Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: refinansowanie, wpływ na scoring w Schufa

Napisany przez Peter
Cześć, Mam większy kredyt, który być może chciałbym skonsolidować. Został on zaciągnięty około 1,5 roku temu, był wtedy także konsolidowany, dzięki czemu zaoszczędziłem około 200,- zł miesięcznie. Z czasem oczywiście kwota kredytu się zmniejsza, a przy kolejnej konsolidacji, z krótszym okresem spłaty, według pierwszych obliczeń ponownie mógłbym zaoszczędzić ponad 100,- zł miesięcznie. To, co mnie interesuje, to wpływ na historię kredytową (Schufa) oraz wewnętrzne punktacje banku. Oczywiście, w historii kredytowej może nie być dobrze, jeśli stale są zaciągane nowe kredyty... ale są one także spłacane... jak to jest oceniane? W moim banku, o ile dobrze zrozumiałem, uwzględniane są moje ruchy finansowe, przychód (wysokość) i wydatki. Prawdziwym celem jest to, że chcę kupić nieruchomość w ciągu najbliższych 1-2 lat i w związku z tym chcę zmniejszyć obecne wydatki do minimum i zaoszczędzić pieniądze.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata