Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Dresdner Cetelem jest zbyt drogi WHEN możliwość odstąpienia)

Napisany przez wiz
Cześć, Dzisiaj byłem w banku i wnioskowałem o kredyt w celu spłacenia dwóch finansowań oraz mojego debetu, a został mi on zatwierdzony. Teraz mam kilka pytań, ponieważ działałem zbyt pochopnie. Dane: 4860,00 EUR pożyczone 9,99% oprocentowanie efektywne (7,54%) nominalne 36 miesięcy (łącznie 5850,00) Rata: 162,50 EUR Mieszkam w Niemczech Brak negatywnej historii w Biurze Informacji Kredytowej Bonitet 23.000 (przynajmniej taki stan był widoczny na komputerze w banku) Ubezpieczenia: Życiowe + na wypadek niezdolności do pracy Teraz patrzę (oczywiście zdecydowanie za późno, ale pani była dobra w sprzedaży, więc nieważne) w sieci i widzę, że mógłbym dostać pieniądze taniej. Co sądzicie, czy powinienem się wycofać w ciągu 2 tygodni? A może powinienem przynajmniej pozbyć się ubezpieczeń? (jeśli to możliwe...) Aha, jestem zatrudniony na stałe od 10 lat i mam mniej niż 35 lat. Zarabiam około 1900 netto. Czy nie mogę teraz przedstawić bankowi innych ofert i czy mają oni jeszcze jakieś pole manewru? Co myślicie? Pozdrowienia Wiz

Napisany przez C. Andreas
wiz pisze: Cześć, dzisiaj byłem w banku i złożyłem wniosek o kredyt na spłatę dwóch finansowań oraz mojego debetu, który został zatwierdzony. Mam teraz kilka pytań, ponieważ wydaje mi się, że działałem zbyt pochopnie. Dane: pożyczka w wysokości 4860,00 EUR Oprocentowanie efektywne 9,99% (nominalne 7,54%) 36 miesięcy (łącznie 5850,00) Rata: 162,50 EUR Mieszkam w Niemczech Brak negatywnej historii kredytowej Bonitet wynoszący 23.000 (co najmniej tyle pokazał komputer w banku) Ubezpieczenia: ubezpieczenie na życie + ubezpieczenie od nieszczęśliwych wypadków Teraz patrzę (oczywiście za późno, ale pani w banku była dobra w sprzedaży, nieważne) w internecie i widzę, że mogłem dostać nieco tańszy kredyt. Co myślicie, czy mam się wycofać w ciągu 2 tygodni? A może powinienem przynajmniej pozbyć się ubezpieczeń? (jeśli to możliwe...) Ach, jestem zatrudniony na czas nieokreślony od 10 lat i mam mniej niż 35 lat. Zarabiam około 1900 netto. Czy nie mogę teraz przedstawić bankowi innych ofert i czy mają jeszcze jakąś elastyczność? Co o tym myślicie? Pozdrowienia Wiz
Cześć, na pewno można uzyskać lepsze warunki oprocentowania. Przy Twojej zdolności kredytowej 6% powinno być możliwe, o ile nie masz innych zobowiązań kredytowych. Jeśli chodzi o kredyt: Porównanie finansowe różnych ubezpieczeń i emerytur na Moje Porównanie Budżetu posiada kalkulator online. Jeśli podasz dokładnie te same dane jak w banku, otrzymasz natychmiastowe zatwierdzenie lub odrzucenie online. Reszta będzie prosta, skopiuj dokumenty i wyślij je pocztą. Proszę nie zawierać ubezpieczenia na życie (LV, AV). Jest ono zdecydowanie za drogie i niestety nie jest uwzględnione w oprocentowaniu efektywnym.

Napisany przez ADMCI4
Tak, zgadzam się z C. Andreasm. Pod względem odsetek pożyczka powinna być znacznie tańsza. Jeśli chodzi o ubezpieczenie spłaty kredytu, musisz zastanowić się, co zrobisz, jeśli będziesz dłużej chory. Czy wtedy, gdy będziesz zarabiał mniej, nadal będziesz w stanie swobodnie spłacać ratę? Po prostu porównaj różne oferty z i bez ubezpieczenia spłaty kredytu, następnie będziesz mógł sobie wyrobić opinię. W przeciwnym razie dobre rezultaty osiągniesz, jeśli poprosisz o podanie całkowitej kwoty kredytu. W niej będą zawarte wszystkie koszty - ubezpieczenie spłaty, opłata manipulacyjna, odsetki itp. Całkowita kwota kredytu: czas trwania = rata Powodzenia

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata