Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Miejsce przechowywania nowo nabytych akcji

Napisany przez ADMCI4
Ponieważ ceny akcji są obecnie dość niskie, zalecił mi znajomy, że teraz najlepiej byłoby kupić akcje, jeśli jestem zainteresowany zakupem. Ogólnie rzecz biorąc, chciałbym to zrobić, chociaż chciałbym zacząć powoli. Zauważyłem jednak, że w ogóle nie wiem, jak przechowywane są akcje. Czy muszę najpierw założyć konto w banku, a następnie kupić akcje, czy może działa to w przeciwny sposób? Czy bank, przez który zakupuję akcje, zakłada dla mnie konto, na którym akcje będą przechowywane? Lauscher

Napisany przez Graufell
Miejsce przechowywania papierów wartościowych, w tym akcji, nazywane jest depozytem i jest zakładane przez Twojego banku. Z Twojego zapytania wnioskuję, że jesteś jeszcze nowicjuszem w tej dziedzinie. Co powiesz na początek spróbowania funduszy inwestycyjnych? Jeśli później poczujesz się gotowy do inwestowania w akcje, zawsze możesz się przestawić lub uzupełnić. Inwestowanie od razu jako początkujący w akcje zazwyczaj nie kończy się dobrze.

Napisany przez Jero
Cześć,
Zakładam, że jesteś nowicjuszem w tej dziedzinie.
Więc tak, na początek powinieneś otworzyć konto papierów wartościowych, co można zrobić praktycznie w każdym banku lub też w banku internetowym - po prostu zapytaj swojego banku.
Ale trudniejsze zadanie nadal przed Tobą, bowiem wybór właściwego konta papierów wartościowych spośród tak dużej ilości opcji może być bardzo trudny dla początkującego, ja bym polecał skorzystać z Idealo.
Życzę Ci dużo przyjemności.

Pozdrowienia, Jendrik.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata