Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące innych form finansowania, leasingu, oszczędzania na budowę domu, narzędzi finansowych itp.

Re: Finansowanie samochodu używanego przez bank.

Napisany przez ADMCI4
Cześć. Wiem, że można sfinansować nowy samochód przez bank na różne sposoby. Dobrze sobie wyobrażam, że finansowanie używanego samochodu, kupionego u dealera, nie stanowi problemu. Ale co zrobić, jeśli wolałbym kupić samochód od osoby prywatnej i sfinansować go przez bank? W takim przypadku nikt nie bierze odpowiedzialności za samochód, nie można również dokładnie sprawdzić jego wartości. Czy w takim przypadku w ogóle mogę liczyć na finansowanie przez bank? Pozdrawiam, Crunchy

Re: Finansowanie samochodu używanego przez bank.

Napisany przez C. Andreas
Crunchy pisze: Dzień dobry. Wiem, że nowe samochody można finansować poprzez bank na różne sposoby. Wyobrażam sobie też, że finansowanie używanego samochodu kupionego u dealera nie stanowi problemu. Ale co mam zrobić, jeśli wolałbym kupić samochód od prywatnej osoby, ale muszę go sfinansować przez bank? W takim przypadku nikt nie bierze na siebie gwarancji za samochód i nikt nie może dokładnie sprawdzić, jaka jest jego rzeczywista wartość. Czy w takim przypadku w ogóle mogę liczyć na pieniądze od banku? Pozdrowienia, Crunchy
Tak, możliwe jest także finansowanie w przypadku transakcji prywatnej. Przejdź do kategorii kredytowej, a następnie wybierz opcję Używane samochody: Na platformie mein Bausparvergleich, gdzie porównujesz finanse, ubezpieczenia oraz emerytury, znajdziesz opcje korzystnego finansowania dla używanego samochodu.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata