Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Znasz się na inwestycjach? Wymieniaj się wiedzą z innymi użytkownikami forum.

Re: Ocena mojego portfela inwestycyjnego!

Napisany przez Grundgesetz
Cześć, chciałbym usłyszeć Waszą fachową opinię na temat mojego portfela inwestycyjnego. Aktualnie regularnie inwestuję w dwa fundusze miesięcznie. Arero - Global Fund - LU0360863863 ETF - Fundusz dachowy P - DE0005561674 Zastanawiam się, czy powinienem rozbudować swój portfel inwestycyjny. Być może inwestować w surowce, ropa naftowa lub metale szlachetne. Ponadto zastanawiam się, czy powinienem rozszerzyć mój portfel o fundusz Carmignac Patrimoine. Proszę o ekspertną radę. Dziękuję

Napisany przez Graufell
Niezłe. Dwa niedrogie fundusze mieszane z dobrą stopą zwrotu. Zajrzyj tutaj: ARERO Fonds der Woche | Nachricht | finanzen.net Arero otrzymuje pochwały. Nawet lepiej podoba mi się fundusz ETF. Może elastycznie dostosowywać swoją alokację w górę i w dół. Carmignac Patrimoine możesz śmiało dodać do swojego portfela. Prawie nie ma nic lepszego. Jeśli interesują Cię Fundusze inwestycyjne i finanse, zajrzyj tutaj: FONDSXPRESS - FONDSXPRESS Nowy każdy piątek i jest za darmo.

Czy macie może pomysły, jak najlepiej zacząć inwestować w surowce, ponieważ nie chcę kupować akcji, ale tylko fundusze, skupiające się na inwestycjach w kilka funduszy. Ponieważ moje konto maklerskie jest w eBase, wybór jest jeszcze bardziej ograniczony. Czy istnieją alternatywy inwestowania w surowce? Dziękuję

Moja nowa portfele wygląda następująco. Arero - Fundusz Światowy ETF- Fundusz parasolowy P Ethna-Aktiv EA Carmignac Patrimoine A Magellan C Co sądzicie o moim zróżnicowaniu, czy uważacie, że jest wystarczająco szerokie? Dziękuję

Napisany przez Graufell
To naprawdę świetne wybory. Masz wszystko: ETF-y, rynki wschodzące, globalne, strefa euro, akcje, obligacje... Bardzo szeroki zakres inwestycji. Jak jest procentowe udział poszczególnych funduszy?

Graufell pisze: Wybrałeś kilka prawdziwych perełek. Jest wszystko: ETF-y, kraje rozwijające się, globalne, strefa euro, akcje, obligacje... Bardzo szeroki zakres. Jaka jest procentowa waga funduszy?
Nadal trochę walczę z procentowym rozłożeniem. Jestem dość niepewny, jak powinienem ważyć Magellana i Patrię. Czy możecie mi dać kilka sugestii, jak najlepiej rozłożyć wagę mojego portfela? Dziękuję

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata