Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Szukam pomocy w ułożeniu fundamentów!

Napisany przez Samsa
Cześć drogie forum, Ledwie się zarejestrowałam, a już jestem tutaj z wątkiem, dla którego właściwie przyszedłam. Co do mnie: mam zaledwie 17 lat (czyli niepełnoletnia i jeszcze niezdolna do czynności prawnych, jakkolwiek to nazwać) i jedynymi finansami, jakimi musiałam zarządzać do tej pory, były prezenty urodzinowe od krewnych! Jednak ograniczało się to jedynie do wpłacania ich na konto, wypłacania i wydawania. Teraz do mojej kwestii: Po prostu chciałabym się czegoś nauczyć! Zwłaszcza o giełdzie i jej funkcjonowaniu. Jako laik słyszy się zawsze o kupowaniu i sprzedawaniu, o tym, że akcje spadają i rosną itp. Jak mogę się w tym rozwijać? Jak wy sobie zdobyliście tę wiedzę? Co muszę studiować w tym celu? Szczególnie terminologia związana z bankowością sprawia mi trudności. Więc dajcie mi wszelkie porady dla początkujących, jakie tylko możecie, oraz wszelkie linki czy książki, które muszę przeczytać! Mym może nieco utopijnym marzeniem jest kiedyś zarabianie na giełdzie i utrzymanie się z tego. Nie chodzi mi o jachty i wille, to jest jasne, ale po prostu normalne życie. Myślę, że każdy kiedyś zaczyna, dlaczego więc nie położyć już teraz kamienia węgielnego? Pozdrowienia Samsa

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata