warto spróbować.

Napisany przez Sanne
Również wiele razy słyszałem, że złoto ma być bezpieczną inwestycją i zastanawiałem się nad tym. Ale wątpię, czy naprawdę można zarabiać kilkaset euro dziennie. To byłoby zbyt proste, wtedy każdy inwestowałby w złoto i w krótkim czasie zdobylibyśmy prawdziwe bogactwo. Nie mogę sobie tego wyobrazić. Myślę, że raczej jest to rozważane z dłuższej perspektywy...

Napisany przez ProperSoul
Cześć Sanne, Złoto nie jest odpowiednie do zarabiania pieniędzy. Cena złota może dość mocno się zmieniać. Złoto kupuje się jako bezpieczną przystań. Kupując złoto, chce się zachować swoje pieniądze, być gotowym i płynnym w przypadku hiperinflacji lub reformy walutowej. Złoto zawsze ma wartość własną. Pozdrowienia

Napisany przez Silberexperte
Złoto od ponad 2000 lat ma stałą wartość w stosunku do siły nabywczej. Jednak można także osiągnąć zyski dzięki złotu. Osoba, która kupiła je w 2009 roku, dziś ma na swoim koncie wzrost o 50%.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata