Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Tanie ubezpieczenie zabezpieczenia finansowania nieruchomości w przypadku śmierci.

Napisany przez ADMCI4
Cześć, to, czego nie rozumiem: zwykły kredyt ratalny w dowolnym banku jest zabezpieczony przez ubezpieczenie kredytu. Faktycznie każdy klient musi je zawrzeć, w przeciwnym razie nie otrzyma kredytu. W przypadku finansowania nieruchomości nie jest to konieczne. Jeśli coś stanie się głównemu zarabiającemu, bank i pozostali członkowie rodziny staną przed problemem. Dlaczego w takiej sytuacji nie można zabezpieczyć kredytu również ubezpieczeniem kredytu? Czy może istnieje coś podobnego? Wzięliśmy drogie ubezpieczenie na życie, które w razie potrzeby również nie wystarczyłoby do zabezpieczenia całego kredytu. Pozdrowienia, Pfingstochse

Re: Tanie ubezpieczenie zabezpieczenia finansowania nieruchomości w przypadku śmierci.

Napisany przez NaTwoim13
Cześć Pfingstochse, taka ubezpieczenie spłaty kredytu byłaby zdecydowanie zbyt droga, ponieważ wątpię, że banki szukałyby taniego ubezpieczyciela, a ubezpieczenie na życie kapitałowe nie ma sensu! Formy tej już dzisiaj nie wybrałbym, a gdybym miał, zastanowiłbym się, czy - w zależności od daty zawarcia umowy ze względu na zwolnienie z podatku w przypadku starych ubezpieczeń na życie - nie zdecydować się na zawieszenie składek. Rozsądniej jest oddzielić oszczędzanie od zabezpieczenia. Kapitał na starość buduję poprzez dofinansowaną przez państwo emeryturę Riester (tam mam wypłatę kapitałową i rentę), a ochronę (tu ochronę w razie śmierci) uzyskuję od Hannoverschen Leben, Cosmos lub Europa! Dzięki temu mam przezroczystość kosztów i mogę indywidualnie dostosować moje składki, przede wszystkim wiem, ile płacę za inwestycję i ile za ochronę ryzyka! Taniej nie znajdziesz ubezpieczenia na życie (można również wybrać malejące świadczenie w razie śmierci zgodnie z harmonogramem spłaty) niż w wyżej wymienionych ubezpieczeniach! Nie byłbym skłonny płacić nawet jednego grosza za ubezpieczenie, którego nie potrzebuję (nie ma częściowo umarłych lub trochę martwych), a które z reguły i tak nie jest uruchamiane; nie wspominając już, że w przypadku ubezpieczeń na życie kapitałowe często nie wiadomo, co idzie na inwestycję, a co na ochronę ryzyka, a ta ochrona jest i tak zazwyczaj zbyt droga!!!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata