Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych tematów związanych z finansami.

Re: Państwowe wsparcie w umowie Wohn-Riester.

Napisany przez ADMCI4
Drodzy czytelnicy i eksperci! Od wielu lat mam umowę Riester, która moim zdaniem nie przyniesie mi wiele w moim wieku. Założyłem ją, ponieważ mam trójkę dzieci i dlatego otrzymuję wiele państwowych dotacji. Ale od niedawna istnieje też tzw. Wohn-Riester. Ponieważ mam Dom, chciałbym wiedzieć, czy warto zmienić umowę, przepisać ją, czy jakkolwiek to zrobić. Ale na początek interesuje mnie, czy wsparcie państwowe dla Wohn-Riester jest takie samo jak dla zwykłej umowy Riester. Kto zna odpowiedź na to pytanie?

Re: Państwowe wsparcie w umowie Wohn-Riester.

Napisany przez Isa79
Mikael pisze: Drogi Czytelnicy i Eksperci! Od wielu lat mam umowę Riester, której korzyści w moim wieku mogą nie być tak ogromne, jak mi się wydaje. Podpisałem ją, ponieważ mam trójkę dzieci i dlatego przysługują mi tak wiele pomoc państwowych. Jednak od niedawna istnieje także Riester mieszkaniowy. Ponieważ mam Dom, chciałbym wiedzieć, czy warto zmienić umowę, przenieść ją, albo coś w tym rodzaju. Ale na początek chciałbym się dowiedzieć, czy pomoc państwa w Riester mieszkaniowym jest taka sama jak w zwykłej umowie Riester. Ktoś to wie?
Dzień dobry! Znalazłem kilka interesujących artykułów na ten temat, w tym również o Riester mieszkaniowym, który ogólnie objaśnia, o co w tym chodzi. Może to da Ci pierwszy ogląd na ten temat. Pozdrawiam

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata